zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
weblog
 

Dat coachen is ook niet alles.

Door: Aart Pijl MCM MA CMC ,   12-09-2021,   14:23 uur
 

Niet alleen voor diegene die gecoacht wordt maar ook voor een coach is het niet altijd een fijne bedoeling. Net als bij medicijnen zou bij coaching een bijsluiter verplicht moeten zijn. Het kan namelijk voor beide partijen een stressvolle bedoeling zijn en dat is niet zonder consequenties.

 Stress reduceert het fris en helder denken en een goede afgewogen besluitvorming. Dus is het interessant wat de wetenschap ons hier over te vermelden heeft.


 
Serieus onderzoek
Stresshormonen zijn goed te meten en ook concentratietesten laten feiten zien die bruikbaar zijn in onderzoek naar mentale gezondheid, fysieke uitputting en concentratievermogen.  Gekozen werd voor problematiek waar insolvente ondernemers mee worstelen. Dit met voor- en nameting op de genoemde gebieden.
De onderzoeker kreeg er ook de "Coaching Annual Award" voor van de Britse Henley Business School. De conclusies zijn daarom ook serieus te nemen.
 
Het werkt voor  ondernemers in de problemen
Coaching had in dit geval als effect dat de ondernemers cognitief efficiënter waren, de fysieke uitputting lager was en het concentratievermogen toe nam. Net als bij traumaverwerking in de psychotherapie blijkt het maken van een nieuw model/ verhaal op basis van nogal gefragmenteerde gebeurtenissen het hanteren van de gebeurtenissen gemakkelijker maakt.  Het helpt dus wanneer ondernemers in een faillissement situatie zit er een coach op te zetten.
 
Wat zijn dan die bijwerkingen?
Vaak rakel je met coaching toch een en ander op en meestal wegens tijd gebrek worden die niet aangepakt.  Dan zit je dus met een pak openstaande vraagstukken, mogelijk pijnlijke vraagstukken, maar zonder begeleiding. Heb je eindelijk nee leren zeggen tegen je baas, verslechtert de situatie met je leidinggevende. Maar ja, die werd ook niet gecoacht. Ook ontstaan door nieuwe posities in te nemen vaak allerlei conflicten. Maar ook het verslaaft raken aan de relatie met een coach en het niet meer zonder coach kunnen treden regelmatig op.
 
Werk en privé
Wanneer iemand echt voor zichzelf kiest, dan kan het wel gebeuren dat het bedrijf, die vaak de coaching betaald, op de koffie komt. Thuis zijn ze blij dat Petra minder overuren maakt, maar de baas ziet de doorlooptijden omhoog gaan.  Dus afhankelijk van je perspectief praten we over positieve of negatieve gevolgen. Bijwerkingen zowel positief als negatief treden ook op nadat de coaching is afgesloten en iemand toch een opgerakeld vraagstuk aan gaat pakken. Welke coaches geven alle partijen transparantie in de mogelijke bijwerkingen?
 
Te veel op de agenda
Het gaat om mensen en mensen in systemen en dan is het meestal niet zo simpel als het soms lijkt. "Gewoon doen!" Is geen raar advies, maar de praktijk is meestal weerbarstig. Het themahoppen heeft een zeer ongunstig effect op coaching. Daar bedoel ik mee dat in die zeven sessies die zijn afgesproken meer dan 20 onderwerken aanbod komen. Men springt dan heen en weer tussen die verschillende onderwerpen en het onderwerp achter de onderwerpen komt niet naar voren.

