zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
weblog
 

Do you live, love and matter 100%. . . ?

Door: Wout Plevier,   25-09-2015,   21:48 uur
 

Ik las vanmorgen een stuk over ontwikkeling van mensen die veelal beschrijft wat de meeste mensen meemaken in hun leven en hoe ze zich vormen. De schrijver noemt het "Niagrafalls Effect". De meeste mensen plonzen in de rivier zonder notie hoe ze daarin terecht kwamen en zonder duidelijk doel waar ze heen willen. Dat kan echt anders. Dit artikel leert u hoe u meer Persoonlijke kracht ontwikkelt en geeft u antwoord op de drie meest elementaire vragen van elke mens ...

De drie vragen die elke mens zichzelf regelmatig stel zijn namelijk: Hoe zal ik complete liefde creeeren in mijn leven? Hoe haal ik het maximale uit mijn leven? Hoe zal ik er werkelijk toe doen en een bijdrage leveren aan het grotere geheel. Kortom, Love - Live - Matter!Hoe kan het dat de ene mens super succesvol wordt, terwijl de ander veelal op andere plekken uitkomt dan hij vooraf voor zichzelf in gedachte had?

En... Waarom volgen zo weinig mensen echt 100% hun droom? (mijn vriend Arjen Lemstra heeft GENIET! als levenscredo op zijn auto staan:) )


Waarom weten zo weinig mensen wat hun nr.1 talent is en hoe komt het dat zo weinig Nederlanders dit verkondigen aan de wereld om hen heen.

Hoe ontwikkel ik mijn persoonlijke (daad)kracht?

Hoe behoud ik focus en vind ik de juiste routine om mijn leven gelukkig, plezierig en ook consistent in te richten, waardoor ik de juiste dingen doe op de meest effectieve manier?

Kunt u persoonlijke kracht ontwikkelen?
Dat zijn nog eens interessante vragen, dus laat ik het maar praktisch en kort houden.

Als u meer verdieping wilt, dan kunt u 1 oktober of 19 november ook meedoen aan mijn Masterclass Persoonlijke Kracht. (Aanmelden kan hier >>) Dit geeft u houvast en ook meteen veel goede inzichten.

Wilt u nu snel inzicht? Lees dan verder!

De diepe vs de praktische route
De diepgaande route is dat u leert waar uw bezieling ligt, dat u besluit om er 100% uw focus op te leggen (dit is geen keuze maar een commitment), u elimineert alle beren op de weg en neemt massief actie. Dit is wel een logische en ook heel goede route

Maar aangezien de meeste mensen bij punt 1 al afhaken voor veel mensen te moeilijk en niet haalbaar. In de succes driehoek van passie - talent - discipline: weet maar 21% wat zijn bezieling is, durft maar 33% voor zijn nr. 1 talent uit te komen en mensen hierop te wijzen. We blijven ten slotte Nederlanders en zijn niet zoals de Amerikanen.  Bij hen is het doodnormaal om succes en talent zichtbaar te vieren. En tja, maar heel weinig mensen hebben discipline. Lees discipline als: consistent die dingen doen, teneinde uw hogere doel uiteindelijk te bereiken.

De wet van dynamische balans
Om succes te boeken dient u de volgende elementen mooi in balans te hebben. Ik noem dat ook wel de wet van de dynamische balans. We hebben allemaal uitdagingen en zaken die soms haaks op elkaar staan. U wilt variatie en ook veiligheid, U wilt alleen zijn en ook samen met anderen, U wilt zelf groeien maar ook een bijdrage leveren aan de maatschappij et cetera. De kunst is de juiste balans te vinden in deze 6 basisbehoeften voor geluk.

