zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
reacties
 

Verbeter de wereld en begin bij HRD!

Ad de Beer   |    |  1 oktober 2013
Reactie: Vervang de D door R en de resultaten zijn gelijk. De afdeling personeelszaken draagt vaak de naam Human Resource (ja zonder S) management, maar zelden is men druk met personeelmanagement.
Ze staan los van het management, los van het personeel en rennen achter de ene na de andere hype aan, doelloos, richtingloos, visieloos.
Aardig artikel dat al deze zaken die iedere medewerker van iedere organisatie dagelijks ziet in een semi-wetenschappelijk jasje stopt. Overigens ook typisch personeelszaken, veel lezen, veel citeren om zo indruk te maken en het gebrek aan competentie te verbergen.
Punt is dat er totaal verkeerd wordt opgeleid. Tijdens een van de zinloze rituelen waarmee personeelszaken de organisatie teisteren, de beoordelingsronde, komt men er achter dat een medewerker wat minder presteert op een van de taken die in zijn functiebeschrijving staat. Hoewel iedereen dat al even weet, ziet personeelszaken dat dan pas en meteen wordt de leidinggever ter verantwoording geroepen en voor de medewerkers een training ingekocht om dat zwakke punt te gaan leren. En dat werkt niet, simpelweg omdat de medewerker geen talent heeft voor deze taak en geen talent is nooit competent. Management vindt (terecht) dat de training verspild geld is en snijdt in de budgetten (ook van management kan gezegd worden dat vaak visieloos wordt gewerkt, zeker als het om kosten gaat).
Trainen heeft alleen zin als te ontwikkelen competenties worden getraind. En waar worden de competenties van medewerkers nu structureel in kaart gebracht door middel van goede tests? En daarna is het simpel, meet de ontwikkeling van competenties en je meet het rendement van opleidingen. Zo simpel is het.
En dan zie je meteen dat het rendement van opleidingen 30 tot 35% is. En welke in kosten denkende manager wil zo'n rendement nu weggooien?
Op de komende Performa laten wij zien hoe dit kunt doen. Geen tijd voor de performa? Wij komen ook graag langs.
 

Wat doet u als u wakker ligt van uw werk?

Inge   |    |  1 oktober 2013
Reactie: Ja, ook hier heel herkenbaar. De opmerking van Jan is toch wel heel vergelijkbaar met mijn situatie. Ook de opmerkingen van Mary en Pascal roepen herkenning op. De opmerking van Jolanda geeft aan hoe managers soms denken, maar ik merk vaak (in gesprekken met vrienden en familieleden en vrienden) dat managers niet altijd door hebben dat ze soms toch zelf een aandeel hebben in het niet functioneren van hun medewerkers. Dat is helaas echter vaak moeilijk bespreekbaar. Ik weet van mezelf ook wel waar voor mij verbeterpunten liggen. Ik voel me alleen niet veilig genoeg bij mijn leidinggevende om hierover helemaal open te zijn. Ben bang dat ik mijn baan verlies.
 

Narcistisch leider valt vrijwel altijd door de mand

Di   |    |  30 september 2013
Reactie: What if ..... je kinderen hebt met narcist, dan speel je een wedstrijd op een heel ander niveau. Met overigens alleen verliezers. Verder met je leven is dan vaak uitgesloten. Alles uit de kast trekken om je kroost te beschermen of althans de schade trachten te minimaliseren, want de narcist is als een olifant in een porceleinkast als het om 'tere' kinderzielen gaat. Laffe meelopers en onwetenden zien horen en zwijgen, maar begrijpen ..... far from.
 

Hoe kom ik overtuigender over als coachend manager?

Ellen   |    |  30 september 2013
Reactie: Je kunt ook 'directief' coachend leidinggeven.
Ik denk dat de vragensteller baat zou hebben bij een goede cursus coachend leidinggeven, waarin hij goed om leert gaan met zijn kracht, met zijn coachende leiderschapsstijl, en de wat zwakkere kanten.
De Roos van Leary zou een bruikbare tool kunnen zijn.

Om overtuigend over te komen, kun je dat ook aan de medewerkers aangeven. Leg uit dat je ze juist probeert te helpen om zelf tot een antwoord, doel of beslissing te komen.
Weet wel het verschil van verantwoordelijkheidsniveau. Beslissingen die bij jou thuishoren, moet je zelf daadkrachtig nemen.

Ga geen managementstijl proberen toe te passen die niet bij je past. Iets wat nep is, wordt doorzien en werkt niet.
 

