zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
weblog
 

De productiviteitsplanner die miljonairs gebruiken om productiever te zijn.

Door: Wout Plevier,   17-03-2016,   12:05 uur
 

Hoe zorg je dat je elke dag de juiste focus hebt? Hoe blijf je gemotiveerd daarvoor? Hoe wordt je 100% effectief en behaal je veel meer succes? Welke routine volgen miljonairs? Lees dit artikel en ontdek hoe ook jij succesvol productiever kunt worden.

Ruim 50 deelnemers van KLV deden afgelopen maand mee aan de training Persoonlijke Effectiviteit. Ze leerden daar inspirerende lessen over persoonlijke effectiviteit. De deelnemers van KLV leerden de volgende lessen:

 • Bepaal altijd vooraf je richting door 1 doel en minimaal 2 positieve vragen te stellen
 • De meeste mensen multitasken. Dit is uit en kan in deze tijd gewoon echt niet meer. Er komt te veel informatie via te veel kanalen op u af. Singletask in blokken van dezelfde activiteit. Werk altijd van je belangrijkste niet urgente doel naar je belangrijke urgente taken.
 • Gebruik e-mail maar 2 keer perdag. 10.30 en 14.30 uur. Realiseer je dat e-mail een vergaarbak is van andermans prioriteiten. Gebruik het dus functioneel.
 • Shift infromatie door eerst te scannen en skimmen en dan te selecteren. Niet - Nu - Later en start daarna pas met de taken af te handelen. Werk van breed naar smal. Gebruik hierbij een 1-pagina productiviteitsplanner, die je elke dag (liefst) handmatig invult. Dit kost je 10 minuten per dag en vormt de basis om focus te krijgen en te houden. Wil je deze tool hebben, download hem dan hier direct. 
De beloning bij toepassing is groot

De afspraak die ik met de deelnemers aan de training Persoonlijke Effectiviteit van KLV had gemaakt was: gebruik deze tool gedurende 2 weken elke dag en evalueer het effect. Degene die me het resultaat daarvan terugstuurt, krijgt een leuke beloning in de vorm van een online training Persoonlijke Effectiviteit.

Wat was het resultaat?
Het was zo leuk te zien wat men als resultaat precies terugzond. Reacties als:
 
 • Betere focus
 • meer tijd over
 • veel meer plezier ervaren
 • productiever zijn
 • de belangrijke dingen afkrijgen
 • zich niet meer overweldigd voelen
 • meer toekomen aan ontspanning
 • zich vitaler voelen

Hoe kwam ik hierbij?
Vorig jaar heb ik een aantal succesvolle sporters, succesvolle ondernemers en 2 miljonairs ontmoet. Het viel me op dat ze allemaal een juiste routine volgden om succes te boeken. Jim Rohn schreef het al eerder: "if you want to be succesful, design the right routine". De 2 miljonairs die ik interviewden duidden mij op dit systeem. Ik ben het zelf gaan toepassen en het werkt gewoon zeer goed.

Mooie dingen die ik iedereen gun.
Wil je leren hoe je dit systeem kunt gebruiken en er direct mee kunt starten? Lees dan hier verder en download dan tegelijkertijd direct de 1-paginaproductiviteitsplanner. Zet het komende week dan maar eens 1 week in werking en evalueer het effect. Ik beloof je een top ervaring.

Ik wens je een fijne dag toe en zorg goed voor jezelf.

Wout Plevier
www.woutplevier.nl
 

 
 Doorsturen    3 reacties

 
 
 
Over de auteur:
Wout Plevier
Coach, Trainer, Spreker l Persoonlijke Effectiviteit l Teamsucces l Versneld Leren en Lezen
info@woutplevier.nl
W 073 52 2 5656

https://woutplevier.nl 
SLiM! Training, inspirerende spreekshows en topcoaching voor meer persoonlijke grip in werk. Inspiratie en DOE trainingen met 100% rendement voor managers, teams en werkende professionals.

Download hier "Bezieling" uit SLiM!: het interactieve prachtige boek voor meer succes, focus, meer plezier en de juiste balans.
 

Laatste weblogs

  Hoeveel burn-out fabrieken zijn er nog in ons land?
  Het rationeel discours
  Tegen de haren instrijken
 
reacties
 
Jennifer 123toilet  |   | 
13-04-2016
 | 
10:43 uur
Singletasken is wel een uitdaging als je een inbound functie hebt, waarbij je zowel telefoon aanneemt, klanten ontvangt en ondertussen administratieve werkzaamheden hebt en met collega's overlegt. Maar daar zullen de miljonairs geen last van hebben....
SJ Bier  |   | 
14-04-2016
 | 
10:03 uur
@Jennifer, dat klopt. Toch is het overal toepasbaar. Want wat jij opnoemt hoort bij je taken. Ook aan de lopende band kan je op een lijst invullen dat je 8 uur dozen schuift.
Maar zelfs dan kan je denkruimte inlassen. Praat je alleen over voetbal of kleding of kijk je ook naar 'jouw' proces?
Ik heb eens als uitzendkracht aan de lopende band de werkvolgorde veranderd en had elk uur ongeveer 20 minuten vrij.
De kunst van productiviteit is dan die 20 minuten ook zinnig in te vullen. Mijn collega's waardeerden dat gek genoeg niet, maar konden ook niet aangeven hoe ik ze kon helpen bij hun taken. Gelet op die omstandigheid was het bij dat bedrijf inderdaad verloren tijd.
Wout  |   | 
14-04-2016
 | 
11:17 uur
De kunst zit 'm in het bewustzijn dat je aandacht hebt voor wat je doet. Zoveel mogelijk clusters zelfde activiteiten achter elkaar probeert te plannen. Natuurlijk wordt je wel eens gestuurd. De kunst is dan weer terug naar je focuspunt en afmaken waar je mee bezig bent. Ook in uitvragen aan de telefoon, administratie, collega's helpen kun je een nieuwe routine ontwerpen. Ook zitten er pieken en dalen in je week. Hoe vul je die in. Wat doe je met wachttijd? Stem je je bioritme af op je belangrijke taken? Et cetera. Dit kan je helpen met meer focus en toch ook rustig te werken. Het centrale woord is dus rust, dan focus en dan single tasken.

 

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
 
Human Design op de werkvloer voor teameffectiviteit en bedrijfsgroei
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10