zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
weblog
 

Zes tips bij het kiezen van je burn-out coach

Door: Pieter Frijters,   07-10-2019,   00:16 uur
 

Nederland telt bijna 4500 burn-outcoaches, allemaal met een eigen aanpak. Dat zorgt voor keuzestress. Want: welk hersteltraject is voor jou het beste? Zes tips die je helpen om een beslissing te nemen.

1. Ga niet over één nacht ijs


Zodra je burn-out bent, loop je kans dat je huisarts of Arbo-arts je doorverwijst. Maar we zijn allemaal uniek. Het is raadzaam om jezelf eerst goed te oriënteren. Laat je daarom niet zomaar iets voorschrijven, maar volg je innerlijke kompas. Het negeren ervan is namelijk één van de belangrijkste oorzaken waarom je überhaupt opgebrand thuis zit, of tegen een burn-out aanhikt. 

2. Kies voor ervaring
Iemand zonder aantoonbare ervaring laat je niet jouw geld beleggen. En bijvoorbeeld ook geen openhartoperatie uitvoeren of een vliegtuig besturen. Je wilt dat die persoon een ervaren specialist is. Dit mag je van een burn-out coach eveneens eisen. Informeer hier dus naar. Is de coach daarnaast ook ervaringsdeskundig, dus zelf ooit burn-out geweest? Dat biedt een meerwaarde. Omdat hij of zij precies weet wat jij doormaakt. 

3. Zoek een methode die bij je past
De tijd dat er maar één keuze is om te herstellen van burn-out, is allang voorbij. En dat is niet voor niets. Want als de aloude psychologische aanpak bij iedereen aan sloeg, zou er geen ruimte zijn geweest voor nieuwe initiatieven. Online kun je je informeren over uiteenlopende trajecten. Heb je bijvoorbeeld een ‘niet lullen maar poetsen’ mentaliteit? Dan zal je je thuis voelen bij een dito aanpak. En is een lang traject van gesprekstherapie niet aan jou besteed. 

4. Leer van de ervaring van anderen
Over welke burn-out oplossingen zijn anderen positief en waarom? Je vindt het antwoord als je op zoek gaat naar referenties op de websites van verschillende coaches. Kijk of er reacties zijn van cliënten waarin jij jezelf herkent en waarin zaken naar voren komen die jou positief triggeren. Veel coaches benoemen op hun site geen specifieke doelgroep. Uit de referenties kun je toch vaak opmaken dat zij die (onbewust) wel hebben. En dus ook of jij daarin past. 

5. Vind een coach met wie het klikt
Op een goede website is altijd een ‘over mij’ te vinden. Als je deze leest, voel je vaak al of je ‘iets’ met iemand hebt of niet. De tone of voice van de website draagt daar ook aan bij. Is er een video van de coach? Dat geeft nog meer houvast. Maar ga niet alleen daarop af. Pak eerst eens de telefoon om meer te weten te komen en laat je gevoel spreken. Het is de bedoeling dat jij je bij je toekomstige coach op je gemak voelt.

6. Vraag een gratis oriënterend gesprek aan
Een goede coachpraktijk zal je graag vrijblijvend informeren. Omdat het voor beide partijen van belang is om uit te vinden of er een klik is en of het aangeboden traject jou als gegoten zit. En zal je dus nooit willen overhalen of onder druk zetten.

Ook mijn aanpak zal niet iedereen aanspreken en ik wil ook niet met iedereen aan de slag. Ik was zelf burn-out en ontwikkelde 26 jaar geleden noodgedwongen een methodiek tegen burn-out. Ik hecht aan een extreem hoog slaagpercentage. Dat bereik ik uitsluitend door te werken met een specifieke doelgroep. 

Conclusie: de klik tussen coach en burn-outer plus kennis en ervaring bepaald een belangrijk deel van het resultaat.

Pieter Frijters
Burnoutcoach.nl

 
 Doorsturen    1 reactie

 
 
Over de auteur:
Pieter Frijters geeft motivatietrainingen en staat bekend vanwege zijn unieke ''sneltraining'' Spreken in het Openbaar.Daarnaast heeft hij een burnout- depressie- en fobiepraktijk in Waddinxveen (Frijters Mind Tuning). Hij is Nederlands bekendste deskundige op dit gebied. Pieter Frijters is tevens auteur van de boeken: Van fobie naar Vrijheid en Meester over je gedachten. Onlangs verscheen 5 jaar ouder, 10 jaar jonger met bijbehorende website 5-10.nl
 

Laatste weblogs

  Zes tips bij het kiezen van je burn-out coach
  Waarom top-down veranderen initiatief vanuit medewerkers aan banden legt
  Drie redenen waarom je nu meteen De Workaholic Test zou moeten doen
 
reacties
 
Reinier van Dalfsen  |   | 
17-10-2019
 | 
12:18 uur
Ik ben persoonlijk erg fan van organisaties die wat te kiezen hebben. Als er maar 1 coach is, dan moet je echt geluk hebben dat er een klik is. Persoonlijk heb ik veel gehad aan mijn traject en mijn coach bij Liberi.

 

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
 
advertorial
6 stappen om leads te nurturen met e-mail marketing [white paper]
Je genereert leads met waardevolle content. Hoe zorg je dat deze leads warm worden, warm blijven en wél hot worden zodat de sales afdeling gesprekken kan voeren met beter gekwalificeerde leads? Spotler legt het in dit white paper stapsgewijs uit.
Download het white paper
Lees verder
Meer dan 100 gratis checklists voor ondernemers. Op Brisk Magazine, internetmagazine voor ondernemers.
Bedrijfsfeest richting einde jaar; thema's zijn belangrijk!
Personeel vinden voor topfuncties blijft een uitdaging
reacties
In 2030 is een kwart minder inzetbaar door werkgerelateerde stress (1) 
Waarom medewerkers meer met de trein zouden moeten reizen (1) 
Zes tips bij het kiezen van je burn-out coach (1) 
HR-professionals verwachten dat functie op de schop gaat (2) 
Evenement organiseren? Vijf onverwachte tips (2) 
'Ongezonde snack op netwerkborrel niet meer van deze tijd' (1) 
Nederland verkiest kerstgeschenk boven traditioneel kerstpakket (4) 
top10
Waarom medewerkers meer met de trein zouden moeten reizen
Helft werknemers solliciteert onder werktijd
IT op de werkvloer: vloek of zegen voor de productiviteit?
Citizen development als oplossing voor de uitdagingen op de IT-afdeling
Werkzoekenden veel minder positief over work-life balance
Ook bedrijven moeten investeren in ICT-skills
Hoe transformeren opkomende technologieën onze levens tegen 2030?
'(Voor)liefde voor geld belangrijke voorwaarde om bij bank te werken'
Emotionele intelligentie: vraag verzesvoudigt door AI en automation
Recordaantal ondernemingen worden intelligent met groeiende IoT-investeringen
meer top 10