zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
webloggers
 

Jos Arets

Jos Arets - CEO van Tulser 


·      Architect van toekomstbestendige oplossingen om mensen & organisaties meetbaar met 70:20:10 oplossingen beter te laten presteren.
·      Auteur van boeken met het doel hrd te versterken zoals '70:20:10 naar 100% performance', ‘Kostbaar Misverstand; van training naar business improvement’ en ‘Liever (g)een training’.
·   Samen met Charles Jennings en Vivian Heijnen heb ik het 70:20:10 Institute opgericht om dit gedachtegoed in cocreatie met onze collega's in de wereld te verspreiden en te verbeteren.   
Jos Arets j.arets@tulser.com
 
 
 

Weblog`s van Jos Arets :

 

Dertig luisterverknallers: de antichecklist

Door: Jos Arets , 12 februari 2007
Heb je ook het gevoel in sommige situaties (nog) beter te kunnen luisteren? Effectiever met mensen om te kunnen gaan? Meer te halen uit contacten met collega’s en klanten? Benut de 30 luisterverknallers om je communicatie te versnellen.
  Lees verder...
 

Kinderen maken niet per se gelukkig

Door: Jos Arets , 31 januari 2007
Over het geluk en wat nu wel of niet gelukkig maakt bestaan nog veel misverstanden. Het blijkt uit wetenschappelijk onderzoek dat we heel goed kunnen benoemen of we wel of niet gelukkig zijn. Maar niet waardoor dit geluk wordt veroorzaakt. Vandaar het (hardnekkige) misverstand in onze samenleving dat het hebben van kinderen synoniem is voor (meer) geluk.
  Lees verder...
 

Dertig Loopbaanverknallers: de antichecklist

Door: Jos Arets , 28 januari 2007
Heb je ook wel eens het gevoel dat je niet alles uit je loopbaan haalt? Dat je meer zou kunnen én willen? Dat je zelf de regie wilt nemen over je loopbaan? Benut de 30 Loopbaanverknallers als antichecklist om je loopbaan te versnellen.
  Lees verder...
 

De mosseltest

Door: Jos Arets , 22 januari 2007
Iedere mossel neemt in zijn leven eigenlijk maar één belangrijk besluit. Als weekdier is de beslissing, waaraan hij zich zal vasthechten, cruciaal. Als de mossel dit besluit ten uitvoer brengt kan hij niet meer terug. De rest van zijn leven blijft hij, via zijn hoofd (!), op dezelfde plaats zitten. Test of jij ook een mossel bent.
  Lees verder...
 

Kies voor jezelf! Met of zonder checklist. . .

Door: Jos Arets , 16 januari 2007
In Nederland werkt een grote groep mensen, circa 40 – 60%, die ontevreden zijn met de huidige baan. Dat is een probleem met een behoorlijke impact. Uit het onderzoek naar geluk blijkt namelijk dat kiezen voor (relatieve) vrijheid en autonomie een basis vormt voor geluk. Dat geldt dus ook voor de keuze om te werken waar je wilt. Onderschat niet de groep mensen die, als ze naar het werk gaan, tegen zichzelf zeggen: ‘Ik moet’ in plaats van ‘Ik wil’. Het kan anders...
  Lees verder...
 

Dertig feedbackverknallers: de antichecklist

Door: Jos Arets , 07 januari 2007
Ook het jaar gestart met veel goede voornemens? Ook de idee dat het toch goed is om nog beter te worden in de communicatie met andere professionals? Ook voorgenomen dat in 2007 het aansturen effectiever wordt door meer directe feedback? Ook als dat lastig is? Hieronder 30 feedbackverknallers, die als antichecklist kunnen functioneren. Verknal onprettige feedback niet op deze manier en mensen binnen organisaties worden effectiever.
  Lees verder...
 

