zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
beurs
 

'Iedereen krijgt persoonlijk bericht over gevolgen kredietcrisis voor pensioen'

5 maart 2009 - De pensioenuitvoerders zullen voor de zomer hun deelnemers per brief informeren over de individuele gevolgen van de kredietcrisis op hun pensioen. Hierover wordt nu overleg gevoerd tussen de AFM, DNB, het ministerie van SZW en de pensioenkoepels, zo meldde de Autoriteit Financiële Markten vandaag. Als de pensioenuitvoerders hun deelnemers per brief goed informeren, hoeven ze in 2009 het toeslagenlabel niet te gebruiken.

 Lees verder...  Reageer

Overname Fortis Belgie verder weg

5 maart 2009 - Fortis Bank België heeft in het vierde kwartaal van 2008 volgens de krant De Tijd een verlies van 5 tot 6 miljard euro geleden. Dit bedrag is hoger dan de 4 tot 5 miljard euro die vooraf werd verwacht. ...

 Lees verder...  Reageer

'Chinese steunplan kan economie niet redden'

5 maart 2009 - “De voorgenomen uitbreiding van het Chinese steunplan kan de economische neergang niet stoppen”, dat zegt kredietbeoordelaar Fitch Ratings vandaag in een reactie op de geruchten dat China nog eens circa 1.000 miljard euro in de economie gaat pompen. Aandelenmarkten wereldwijd leefden gisteren (woensdag) op na het nieuws van de Chinese interventie, die vandaag zou plaatsvinden. In november 2008 stelde de Chinese overheid reeds bijna een half miljard euro beschikbaar voor investeringen in de nationale infrastructuur. Tevens gaven ze banken de opdracht om meer geld uit te lenen. Dit heeft volgens Fitch geleid tot een ongekende, en onverantwoordelijke toename van de leningen in China. Het kredietbureau maakt zich zorgen over de gevolgen op de lange termijn, aangezien de groei van de economie (5,6% verwacht in 2009) nu volledig door de Staat wordt gedragen.

 Lees verder...  Reageer

Gemiddelde huizenprijs VK daalt in februari met 2,3 procent

5 maart 2009 - De gemiddelde prijs voor een huis in het Verenigd Koninkrijk is in februari 2009 gedaald tot 160.327 Britse pond of 180.102 euro. Dit is 17,7 procent lager dan in februari 2008. De huizenprijzen namen met 2,3 procent af ten opzichte van...

 Lees verder...  Reageer

Damrak lager ondanks gerucht China

5 maart 2009 - Het Damrak opent na de herstelrally van gisteren toch weer lager. Gisteren schoten de koersen omhoog, dankzij geruchten over een uitbreiding van het Chinese stimuleringsplan voor de economie. Beleggers zullen vandaag vooral kijken naar de Europese Centrale Bank, die om kwart voor twee zijn rentebesluit bekend maakt. Het is de verwachting dat de rente met 50 basispunten zal dalen, naar anderhalf procent.

 Lees verder...  Reageer

China pompt vermoedelijk 1.000 miljard euro in de economie

5 maart 2009 - De Chinese overheid is bezig een nieuw stimuleringspakket vorm te geven. Volgens schattingen zou het gaan om een totaal bedrag van tussen de 930 en 1.160 miljard euro. Met het geld worden investeringen gedaan in de infrastructuur en de industrie. Of de maatregelen voldoende zijn om de export weer aan de gang te krijgen, daarover zijn de meningen verdeeld. Indien China hier niet in slaagt dan zullen de massa-ontslagen zich voortzetten met het risico op toenemende sociale onzekerheid.

 Lees verder...  Reageer

Amsterdamse beurs vindt de weg omhoog dankzij grondstoffenprijzen

4 maart 2009 - De AEX sloot vandaag 4,45 procent hoger op 211,58 punten. Ook de AMX index vond vandaag weer de weg omhoog en sloot 3,47 procent hoger op 281,09 punten. De stijging is vooral te danken aan de gestegen grondstoffenprijzen. Onder de belangrijkste stijgers hoorde dan ook staalconcern ArcelorMittal.

 Lees verder...  Reageer

Aandeelhouders hedgefonds Spirit Aim moeten bijstorten

4 maart 2009 - Spirit Aim, een Nederlandse hedgefonds, heeft zijn beleggers opgeroepen bij te storten. Tenminste 7,5 miljoen euro zal moeten worden bijgestort. Gebeurt dit niet dan is het fonds gedoemd om failliet te gaan. Het bedrag zal moeten worden opgebracht door zo'n 500...

 Lees verder...  Reageer

China overweegt uitbreiding steunplan

4 maart 2009 - China zou volgens analisten van de Zwitserse zakenbank Credit Suisse voor een groot deel van de oplossing voor de huidige economische crisis kunnen zorgen. De Chinese economie is, zo volgens Credit Suisse bleek vandaag uit de inkoopmanagersindex, beter bestand tegen een recessie dan de rest van de wereld. De groei zou weliswaar lager zijn, maar toont inmiddels al herstel.