We stoppen de hele handel
Voortijdig stoppen van een coaching traject blijkt best vaak voor te komen.  Soms omdat het doel eerder is bereikt, maar dat zou ik niet voortijdig stoppen noemen.
Lage motivatie om te veranderen plus het ontbreken van een snelle ontwikkeling in het proces is vaak een redden om te stoppen. De relatie met de coach moet ook goed zijn anders is dit ook een reden om te stoppen. Bij lage emotionele stabiliteit of hoge mate van neuroticisme is er snel de neiging om de coaching af te breken. Niet iedereen heeft ook zin om geconfronteerd te worden met moeilijke diepere problemen.
Anderen hebben onvervulde verwachtingen waar de coach niet aan voldoet
 
Niet altijd feest
Voor de coach is het weg vallen van geplande coachsessies natuurlijk ook niet leuk.
Het blijkt uit onderzoek dat die er vaak zelfs meer last van hebben. Kort gezegd, ze slapen er niet van. Ook van de eigen onzekerheid hebben coaches last en zijn vaak bang om hun rol niet goed te kunnen vervullen en dat ze uit de pool met coaches vallen. Er komen vaak onderwerpen aan de orde die ook de coach persoonlijk raken en dus voor beide personen spannend en ongemakkelijk zijn. Veel coaches hebben ook last van het feit dat ze de effecten op lange termijn niet kunnen waarnemen. De ontwikkeling op de langere termijn is onzichtbaar.
 
Dat coaching werkt is wel bewezen, en bijwerkingen………..

 
 Doorsturen    2 reacties

 
 
 
Over de auteur:
Aart Pijl MCM MA CMC
Expert in teamontwikkeling, organisatie verandering en leiderschapsontwikkeling. Ruim 25 jaar helpt hij leiders met het bouwen van organisaties die commitment van medewerkers en klanten verdienen. Aart is mede-oprichter van Change Company. Auteur van de gratis online Teamontwikkeling Praktijkgids.
 

Laatste weblogs

  Werkdruk op zich bestaat niet, maar je kunt het wel creëren
  De koop afronden zonder nodeloze druk uit te oefenen
  Verkopen op de automatische piloot?
 
reacties
 
Harm Jensma Jensma  |   | 
20-09-2021
 | 
09:20 uur
Goedemorgen,

Er staat: De onderzoeker kreeg er ook de ''Coaching Annual Award'' voor van de Britse Henley Business School.
Vraag: Is dit onderzoeksrapport ook ergens terug te lezen?
Aart Pijl  |   | 
20-09-2021
 | 
11:48 uur
Ha die Harm,

''Coaching of Insolvent Entrepreneurs and the Change in Coping Resources, Health, and Cognitive Performance''
Coaching Annual Awards 2020. Henley business School.

Groet A@rt

 

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
 
advertorial
Waar sta jij voor als leider?
Wat heb je als leider van vandaag en morgen nodig om jouw doelen te behalen? Het antwoord op deze en andere vragen, vind je in het boek ‘Leiderschap in Beeld’ door hoogleraar Jan de Vuijst. TIAS deelt de eerste 4 hoofdstukken in een gratis e-book.
Lees verder
Welke opleiding past bij jou
Wat kan ik allemaal met een mkb boekhouding
Hoe vind ik een goede advocaat
reacties
Een nieuwe taal leren, maar dan anders (1) 
Wat is er nodig voor échte duurzame en sociale impact? (1) 
De Metaverse: wat kan je er eigenlijk mee? (2) 
Helft Nederlandse werknemers last van mentale problemen, verergerd door kosten levensonderhoud (1) 
Data-savvy organisaties zijn winstgevender, veerkrachtiger en innovatiever (1) 
Hoe laat ik anderen zelf nadenken? (1) 
Zeven tips voor het omgaan met klagende medewerkers (4) 
top10
Nederlandse werkgevers staan sporten onder werktijd niet toe
Met geknepen billen achter het stuur: storm, regen en gladheid zorgen voor de meeste zenuwen
Hoe bedrijven hun CX kunnen optimaliseren voor groei in een dynamische markt
Organisaties investeren meer in DEI-initiatieven,
Zorgverzekeraar roept bestuurders op om vijf procent werktijd te besteden aan welzijn medewerkers
Organisaties willen SD-WAN, maar laten kansen liggen
HR-professionals staan niet achter huidige wet- en regelgeving
Bedrijven moeten medewerkers meer vrijheid geven om hun eigen productieve werkomgeving te creëren
Marketingmanagers horen na te denken over online nichestrategieën
Acht stappen om een toxische werkomgeving te voorkomen
meer top 10