zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
webloggers
 

Ronald van der Molen

Ronald van der Molen (1973) is de oprichter van Transformatio, initiatiefnemer van VitalforWork en docent aan de Erasmus Universiteit.

Wat hem mateloos fascineert is wat mensen drijft, in beweging brengt en doet groeien. Daarom verzorgt hij inspiratiesessies en maatwerktrajecten over leiderschap, bevlogenheid en het creëren van ambassadeurs.

Tijdens zijn programma’s gebruikt hij lessen uit de natuur zodat leiders anders naar hun vak gaan kijken. Hij geniet ervan als eikels in bomen veranderen.

Ronald schreef meerdere boeken, waaronder De kracht van organisch leiderschap (genomineerd voor Managementboek van het Jaar 2019) en Metamorfose, groeien in je bestemming. 
Ronald van der Molen ronald@transformatio.nl
 
 
 

Weblog`s van Ronald van der Molen :

 

Hoe ga je als zelfsturend team met conflicten om?

Door: Ronald van der Molen , 06 maart 2018
Veel teams hebben niet geleerd om goed met conflicten om te gaan omdat dit in traditionele organisaties vaak bij managers wordt neergelegd. Bij zelfsturing of zelforganisatie moeten de teamleden hun eigen conflicten oplossen. Hoe doe je dat op een vruchtbare manier?
  Lees verder...
 

Vijf veelgehoorde misvattingen over zelfsturing

Door: Ronald van der Molen , 03 januari 2018
Steeds meer bedrijven en instellingen werken met zelfsturende of zelforganiserende teams. Werknemers die verantwoordelijkheid en zeggenschap ervaren vinden hun werk leuker, zijn meer betrokken bij de organisatie en presteren beter. Toch bestaan er nog een aantal hardnekkige misvattingen. Ronald van der Molen, eigenaar van Transformatio, zet ze op een rij.
  Lees verder...
 

Drie manieren om bevlogenheid te stimuleren

Door: Ronald van der Molen , 29 november 2017
Bevlogenheid vergroot de productiviteit, betrokkenheid en klantgerichtheid van je medewerkers. Hoe kun je dit als manager bij jezelf en bij anderen stimuleren? In mijn veelbesproken vorige column schreef ik wat de definitie is van bevlogenheid en hoe je dit op organisatieniveau kunt bevorderen. In deze column deel ik drie manieren om bevlogenheid op individueel niveau te stimuleren.
  Lees verder...
 

Waarom werkstress niet tot burn-out leidt

Door: Ronald van der Molen , 15 november 2017
Werkstress leidt niet tot een burn-out als werknemers bevlogen zijn. Maar hoe zorg je voor bevlogenheid (engagement) en wat is het precies? Ronald van der Molen, eigenaar van Transformatio, geeft handvatten.
  Lees verder...
 

Waarom je beter in september kunt beginnen met goede voornemens

Door: Ronald van der Molen , 28 september 2017
Rond 1 januari gaan we meestal aan de slag met onze goede voornemens. Die timing is alleen niet handig, stelt Ronald van der Molen. Het is beter om daar in september mee te beginnen, wanneer je uitgerust bent na de zomervakantie.
  Lees verder...
 

Het ultieme doel van leiderschap?

Door: Ronald van der Molen , 16 augustus 2017
Wat is volgens jou het ultieme doel van leiderschap? Als leiderschap een boom is, welke vrucht produceert hij dan? Aangezien je gedachten bepalen hoe je je gedraagt, is het belangrijk om bij deze vraag stil te staan. 
  Lees verder...
 

Transformeren van piramide naar park

Door: Ronald van der Molen , 16 mei 2017
Door de veranderingen om ons heen verschuift de inrichting van organisaties steeds meer van een top-down structuur (een piramide) naar een bottom-up structuur (een park). Hoe verschillen deze twee typen organisaties van elkaar? Waar moet je aan denken voordat je jouw bedrijf inricht als een park? Ontdek waarom een integrale benadering cruciaal is en wat de minimale vereisten zijn voor een dergelijke transformatie.
  Lees verder...
 

De kunst van het complimenteren

Door: Ronald van der Molen , 28 februari 2017
Veel werkgevers en managers hebben niet door hoe belangrijk het geven van complimenten is. Net zoals een plant licht, gezonde voeding en water nodig heeft om tot bloei te komen, hebben mensen waardering nodig. Hoe kun je als moderne leider of ondernemer groeien in het geven van complimenten?
  Lees verder...
 

Werken aan een wendbare organisatie waar mensen floreren

Door: Ronald van der Molen , 28 januari 2017
Innovatie, platgeslagen hiërarchie, zelfsturing en termen als 'agile' en 'scrum' zijn mateloos populair tegenwoordig. We leven in een tijd waar verandering de constante is. De snelheid waarmee deze veranderingen plaatsvinden neemt exponentieel toe en daarmee het belang om te innoveren en ons aan te passen. Wat zijn de trends en hoe kun je als leider werken aan een wendbare organisatie waar mensen floreren?
  Lees verder...
 

Continueren door te vernieuwen

Door: Ronald van der Molen , 27 oktober 2016
Wat zijn de verschillende fasen in de ontwikkeling van een bedrijf? Hoe kun je een onderneming continueren door te vernieuwen? Welke uitdagingen brengt dit mee voor het leiderschap?
  Lees verder...
 

De metamorfose naar organisch leiderschap

Door: Ronald van der Molen , 18 augustus 2016
Waarom moet je zelfsturende medewerkers vooral níet met rust laten? Op welke wijze heeft leiderschap zich de afgelopen decennia ontwikkeld? Hoe kun je het beste halen uit de mensen waar je leiding aan geeft?
  Lees verder...
 

Beter leiderschap door meer slaap

Door: Ronald van der Molen , 21 juni 2016
Veel leidinggevenden slapen te weinig en nemen daardoor onhandige besluiten met nadelig effect op de bedrijven die ze leiden. Hoe kun je als leidinggevende gezonder leven en beter presteren? Welke samenhang is er tussen effectief leiderschap en voldoende slaap? Wat zijn de geheimen van een goede nachtrust?
  Lees verder...
 

Hoe bouw je een succesvol team?

Door: Ronald van der Molen , 11 mei 2016
Het meeste werk in organisaties wordt vandaag de dag door teams verzet. Succesvolle leiders zijn vrijwel altijd mensen die goed in teamverband kunnen werken. Maar wat zijn de basisvoorwaarden voor goedwerkende teams? Waarom zijn sommige teams succesvol en falen andere hopeloos? Hoe kun je een topteam opbouwen?
  Lees verder...
 

Van 'blije eikel' naar 'bloeiende boom'

Door: Ronald van der Molen , 22 maart 2016
Er is een groot verschil tussen hoe leidinggevenden zichzelf zien en hoe hun werknemers dat beoordelen. Veel leidinggevenden zijn met zichzelf bezig en gedragen zich als 'blije eikels'. Waar dien je als leider mee te stoppen om tot bloei te komen?
  Lees verder...
 
< vorige 1 2
Human Design op de werkvloer voor teameffectiviteit en bedrijfsgroei
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10