 Lees verder...  Reageer

'Beleggers hebben binnen 3 tot 6 jaar hun geld terug'

4 maart 2009 - Het zal 3 tot 6 jaar duren voordat de aandelenmarkten weer op het niveau zijn van voor de kredietcrisis. Dat denken 1200 door onderzoeksbureau Charles Schwab & Co geënquêteerde investeringsadviseurs. De Amerikaanse index S&P 500, die breed is samengesteld en daarom zeer representatief voor de toestand van de aandelenmarkten, zou volgens 53 procent van de experts eind 2009 reeds hoger staan dan begin dit jaar.

 Lees verder...  Reageer

Opel: zonder staatssteun mogelijk 3500 banen schrappen

4 maart 2009 - 'Opel moet maximaal 3500 banen schrappen, mochten we niet te hulp worden geschoten door Europese overheden'. Dat zegt Carl-Peter Forster, de Europese topman van Opel-moeder General Motors vandaag in Bild. 'Er moet in ieder geval gesneden worden in de salariskosten van...

 Lees verder...  Reageer

Meer Japanse autofabrikanten vragen leningen aan

4 maart 2009 - In navolging van Toyota overwegen meer Japanse autofabrikanten leningen aan te gaan bij financiële instellingen die door de Japanse overheid worden ondersteund. Mitsubishi heeft reeds een lening aangevraagd bij de Development Bank of Japan (DBJ) en Honda overweegt dit bij de Japan Bank of International Cooperation (JBIC) te doen.

 Lees verder...  Reageer

Obligaties ondanks hoge vergoeding niet populair

4 maart 2009 - De koersen van Amerikaanse bedrijfsobligaties zijn in februari gedaald. De Yield Master Index, het cijfer dat het gemiddelde rendement weergeeft van de belangrijkste Amerikaanse bedrijfsobligaties, daalde deze maand met 1,9 procent. In de maanden november tot en met januari was de index nog gestegen met 8,8 procent. Redenen voor de daling zijn onder meer de recordverkoop van 574 miljard dollar aan obligaties en de recessie die Amerika teistert.

 Lees verder...  Reageer

Huizenverkopen VS omhoog dankzij foreclosures

4 maart 2009 - De Amerikaanse huizenmarkt, die afgelopen anderhalf jaar volledig is ingestort, heeft een lichtpuntje in de economische crisis kunnen ontwaren. De totale huizenverkopen zijn in 2008 weer gestegen, vanwege de zogenoemde 'foreclosures', een verkoop van een huis omdat de hypotheekhouders niet meer aan hun verplichtingen kunnen voldoen. In 2007 was het aantal huizenverkopen in de Verenigde Staten nog 40 procent gedaald. In 2008 krabbelde de markt weer 7 procent op. De 'verplichte verkopen' stegen met 177 procent, terwijl de rest van de markt 17 procent inzakte. “Foreclosures maken nu consequent deel uit van de huizenmarkt, en dat zie je in het aandeel”, aldus onderzoeksbureau Radar Logic.

 Lees verder...  Reageer
< vorige 3248 3249 3250 3251 3257 volgende >
Bescherm uw data - infographic over informatiebeveiliging
Meer dan 100 gratis checklists voor ondernemers. Op Brisk Magazine, internetmagazine voor ondernemers.
reacties
Ambitie beschikbaarheid breedbandig internet komt met huidig beleid in gevaar (1) 
70 procent werkgevers ontvangt CV’s met leugens (4) 
Online gokken mogelijk toegestaan (1) 
Werkgevers onderschatten risico’s van geldgebrek bij personeel (3) 
Student wil niet lenen (1) 
42 procent werknemers wil verbod op bereikbaarheid buiten werktijd (2) 
Bijna alle Nederlanders ervaren werkstress (5) 
beurs
Stijgers Dalers
Yatra 5.4  6.3 %
Altice 8.52  5.2 %
Advanced met 39.43  4.4 %
TNT express 8.45  -9.5 %
Doc data 0.45  -4.3 %
Brill kon 34.51  -2.8 %
Positieve onderzoeksresultaten Galapagos met cystic fibrosis
D'Ieteren in onderhandeling met Amerikanen over Belron
Einde cijferseizoen betekent blik op macrodata
meer beurs
top10
Waarom werkstress niet tot burn-out leidt
Hoe u medewerkers stimuleert regie over ontwikkeling te nemen
Managers hebben weinig benul van werkstress onder werknemers
#MeToo: Gevolgen nog veel ernstiger bij intimidatie
Tanja Roeleveld verkozen tot ‘MVO-manager van het jaar’ 2017
Zeven trends die zakelijke IT-omgevingen een boost zullen geven
2018 wordt het jaar van hivenets, swarmbots en polymorfe malware
Mannelijke mantelzorgers vaker ondersteund dan vrouwelijke
Bedrijven behalen niet meer omzet met digitalisering
Vrouwelijke 35-plussers verdienen nog steeds minder dan mannen
meer top 10
vacatures
meer vacatures