zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
weblog
 

Slim succes behalen

Door: Wout Plevier,   13-06-2010,   20:16 uur
 

De komende zeven artikelen staan in het teken van SLIM leven en werken. Elk thema valt aan elkaar te verbinden. Deze week het thema SLIM succes behalen! Wat zou het mooi zijn als er een strategie zou bestaan om succesvol te zijn in het leven. Als u alle boeken erop naslaat die succes beschrijven, dan kom je tot een lijst van 20 eigenschappen die helpen om meer succesvol te zijn in het leven.U kunt ze terugbrengen tot de volgende acht elementen van succes. Succes definiëren we hier in de breedste zin van het woord. Volg deze stappen consequent en u wordt meer succesvol. Slim succes behalen kun je bereiken door eerst bewust te worden van de acht elementen van succes. Vervolgens kunt u dan bepalen welke stappen u nu de grootste sprong voorwaarts zullen geven bij toepassing. Ten slotte dient u het gewoon te DOEN! Begin daarbij niet met te grote stappen. Maak stapjes die klein en hanteerbaar zijn en zet zo heel veel kleine stapjes die samen de hele grote stap voorwaarts geven. Veel plezier met deze ontdekkingsreis. 1. Verruil uw negatieve instelling voor een positieve instelling
Train uzelf in positieve vragen stellen en positieve woorden gebruiken naar uzelf en anderen.

2. Wees gedisciplineerd als het gaat om nakomen van afspraken met uzelf en met anderen
Het draait vooral om de afspraken die bijdragen aan meer geluk, energie, passie, levensvreugde en vrijheid. Het draait dus niet om de afspraken die extern aan u opgelegd worden. Voor die afspraken bedenk u de meest effectieve en efficiënte aanpak!

3. Plan zorgvuldig en denk na hoe u stappen neemt die u op de meest efficiënte wijze het grootste resultaat geven
Plan kleine stapjes die u gezamenlijk een grote stap vooruit geven.

4. Doe hetgeen u aan het doen bent met hoge focus en hoge intensiteit
Multitasken is UIT! Je gefocust toeleggen op één aspect op hoge intensiteit en daardoor tijd winnen is IN!

5. Budgetteer tijd en geld ver vooruit
Een mens met visie is een mens met meer mogelijkheden. Pas scenariodenken toe in uw leven. Hierdoor kunt u uw planning gemakkelijker realiseren. Daarnaast speelt u ook beter in op onverwachte zaken. Maak hiervoor een planning van al uw werkzaamheden en al uw activiteiten. Breng in kaart wat het u aan tijd en geld kost en besluit dan eerst of u het gaat doen of niet. Bepaal vervolgens de frequentie en de tijd die u eraan wilt besteden. Reken dan uit wat het u gaat kosten en of dit haalbaar is. Werk volgens het principe: Verzamelen – Doen – Opbergen. U verzamelt eerst en beslist vervolgens of u er iets mee wilt. Dan bepaal u uw aanpak. Vervolgens doet u het en evalueert u geregeld je voortgang. Eventueel past u uw aanpak aan. Tenslotte bergt u de informatie logisch op.

6. Doe de dingen die u doet met veel enthousiasme
Je straalt dit uit naar jezelf en naar anderen. Ook geeft het je energie om bezig te zijn met zaken waar je plezier aan beleeft. Je kunt hierdoor zaken die moeilijker zijn ook beter aan.

7. Ontwikkel uw creativiteit
Succesvolle mensen zijn meester in creatief oplossen van problemen. Ze bedenken handige aanvliegroutes en laten hun brein op een ontspannen manier functioneren. Overstress uzelf niet en maak een switch van zwaar overdenken van zaken naar creatief/ associatief bedenken van oplossingen. Durf daarbij te experimenteren. U krijgt snel inzicht in mogelijkheden en herkent ook beter de beste optie. De meeste mensen zijn gewoontedieren en durven geen fouten te maken. Van fouten leert u, waardoor u veel sneller de weg naar een goede oplossing ziet. Als u dit koppelt aan planmatig werken, dan krijgt u de beste uitkomst. Creativiteit ontwikkelt u door lezen van boeken, ervaringen met anderen te delen en de meest succesvolle mensen te volgen in hun strategie.

