zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
weblog
 

Mental Detox: hoe kom je toe aan wat je eigenlijk moet doen?

Door: Wout Plevier,   29-06-2015,   11:47 uur
 

Het belooft een fijne week te worden met tropische temperaturen. Ik doop hem om tot week van de Mental Detox: hoe kom je toe aan wat je eingelijk moet doen in je werk en je leven. Het is simpel maar dat is ook meteen de reden dat veel mensen het niet doen. Men weet het eigenlijk best wel wat men moet doen maar doet het niet.  Deze week wordt de week van mental detox doen. Betere focus door u te ontdoen van negatief en beperkend denken en handelen. U krijgt er veel plezier van en meer energie!

Verbinding tussen lichaam en geest


Welke acties zijn er allemaal mogelijk om een meer positieve week te krijgen en stress te verminderen?
U dient in staat te zijn de verbinding te leggen tussen lichaam en geest. Verbinding tussen lichaam en geest is bedoeld voor diegene onder ons die zelf en samen met anderen super inspirerend en vitaal wil leven en werken. U krijgt bij toepassing een bruisend en zinvol leven en werkt daarbij zo veel mogelijk moeiteloos. Lees hier 7 tips die u vooruit kunnen helpen!

7 korte tips die werken
 • Plan 3 rust/ herstelmomenten in. 's-morgens10 minuten, 's-middags 20 minuten en 's-avonds 10 minuten. Kijk dan hoe het gaat met uw belangrijke doelen, uw energie en balans. Gaat het niet 100%? Stuur dan direct bij.
 • Praat positief tegen uzelf en anderen. U kunt dan gemakkelijker focussen op oplossingsgerichte zaken en u voelt zich direct beter. Gebruik woorden als goed, ok, kans, mogelijkheid ipv druk, stress, wil niet, probleem. De ander is er ook positief ontvankelijk voor. En het is nodig: 51% van de Nederlanders is op dit moment negatief in zijn denken. Het maakt ons lekker kritisch en soms ook succesvol en anderzijds negatieve mensen zijn dodelijk vermoeiend voor henzelf en hun omgeving. De tip: schakel het dus aan op moment dat kritisch zijn noodzakelijk is. De rest van de tijd: wees dankbaar en positief gefocust.
 • Praat elke dag 5 minuten met iemand over uw balans. U focust daardoor op uiten van uzelf en dit haalt stress vaak al voor een groot gedeelte weg. Binnen organisaties vraagt 17% van de managers er actief naar. Daarboven staat 33% er wel voor open als de medewerkers het aandragen. De tip: vraag zelf om u heen ook eens vaker hoe het met de balans, energie, mate van ontspanning/ stress is bij uw collega's. Doet u het, dan wordt de kans groter dat anderen het ook gaan doen!
 • Een bezield mens kan zich moeilijker gestresst voelen. Plan elke dag 10 minuten om te besteden aan je passie, iets waar u heel enthousiast over bent. Dit geeft levensenergie en daardoor kunt u andere (moeilijkere) dingen ook beter aanpakken. U draagkracht wordt groter en daardoor kunt u de draaglast ook beter aan!
 • Definieer elke dag een helder omlijnd positief doel dat u wilt bereiken en focus erop het dan ook te doen. Doe 1 ding tegelijk en maak het af. Dit geeft een voldaan gevoel en rust en overzicht.
 • Ga voor 11 uur naar bed. U krijgt dan 5 diepe slaapmomenten en u kunt hierdoor gedachten beter ordenen. U wordt vitaler wakker en hebt meer energie om met stress om te gaan!
 • Hang post-it nootjes her en der op met de woorden: leef moeiteloos en bruisend. U wordt er vaker aan herinnerd en de kans dat het gaat ontstaan wordt groter! Zie elk moment van afleiding/ problemen/ drukte als een signaal om: uw ademhaling naar 6 keer per minuut te brengen (adem 4 seconden in, 2 seconden vast, 4 seconden door de mond uit). Focus u dan weer op wat er feitelijk NU is en herinner uzelf aan moeiteloos en bruisend. Vorm uw fysiologie: mimiek, houding, taal naar een positieve krachtige staat en doorbreek uw patroon. Zet een positief alternatief ervoor in de plaats!

 • Ik daag u deze week uit om gefocust te gaan voor 100% bezieling, empowerment van uzelf en uw omgeving. Doe deze week elke dag aan top vitaliteit en positiviteit in uw werk.

  Maak korte kleine stapjes die goed voor u voelen, goed voor u zijn, goed voor de anderen mensen om u heen zijn en goed voor het groter geheel.

  Kortom, vertoon deze week gedrag waar iedereen blij van wordt. Want uw gedachten, gedrag en resultaten creëert u voor een groot gedeelte zelf!

  Nog meer bruis en energie nodig. Doe dan mee aan de leuke webinar BrainTrainer: ontwikkel persoonlijke kracht om uw doelen te bereiken. Tijd of om 10 uur of om 20.30 uur. Meerdere data beschikbaar. Update elke maand! Schrijf u hier in!

  Met plezier, inspiratie en daadkracht,

  Fijne week van Wout Plevier!

 
 Doorsturen    Reageer

 
 
 
Over de auteur:
Wout Plevier
Coach, Trainer, Spreker l Persoonlijke Effectiviteit l Teamsucces l Versneld Leren en Lezen
info@woutplevier.nl
W 073 52 2 5656

https://woutplevier.nl 
SLiM! Training, inspirerende spreekshows en topcoaching voor meer persoonlijke grip in werk. Inspiratie en DOE trainingen met 100% rendement voor managers, teams en werkende professionals.

Download hier "Bezieling" uit SLiM!: het interactieve prachtige boek voor meer succes, focus, meer plezier en de juiste balans.
 

Laatste weblogs

  Hoeveel burn-out fabrieken zijn er nog in ons land?
  Het rationeel discours
  Tegen de haren instrijken
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

 

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
 
Human Design op de werkvloer voor teameffectiviteit en bedrijfsgroei
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10