Vijf tips voor meer kerstgeluk

Door: Jos Arets , 22 december 2006
De meeste mensen zijn liever alleen dan in het gezelschap van hun baas. Vermoedelijk ook met Kerst. Een belangrijke tip voor meer kerstgeluk is dan ook: breng de Kerst niet met je baas door. Woon je echter met je baas in één huis en ook nog op dezelfde verdieping? Ga dan verder naar de volgende tips uit de kerstbewerking van 100 Geluksversnellers. Leer anders te kijken en te denken over kerstgeluk en kerstdagen…
  Lees verder...
 

Vijf tips om functioneel te liegen

Door: Jos Arets , 05 december 2006
Uit onderzoek blijkt dat mensen regelmatig liegen: gemiddeld zeven tot tien keer per dag. Deze ‘leugentjes om bestwil’ heb je in het sociale verkeer nodig om met collega’s, klanten en je baas samen te kunnen werken. Lees hoe je op een effectieve manier functioneel kunt liegen zonder schade te berokkenen voor jezelf en voor de organisatie.
  Lees verder...
 

Feedbackgif! Heb jij er ook last van?

Door: Jos Arets , 03 december 2006
Feedback geven met een negatief motief: dat is feedbackgif. En daar hebben veel mensen op het werk last van. Check of jij ook het slachtoffer bent van feedbackgif. Of ben jij soms een van die mensen die feedbackgif in organisaties verspreidt..?
  Lees verder...
 

Geld maakt niet gelukkig

Door: Jos Arets , 27 november 2006
Je hebt ook aandelen, obligaties en onroerend goed nodig. Dit aforisme van Danny Kaye verwoordt het onderbuikgevoel van veel mensen. Je weet natuurlijk wel dat geld niet gelukkig maakt, maar ondertussen..? Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt dat mensen natuurlijk voldoende inkomen nodig hebben om te voorzien in de basisbehoeften. Daarboven blijkt meer inkomen niet bij te dragen aan meer geluk. Dat zit zo.
  Lees verder...
 

Geluk = keihard!

Door: Jos Arets , 19 november 2006
In hun streven om organisaties beter te laten presteren hebben managers doorgaans meer oog voor het geluk van hun klanten dan voor het geluk van de eigen medewerkers. Dat kan wel eens een dure vergissing blijken te zijn…
  Lees verder...
 
< vorige 5
advertorial
White paper: tips voor meer conversie via e-mail
Er is veel waar je aan kunt denken om de conversie van je mailings te verbeteren. En niet onbelangrijk: hoe zet je al deze aspecten zo optimaal mogelijk in. In dit gratis white paper beschrijft Spotler 21 technieken voor beter scorende e-mails. Benieuwd?
Download het white paper
Lees verder
Juiste telefoon voor zakelijke doeleinden: iPhone imponeert!
Gebruik van Easy Up tenten tijdens beurzen: zo creëer je een opvallende beursstand!
reacties
Corona dwingt tot versneld digitaliseren (1) 
Racisme en exclusie in Nederlandse advertenties (1) 
Maximaal zes mensen in een vakantiewoning reden voor annuleren (1) 
Bijna één op de tien werknemers voert hobby uit tijdens thuiswerken  (1) 
76 procent van de studenten werkt door coronacrisis in een andere sector (1) 
Aantal vacatures komt steeds dichter bij pre-coronatijdperk (1) 
Analytics is de bewezen grote winnaar (1) 
top10
Bijna één op de tien werknemers voert hobby uit tijdens thuiswerken
Betere bedrijfsresultaten? Begin bij uw cultuur
OOBE maar dan wel PnP
Nederlandse pensioenstelsel voor derde jaar op rij beste ter wereld
Een op de drie medewerkers minder loyaal na eerste coronagolf
Racisme en exclusie in Nederlandse advertenties
Werkzoekers vinden tattoos en piercings bij sollicitatiegesprek geen probleem
Bedrijven zetten vooral in op digitale transformatie
Pandemie versnelt de digitale transformatie
'Technologische innovaties mislukken nog voordat ze worden gelanceerd'
meer top 10