8. Evalueer en zet door!
De laatste en meteen ook de moeilijkste voor de meeste mensen. Succes is vrijwel nooit een kwestie van een korte adem maar vaak juist een kwestie van een lange adem hebben. De logische weg is vrijwel altijd: passie ontdekken, motivatie opwekken, visie ontwikkelen, doel bepalen, plan bedenken voor de beste aanpak, doen evalueren, verbeteren van de goede en minder goede dingen, herhalen, succes boeken! We leven in een maatschappij van de quick fix. Mensen zijn veel minder bereid om door te zetten na tegenslagen. Het moet allemaal snel met veel resultaat. Problemen horen er voor hen niet bij. Om meester in iets te worden heeft u echter 10.000 uur nodig aan oefening, dient u om te kunnen gaan met problemen en accepteren dat deze erbij horen. Omdat het gaat om inzetten van uw creativiteit en positiviteit om oplossingen te verzinnen die u verder helpen, moet u geregeld uw aanpak evalueren zodat u ervan kunt leren en uw aanpak verder kan ‘finetunen’ richting succes.

Slim doorzetten en volharden
In navolging van tip acht. Er is vrijwel nog nooit iemand succesvol geworden door toeval. De meest succesvolle mensen hebben herhaaldelijk een proces van vooruitgang – stagnatie van succes – terugval – problemen oplossen gehad. De les is dus: volhard en zet door. Bepaal vooraf duidelijk uw doelstelling. Wat gaat u concreet doen? Welke stappen neemt u daarvoor? Tot welk resultaat dient dat exact te leiden?
Realiseer u dat er vaak moeilijkheden/ belemmeringen op uw pad zullen verschijnen. Evalueer deze en verbeter uw aanpak en vier dan elk klein succes. Op deze manier krijgt u geregeld beloningen en wordt het eenvoudiger om het vol te houden.
Wat kunt u nu al doen om meer vrijheid, tijd, energie, rust of balans te krijgen?  Welke eerste stap zet u binnen vierentwintig uur? Hoe beloont u uzelf als u binnen vierentwintig uur inderdaad de eerste stap hebt genomen naar uw doel? Vergeet dan niet uw succesverhaal met ons te delen!

 
 Doorsturen    2 reacties

 
 
 
Over de auteur:
Wout Plevier
Coach, Trainer, Spreker l Persoonlijke Effectiviteit l Teamsucces l Versneld Leren en Lezen
info@woutplevier.nl
W 073 52 2 5656

https://woutplevier.nl 
SLiM! Training, inspirerende spreekshows en topcoaching voor meer persoonlijke grip in werk. Inspiratie en DOE trainingen met 100% rendement voor managers, teams en werkende professionals.

Download hier "Bezieling" uit SLiM!: het interactieve prachtige boek voor meer succes, focus, meer plezier en de juiste balans.
 

Laatste weblogs

  Logisch dat we zo vaak onlogisch denken
  ‘Alternatieve waarheden’ over offertes
  Verstrikt in een web van regeltjes
 
reacties
 
Luc Veeger  |   | 
14-06-2010
 | 
11:55 uur
Dag Wouter,

Inderdaad. Ik heb alleen resultaten geboekt door positief en gedisciplineerd door te werken. Iedere dag weer!

Groet van Luc Veeger.
rob Burgering  |   | 
14-06-2010
 | 
18:57 uur

Succes dwing je af.
Als je een product of dient MOET scoren is de kans op resultaat heel klein.

Als je onbevangen en ontspannen je zaken aan kunt prijzen of een goed advies kunt geven, scoor je negen van de tien keer.

EEn positieve ''werkhouding''levert dan ook reslutaat op.
Je client ''ruikt''als je iets moet en wacht geduldig af tot jij weer komt.


 

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
 
Zo maak je een indrukwekkende online bedrijfspresentatie
reacties
Tien suggesties voor meer 'fun' op de werkplek (1) 
Bouw-cao zet aan tot fraude (1) 
Topmanagers vergaderen 100 procent van hun tijd (1) 
Manager moet werknemer los kunnen laten (4) 
Horeca start glimlachcursus voor medewerkers (1) 
Tips om online de perfecte werknemer te vinden (1) 
'Beleggers hebben binnen 3 tot 6 jaar hun geld terug' (1) 
top10
Van smart tv tot speelgoedpop: deze apparaten in huis bespioneren u
Nederlandse hackers nemen laptops over door ernstige kwetsbaarheden in Zoom
Een op zes mannen vindt dat partner te veel verdient
De favoriete vakgebieden van oud-horecapersoneel
Kwart bedrijven heeft meer mensen ontslagen als gevolg van de coronacrisis
Corona-versoepelingen in aantocht, maar bordspellen onverminderd populair
DDoS-aanvallen in 2020 krachtiger, complexer en langer
Jongere vindt werkgever verantwoordelijk voor de gezondheid van medewerkers
Door pandemie meer behoefte aan duurzame en flexibele mobiliteitsoplossingen
Medewerker overschat zichzelf in het herkennen van cyberincidenten
meer top 10