zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
beurs
 

Damrak doet goede zaken

16 september 2009 - De AEX is vandaag met goede winst gesloten. De hoofdindex sloot 1,42 procent hoger op 312,76 punten. De AMX deed nog betere zaken met een winst 1,71 procent op een slotstand van 482,40 punten. De winst werd veroorzaakt doordat beleggers voort borduurden op de meevallende Amerikaanse detailhandelsverkopen, waardoor de AEX de handelsdag begon met een nette openingswinst. Halverwege de dag werd de opwaartse trend verder versterkt doordat beleggers content reageerden op het nieuws over de toename van de Amerikaanse industriële productie. Beleggers lieten de daling van de hypotheekaanvragen daarentegen links liggen.

 Lees verder...  Reageer

Oplopende werkloosheid in Verenigd Koninkrijk

16 september 2009 - Het aantal werklozen in het Verenigd Koninkrijk (VK) is wederom gestegen. De werkloosheid staat nu op 7,9 procent, zo blijkt uit nationale statistieken. Het aantal werklozen is daarmee opgelopen tot 2,47 miljoen. De aanvragen voor bijstandsuitkeringen zijn in augustus tot 1,61 miljoen gestegen, het hoogste aantal sinds mei 1997.

 Lees verder...  Reageer

Amsterdamse beurs opent hoger

16 september 2009 - Ondanks sombere woorden tijdens de presentatie van de Miljoenennota, lijkt de beurs van Amsterdam vanochtend gewoon hoger van start te gaan. Er is voorbeurs nauwelijks bedrijfsnieuws voor handen, wat betekent dat beleggers vooral letten op de ontwikkelingen op de toonaangevende beurzen in Amerika en Azie. Wall Street sloot gisteren hoger en ook in Azie staan de meeste beurzen op winst.

 Lees verder...  Reageer

Enigszins herstel Amsterdamse beurs op Prinsjesdag

15 september 2009 - Na de mindere dag van gisteren herstelde de Amsterdamse beurs zich op Prinsjesdag enigszins. Zowel de AEX (+ 0,48 procent) als de AMX (+ 0,90 procent) sloten vandaag hoger, op respectievelijk 308,37 punten en 474,16 punten. De AEX kende een licht hogere opening, maar zakte daarna weg naar een niveau onder het slot van gisteren. Gestimuleerd door onder meer de beter dan verwachte Amerikaanse macrocijfers vond de index van de Amsterdamse hoofdfondsen echter weer de weg omhoog. Na de licht hogere opening van Wall Street daalde de koers van de AEX om zich vervolgens in een zijwaartse trend voort te bewegen.

 Lees verder...  Reageer

Bernanke verklaart recessie ten einde

15 september 2009 - In de ogen van Ben Bernanke, voorzitter van de Federal Reserve (FED), is de recessie uit technisch oogpunt voorbij. De kans op een financiele 'meltdown' is verkeken en de economische activiteit is duidelijk weer aan het herstellen. Desalniettemin moet rekening worden gehouden met een langzaam herstel, aldus de centrale bankier tijdens een toespraak voor de leberale denktank Brookings Institution. Met dezelfde woorden sprak Bernanke overigens in augustus tijdens de jaarlijkse retraite in Jackson Hole.

 Lees verder...  Reageer

Stijgende lijn buitenlandse investeringen in China

15 september 2009 - Voor het eerst in elf maanden zijn de buitenlandse investeringen in China gestegen. De investeringen zijn gestegen met 7,5 miljard dollar in augustus, 7 procent meer dan dezelfde periode een jaar geleden. Dit meldde het Chinese ministerie van economische zaken.

 Lees verder...  Reageer

Obama wil Amerikaanse economie hervormen

15 september 2009 - Een jaar geleden viel de Amerikaanse bank Lehman Brothers. Lehman was de vierde grootste investeringsbank van Amerika, maar ging toch failliet. Gister waarschuwde president Obama financiële instellingen om uit deze val een les te trekken. Obama wil het financiële systeem hervormen om een nieuwe crisis te voorkomen.

 Lees verder...  Reageer

Geithner wil kapitaalinjecties VS terugdringen

15 september 2009 - Als reactie op de actuele positieve economische ontwikkelingen zullen enkele investeringen door de Amerikaanse staat in de nationale economie worden teruggebracht. Volgens de minister van Financiën, Timothy Geithner, zijn aanvullende investeringen niet langer nodig, nu de economie er aanzienlijk beter voor staat dan een jaar geleden.

