zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Effectieve misdaadbestrijding: pak 'onschuldige' randverschijnselen aan

13 juni 2002 - Midden jarig '90 ging de misdaad in New York in korte tijd opzienbarend naar beneden. Het recept: géén zero tolerance, maar een eenvoudig doch consequent pakket van maatregelen, gericht op ogenschijnlijk onbeduidende randverschijnselen.

Een voorbeeld: de New Yorkse politie wilde de metro veiliger maken, op dat moment een vrijwel onbegaanbaar terrein. Er werden twee maatregelen geïntroduceerd: 1) alle grafitti van de treinen af en 2) aanpak van zwartrijden. Dat schrijft Coert Visser in een column op M@n@gement op basis van het boek Het omslagpunt van Malcom Gladwell.



Veiligheidsbeleving
De filosofie was dat graffiti en zwartrijden symbolen zijn die grensoverschrijdend gedrag toestaan. Wat betreft de graffiti: die werd consequent verwijderd, ook al werden de treinen een dag later weer ondergeklad. Op een gegeven moment stopte het graffiti spuiten. De 'rotjochies' hadden er genoeg van. Gevolg: schone treinen, het viel iedereen op dat er iets aan het veranderen was! De veiligheidsbeleving nam toe.

Zwartrijden
Het zwartrijden werd ook rigoureus aangepakt. Er waren controles in treinen waarbij de volgende dingen gebeurden: wie geen kaartje had werd uit de trein geleid en op het perron neergezet. Totdat de hele trein was afgewerkt, dienden de zwartrijders op het perron in een rij te blijven staan. Ondertussen werden zij gefouilleerd. Dit laatste bleek bij de eerste acties een schrikbarende hoeveelheid messen en pistolen op te leveren. Deze manier van werken werd enige tijd volgehouden totdat er op een gegeven moment geen zwartrijders meer in de trein zaten. Tevens nam het wapenbezit onder passagiers af.

Nederlandse situatie
Visser suggereert dat een dergelijke aanpak ook in Nederland kan werken. 'Misschien hoeven we heel Nederland niet te bewaken met videocamera's. Misschien hoeven we het voetbal niet af te schaffen. Een gerichte aanpak van specifieke problemen (...) werkt wellicht eenvoudiger en beter.'

 
 Doorsturen   Reageer  

 

Laatste nieuws

 Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid
 Gen-Z’ers en Millennials zouden van baan veranderen voor bedrijf dat beter aansluit bij waarden
 Duurzaamheidsmanagement steeds belangrijker voor moderne bedrijven
 
 
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Human Design op de werkvloer voor teameffectiviteit en bedrijfsgroei
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10