zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
weblog
 

Durf je toegevoegde waarde onder de loep te nemen.

Door: Wout Plevier,   27-06-2016,   17:37 uur
 

Uit onderzoek blijkt dat driekwart van de managers niet precies weet hoe ze hun team en processen het meest effectief kunnen aansturen. Alleen mensen die hun eigen toegevoegde waarde kennen, zijn in staat om deze effectief in te zetten binnen de organisatie. Hoogste tijd dus om je eigen toegevoegde waarde eens scherp in beeld te krijgen en, nog beter, te vergroten. Want dat kan!

En als je je eigen toegevoegde waarde kent, dan is het zaak om ook die van de de mensen om je heen scherp te krijgen. Als je weet waar iemands kracht ligt, dan kun je hem of haar daar ook op inzetten. Op deze manier ben je als team tot grootse dingen in staat.



Dus mijn credo vandaag is: PleVier jouw toegevoegde waarde en dat van je team:) 

Je zult meteen resultaat merken.
  • Werk met hartstocht en plezier en stimuleer je omgeving hetzelfde te doen. Voer gesprekken over werkplezier, de juiste balans, goede inzet van talent en uiteraard ook over het verbeteren van onze performance. Tezamen met een goede visie, strategie en duidelijke doelen, zet dit het team aan tot werken met plezier.
  • Breng in kaart wat jouw toegevoegde waarde is. Beantwoord hiervoor vragen als: wat is mijn grootste talent, mijn blije talent en mijn meest productieve talent? Waarmee lever ik werkelijk een toegevoegde waarde? Wanneer ben ik binnen mijn functie echt succesvol?
  • Bepaal je koers en het stappenplan hoe je daar wilt komen. Praat als leidinggevende hierover met je medewerkers. Stimuleer elkaar concreet hierin te worden. Benoem dus duidelijk concrete gedragsgerichte doelen en zet deze om in dagelijkse stapjes (Tiny Steps). 
  • Werk vanuit deze gezamenlijke visie aan een concreet dagelijks stappenplan om je team, organisatie zo te ontwikkelen, opdat de centrale doelstellingen en visie bereikt worden. Coach daarvoor eerst het individu, coach daarna het team en ontwikkel een gedragsprotocol, controleer vervolgens op afspraken en ga vandaaruit over tot klantgericht werken. Veel organisatie doen alles door elkaar en bereiken daardoor in 93% van de gevallen hun doelstellingen niet! Je kunt meer teamsucces bereiken door deze simpele stappen te volgen.

Vier concrete tips waar je meteen mee aan de slag kunt. Het leuke is dat je, zodra je deze weg inslaat, meteen resultaat zult merken. Schroom daarbij niet om fouten te maken en leer vooral actief. Vraag jezelf elke week even kort af: waarom doe ik de dingen zoals ik ze nu doe? En... is er een betere manier hoe ik het nu al meetbaar anders kan doen, wat ten goede komt aan: Wij zijn benieuwd naar jouw toegevoegde waarde. Slechts 16% van de mensen kan rechtstreeks vertellen en aantonen wat zijn toegevoegde waarde is. U wordt dus uitzonderlijk. 

Deel uw ervaringen vervolgens eens met ons en de lezers. Laten we eens kijken of we zo elkaars  toegevoegde waarde kunnen verhogen en af kunnen komen van de schroom om het ook openlijk te durven vertellen. Suc7.

Leef je dromen, werk met bezieling en benut je talent.
  • productiviteit?
  • onderlinge open communicatie?
  • samenwerking?
  • kennis en inzicht?
  • efficiency?
  • werkplezier?
  • onze gezamenlijke doelstellingen en visie.

 
 Doorsturen    Reageer

 
 
 
Over de auteur:
Wout Plevier
Coach, Trainer, Spreker l Persoonlijke Effectiviteit l Teamsucces l Versneld Leren en Lezen
info@woutplevier.nl
W 073 52 2 5656

https://woutplevier.nl 
SLiM! Training, inspirerende spreekshows en topcoaching voor meer persoonlijke grip in werk. Inspiratie en DOE trainingen met 100% rendement voor managers, teams en werkende professionals.

Download hier "Bezieling" uit SLiM!: het interactieve prachtige boek voor meer succes, focus, meer plezier en de juiste balans.
 

Laatste weblogs

  Hoeveel burn-out fabrieken zijn er nog in ons land?
  Het rationeel discours
  Tegen de haren instrijken
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

 

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
 
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10