 Lees verder...  Reageer

Amsterdamse beurs licht hoger van start op Prinsjesdag

15 september 2009 - De beurs van Amsterdam zal vanochtend licht hoger van start gaan. Gisteren is Wall Street hoger gesloten en ook in Azie overwegend groen op de borden. Vandaag staat natuurlijk Prinsjesdag op de agenda, maar nadat PvdA-lid Paul Tang eerder al de miljoenennota doorspeelde aan de media is het vooral wachten op de debatten die zullen volgen in de komende dagen. In Amerika staan vanmiddag enkele belangrijke macrocijfers op de agenda welke grote invloed zullen uitoefenen op het verloop van de handel vandaag.

 Lees verder...  Reageer

AEX doet stap terug

14 september 2009 - De AEX heeft op de eerste handelsdag van de week de verliezen binnen de perken weten te houden. De AEX begon vanochtend tegen de 304 punten, een openingsverlies van meer dan 3 punten. Vervolgens bewoog de hoofdindex zijwaarts, maar tegen vieren was er sprake van licht herstel. Daardoor sloot de AEX uiteindelijk 0,36 procent in het rood op 306,90 punten, het eerste verlies in zes handelsdagen. De AMX deed het daarentegen wat minder goed met een verlies van 0,62 procent op een slotstand van 431,61 punten.

 Lees verder...  Reageer

Bancaire sector vormt alleen maar groter risico

14 september 2009 - De voormalige hoofdeconoom van de Wereldbank, Joseph Stiglitz, meent dat de bancaire sector momenteel een groter probleem vormt dan voor de crisis. De overheden hebben na het ploffen van Lehman Brothers niet de kans gegrepen om de sector te herstructureren. In sommige landen, en daar hoort Amerika zeker bij, zijn de grote systeembanken alleen maar groter geworden. Dit betekent volgens Stiglitz dat de risico's juist groter zijn geworden, zo liet de topeconoom weten aan persbureau Bloomberg.

 Lees verder...  Reageer

Licht openingsverlies voor Damrak

14 september 2009 - Het Damrak gaat naar verwachting de week beginnen met een licht verlies. De lagere opening komt nadat de beurzen van Azië aan het einde van de handelsdag op stevige verliezen staan. Zo staat de Nikkei meer dan 2 procent in het rood, terwijl de HangSeng tegen een verlies van een procent aan hinkt.

 Lees verder...  Reageer

Corus Bank sluit deuren

14 september 2009 - De Amerikaanse Corus Bank is afgelopen vrijdag gesloten, zo meldde federale toezichthouders in de VS. In Amerika zijn dit jaar al 92 banken omgevallen.

 Lees verder...  Reageer

Amsterdamse beurs sluit handelsweek in stijl af

11 september 2009 - De beurs van Amsterdam heeft de week goed af weten te sluiten. De AEX sloot op 308,00 punten, een dagwinst van 0,66 procent. De AMX bleef in het spoor van de hoofdindex en sloot 0,75 procent hoger op 472,86 punten. De beurzen van Europa waren duidelijk goed op dreef en dat Wall Street de weg naar boven niet wist te vinden, heeft hier niets aan af kunnen doen.

 Lees verder...  Reageer
< vorige 3248 3249 3250 3251 3303 volgende >
Data Recovery Nederland haalt voor klant 115 bitcoins terug
Meer dan 100 gratis checklists voor ondernemers. Op Brisk Magazine, internetmagazine voor ondernemers.
reacties
Vakantieganger hamstert voor autoreis  (1) 
Vier dingen die managers moeten kunnen (1) 
Consument wil geen auto meer bezitten (1) 
Dat is logisch (1) 
Wat betekent een kostbare fout voor mijn positie? (1) 
Smart Industry, revolutie of evolutie? (2) 
Kunstmatige Intelligentie: 2,5 miljoen banen op de tocht (1) 
beurs
Stijgers Dalers
Doc data 1.78  87.4 %
Altice 10.44  10.5 %
Value8 5.44  5 %
TNT express 8.45  -9.5 %
Groothandels 49.3  -3.3 %
Brill kon 34.6  -1.7 %
Beursupdate: AEX op Wall Street
Wall Street overwegend in het groen
Consumentenkrediet VS groeit harder
meer beurs
top10
Leidinggevende scoort onvoldoende voor begrip ex-kankerpatiënten
Lagere lening door leaseauto, abonnementen en studieschuld
Niet langer veilig achter de firewall
Minder kans op armoede met gewone baan
Leaserijder wil data delen voor onderhoud, minder files en verkeersveiligheid
Slechts twee op de vijf bedrijven beveiligen cloudgegevens met encryptie
Business interruption en cyber-incidenten grootste risico’s voor bedrijven
Millennials geven topmanagement nieuwe betekenis
Beveiligingsprofessionals verliezen 40 uur per maand door inefficiënte systemen
5G-wensenlijst consument schetst actieplan voor operators
meer top 10
vacatures
meer vacatures