30 augustus 2001 -
Het Groningse TTY Internet Solutions heeft Newconomy een aanbod gedaan de website van het noodlijdende bedrijf voor een symbolisch bedrag aan te passen. De directie van Newconomy haalde de website vorige week uit de lucht.
23 augustus 2001 -
Krantenuitgevers De Telegraaf en PCM Uitgevers worstelen met de vraag hoe ze geld kunnen verdienen met internet. Ze denken serieus na over het vragen van abonnementsgeld.
21 augustus 2001 -
Financiële dienstverlener Achmea stopt met het investeren in zijn internetonderneming Scaramea, waar onder meer Prins Bernard jr. bestuurslid is. Volgens Achmea hebben de investeringen te weinig rendement opgeleverd.
16 augustus 2001 -
Britse kantoorwerkers gebruiken hun e-mail op het werk om te roddelen en om te flirten met collega's. Een onderzoek onder vijfhonderd werknemers wijst uit dat hieraan veel uren tijdens werktijd wordren besteed.
14 augustus 2001 -
De porno-exploitant Casa Rosso is één van de opvallendste nieuwkomers in de hightech Top-25 van Intermediair. Het bedrijf is vooral bekend van de peepshow op de Amsterdamse Wallen.
12 augustus 2001 -
Het Belgische IT-ezine 'De Cursor' heeft het nieuwe besturingsprogramma van Microsoft, Windows XP, een positieve beoordeling gegeven. Na een testperiode van een week zegt het testteam 'niet meer terug te willen keren naar Windows 2000'.
3 augustus 2001 -
Elektronische communicatie verloopt niet altijd even goed, omdat het niet mogelijk is er menselijke emoties mee over te brengen. Dat concluderen onderzoekers van de Amerikaanse Temple University in Philadelphia.
31 juli 2001 -
Bedrijven geven gemiddeld ruim 5% van de omzet uit aan IT. De opdrachtgevers zijn echter vaak ontevreden over de automatiseerders, zo blijkt uit een recent onderzoek van Ernst & Young.
15 juni 2001 -
Slechts tien procent van de grote bedrijven in Nederland lukt het om ICT-projecten binnen het vooraf bepaalde budget te houden. Er wordt tussentijds vrijwel niet geëvalueerd, waardoor de kosten sterk kunnen oplopen.
6 maart 2001 -
Het ministerie van Verkeer en Waterstaat en NS-Railinfrabeheer eisen de domeinnaam betuwe-route.nl op. Zij beroepen zich op de uitspraak van de rechtbank in Amsterdam,