zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
lifestyle
 

Overspannenheid wordt niet minder door vakantie

17 september 2002 - Mensen die overspannen zijn (ook wel: burnout) voelen zich niet of nauwelijks beter nadat ze op vakantie zijn geweest. Dat blijkt uit een enquête onder 2731 personen met stress- of burnoutverschijnselen.

  Lees verder...      Reageer

De lichaamstaal van succesvolle mensen

23 augustus 2002 - Hoe herkent u succesvolle mensen? Let op hun lichaamstaal. En leer ervan, want andersom werkt het ook, zoals Managersonline.nl-auteur Frank van Marwijk regelmatig stelt.

  Lees verder...      36 reacties

Werknemers gaan vrijgevallen spaarloon niet uitgeven

21 augustus 2002 - Als de spaarloonregeling wordt afgeschaft en de opgebouwde tegoeden komen in één keer vrij, dan gaan werknemers dat geld niet massaal uitgeven. Drie op de vier werknemers zegt het geld direct op een andere spaarrekening te zullen zetten.

  Lees verder...      2 reacties

Cashdrain, hamburgerbaan en waakvlamovereenkomst

18 augustus 2002 - Zit u wel eens in een overleg, waar u plotseling een woord of uitdrukking voorgeschoteld krijgt, waar u nog nooit van heeft gehoord? Geen nood, zet uw pokerface op en zoek de betekenis na de meeting snel op op internet.

  Lees verder...      35 reacties

Echtscheiding werkt besmettelijk op de werkvloer

13 augustus 2002 - Als het aantal echtscheidingen op de werkvloer toeneemt, zijn collega's eerder geneigd dat voorbeeld te volgen dan op plekken waar geen of weinig echtscheidingen voorkomen. Dat becijferde Yvonne Aberg, een socioloog aan de universiteit van Stockholm.

  Lees verder...      1 reactie

Groen Links wil studenten in kantoorpanden stoppen

6 augustus 2002 - De logica van een bureaugeleerde: er staan kantoorpanden leeg en studenten hebben dringend behoefte aan kamers. Ziedaar een match. Mis!

  Lees verder...      3 reacties

Leaserijders veiliger dan particuliere automobilisten

30 juli 2002 - Leaserijders zijn per gereden aantal kilometers in het dagelijkse verkeer bij minder ongevallen betrokken dan particuliere autobezitters. Ook krijgen ze relatief minder bekeuringen dan gewone automobilisten.

  Lees verder...      2 reacties

Is er nog wat gebeurd tijdens de lunch?

25 juli 2002 - In Amerika en Engeland kopen werknemers tijdens de lunch op straat de middagkrant, een tabloid. In Nederland bestaat dat fenomeen niet, maar sinds kort wel op internet.

  Lees verder...      1 reactie

Stoom afblazen: scheld iemand uit tegen betaling

1 juli 2002 - Een Roemeense student heeft een goudmijntje aangeboord. Hij verhuurt zich aan gestresste zakenmensen die zich vervolgens verbaal mogen afreageren op de jongen.

  Lees verder...      4 reacties

Invloed internet is beperkt

26 juni 2002 - In het rapport "E-cultuur. Een empirische verkenning" meldt het sociaal planbureau (CPB) dat internet zich als informatiebron nog lang niet kan meten met televisie en dagbladen.

  Lees verder...      2 reacties

Effectieve misdaadbestrijding: pak 'onschuldige' randverschijnselen aan

13 juni 2002 - Midden jarig '90 ging de misdaad in New York in korte tijd opzienbarend naar beneden. Het recept: géén zero tolerance, maar een eenvoudig doch consequent pakket van maatregelen, gericht op ogenschijnlijk onbeduidende randverschijnselen.

  Lees verder...      1 reactie

De mythe van 'Positief Denken'

11 juni 2002 - 'Ik kan het - Tsjakkaaa!' Als we de zendelingen van het neurolinguïstisch programmeren mogen geloven kunnen we ons brein manipuleren door positief te denken. Het succes komt dan vanzelf.

  Lees verder...      2 reacties

Verbeter uw emotionele intelligentie in tien stappen

5 juni 2002 - Zelfbewustzijn, inlevingsvermogen en intuïtie spelen in het leven een even grote rol als intelligentie. Wie goed overweg kan met anderen en kan voorzien hoe zij zullen reageren, blijkt het ver te schoppen in de maatschappij.

  Lees verder...      Reageer

Managers zijn een gevaar op de weg

30 mei 2002 - Managers zijn samen met artsen en personeelsconsulenten de de grootste brokkenpiloten op de weg. Volgens een onderzoek van een Britse verzekeraar zijn deze beroepsgroepen het vaakst betrokken bij auto-ongelukken.

  Lees verder...      10 reacties

< vorige 43 44 45 46 47 volgende >
Human Design op de werkvloer voor teameffectiviteit en bedrijfsgroei
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10