Wat hebt u daar dan voor nodig?
In chronologische volgorde:
 • levensenergie
 • bezieling
 • positieve sociale relaties
 • balans in je 6 basisbehoeften voor geluk
 • positief denken en handelen
 • voldoende rust en herstelmomenten
 • topvitaliteit: voeding, beweging en ademhaling
Volg het praktisch stappenplan om direct te DOEN!
 • Verhoog uw standaard wat u wilt bereiken voor uzelf in uw leven en ga af van middelmatigheid. Ik zeg hierbij ook "de pot op met middelmatigheid". Ga vanuit ontspanning en drive op een pro actieve manier voor een 9!
 • Gooi uw beperkende overtuigingen overboord en ga gewoon beginnen. DOEN is het credo. Dan evalueren wat goed gaat en wat beter kan. Blijf uzelf, het proces, de strategie continue finetunen om een beter resultaat en performance te krijgen teneinde om uw hogere doel te bereiken. Deze focus is essentieel anders verliest u de drive.
 • Hanteer daarbij de juiste strategie en juiste stappenplan. Finetune deze along the way. Alles is namelijk strategie. Strategie wil niets anders zeggen dan een stappenplan dat systematisch leidt tot een bepaald resultaat. Krijgt u slechte resultaten? Verander uw approach. Kijk desnoods even naar mensen die het resultaat al boeken en modeleer hun aanpak. De elementaire vraag is hierbij: om  u geliefd, financieel onafhankelijk, vrij, als een leider, krachtig et cetera te voelen, wat moet u er dan in stoppen. Dit klinkt als neuro linguïstisch programmeren maar het is meer conditioneren van uzelf, om te voelen welke emotie u nodig heeft en welk concreet gedrag u dan dient te vertonen om die emotie te doorleven. Emotie bepaalt namelijk voor 95% uw denken en handelen.
 • Start met leren en ontwikkel meesterschap over uw vitaliteit, uw omgang met eigen emoties en emoties van anderen (wordt emotioneel volwassen), uw volwassenheid in relaties (relatie en zakelijke relaties), financieel inzicht en tijd indeling.
 • Breng bovenstaande gebieden in kaart en schrijf op:
  • wat is mijn huidige status?
  • wat wil ik voelen t.a.v. deze vijf gebieden?
  • wat houdt mij nu tegen om die emoties te voelen?
  • wat dien ik belangrijk te gaan vinden en voorrang te geven de komende 4 weken om mijn toekomstige doel te bereiken?
  • wat dien ik dan te geloven?
  • volgens welke regels moet ik dan gaan leven om mijn hogere doel te bereiken?
  • BESLIS nu met hoge mate van commitment om consistent deze regels na te leven. Uw beslissing over waar u op gaat focussen, uw beslissing welke betekenis u gaat geven en de beslissing wat u dan concreet gaat doen, bepalen uw toekomst
  • Welk gedrag laat ik dan meer, minder, niet meer zien? (maak het zo concreet mogelijk)
 • Visualiseer levendig hoe dat er dan per gebied concreet uitziet. Maak een moodboard met beelden van uw droom en hang deze overal in uw huis.
 • Schakel een directe relatie: vriend, vriendin, familielid, collega in als support, die u ook een trap onder uw kont mag geven als u het niet doet! Geef aan dat het belangrijk voor u is en dat U niet mag ontsnappen met allerlei redenen waarom niet. De focus mag enkel liggen op Waarom Wel!
 • Vier uw succes elke week als u weer een kleine mijlpaal hebt bereikt. De beloning dient te passen in de categorie: het voelt goed voor mij, het is goed voor mij, het is goed voor de ander, het is goed voor mijn hogere doelstelling.
 • Wilt u dit leren? Ik help op 1 oktober een select groepje professionals (10 personen) om hun belangrijkste droom/ koers/ doel in werking te zetten. ik heb nog plek voor maar 2 deelnemers. Aanmelden en verder info vind je hier >>

  Have massive fun!

 
 Doorsturen    Reageer

 
 
 
Over de auteur:
Wout Plevier
Coach, Trainer, Spreker l Persoonlijke Effectiviteit l Teamsucces l Versneld Leren en Lezen
info@woutplevier.nl
W 073 52 2 5656

https://woutplevier.nl 
SLiM! Training, inspirerende spreekshows en topcoaching voor meer persoonlijke grip in werk. Inspiratie en DOE trainingen met 100% rendement voor managers, teams en werkende professionals.

Download hier "Bezieling" uit SLiM!: het interactieve prachtige boek voor meer succes, focus, meer plezier en de juiste balans.
 

Laatste weblogs

  Hoeveel burn-out fabrieken zijn er nog in ons land?
  Het rationeel discours
  Tegen de haren instrijken
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

 

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
 
Human Design op de werkvloer voor teameffectiviteit en bedrijfsgroei
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10