Dreigend ontslag? Zeven tips om uw toekomst te regelen

Gertrud de Witte   |    |  30 september 2013
Reactie: Mooie aanvullingen Edwin en Wim! En Mirjam, daar wordt uiteraard een 'diepteonderzoek' naar gedaan tijdens het outplacementtraject! Jammer dat ze de naam van de auteur hier niet bij hebben gezet, maar dat ben ik dus ;-)
 

Dreigend ontslag? Zeven tips om uw toekomst te regelen

wim   |    |  30 september 2013
Reactie: Tip 11:
Werk -zeker in geval van bedrijfseconomische reden- een tegenvoorstel uit. Onder welke demotie-voorwaarden wilt u graag blijven werken bij de werkgever.
 

Hoe goed verstaat u elkaar eigenlijk?

Jos   |    |  30 september 2013
Reactie: De grondlegger van dit alles is Paul Watzlawick.
Hij formuleerde 5 axioma's waarop zijn gehele theorie gebaseerd is.
Zijn theorie heeft vooral toepassing gevonden in de psychotherapie.
Zijn boek ''de pragmatische aspecten van de menselijke communicatie'' was destijds een revelatie voor mij.
Ik kan dit een ieder aanraden die van de hoed en de rand wil weten over het fenomeen communicatie.
Het leuke is dat wanneer je de principes juist hanteert je met vrijwel ieder zoogdier contact kunt maken. De mens in het bijzonder.

Bokito is destijds bijvoorbeeld benaderd met de boodschap ''wij zijn gelijk, ik zie overeenkomsten tussen ons en houd van jou'' terwijl hij dacht ''wij zijn niet gelijk, ik ben de baas en als jij doet wat ik zeg hou ik misschien ook van jou'' .

De zender (de toegewijde Bokito bezoekster) stelde zich symmetrisch op tegen de ontvanger (Bokito)complementair.
Ja ik vul het maar even voor je in Bokito in als je het mij toestaat ?
 

Stress- en burnoutklachten: nachtmerrie of groeimoment?

carolien broeke   |    |  30 september 2013
Reactie: Ik zie in dit artikel helaas niet terug dat een burnout lichamelijk is i.p.v. psychisch. Angstklachten (net als depressieklachten) zijn een bijverschijnsel van de gevolgen van chronische stress of burnout. Daarnaast zie ik niet terug dat er bij stress, naast psychische, ook andere klachten ontstaan. Tevens is uit je comfortzone treden niet de oplossing om de regelsystemen van je lichaam weer goed te laten werken zodat je klachten verdwijnen.

Bij chronische stress ontregelt het zenuwstelsel en het hormoonstelsel omdat er te weinig ‘bijgetankt’wordt. Alle inspanningen die je pleegt kosten je lichaam nl. energie, ongeacht of dit leuke of minder leuke activiteiten zijn of bijvoorbeeld leuke of minder leuke mentale (in)spanning is. Van al deze fysieke en/of mentale inspanning moet je lichaam herstellen om goed te blijven functioneren.

Om je in te spannen en energie ter beschikking te krijgen, produceert het lichaam cortisol. Doe je dit langdurig, dan ontregelt het neuro-hormonale stelsel en ontstaan allerlei klachten: lichamelijk, psychisch (waaronder angst en depressie), cognitief en/of gedragsmatig.
De angstklachten ontstaan doordat de amygdala door de neuro-hormale ontregeling eerder stress waarneemt dan normaal. Mensen kunnen zelfs last krijgen van paniekaanvallen en gevoelens van een identiteitscrisis. Deze klachten verdwijnen niet vanzelf. Een tijdje rust nemen zal de neuro-hormonale balans niet herstellen. Ook het uit je comfortzone treden hoeft geen oplossing te bieden als het energietekort bijvoorbeeld is ontstaan door gewoon te veel leuke dingen doen.

Als door lichaamsgerichte oplossingen de energiehuishouding weer is hersteld en daarmee de neuro-hormonale balans, dan verdwijnen de klachten, waaronder de angstklachten die samenhangen met de chronische stress of burnout doorgaans ook.
 

Hoe goed verstaat u elkaar eigenlijk?

Roelien   |    |  30 september 2013
Reactie: Ik geloof wel in lichaamstaal. Daar kun je veel mee bereiken.

Een aanvulling of misschien wel verduidelijking op jouw laatste alinea is het boek ‘Omgaan met draken’ van Jeanne Bakker.

Zij legt uit heel praktisch uit dat er vier typen mensen (draken) bestaan en hoe je jouw draak kunt temmen.

Ik heb een collega waar ik dagelijks mee moet werken maar de samenwerking is echt heel stroef omdat ik haar gewoon heeeel erg irritant vindt.

Nu ik dit boek heb gelezen probeer ik de theorie toe te passen en ik moet zeggen dat het echt werkt!

Ik krijg nu zaken geregeld zonder dat ik er moeite voor moet doen en de irritatie is ook gedaald omdat we nu wel kunnen communiceren.

Heel fijn dus en echt een aanrader voor iedere manager!

Dit is de samenvatting van www.managementboek.nl:
Iedereen heeft wel iemand in zijn omgeving die zich als een Draak gedraagt. Een vervelend, narrig en, vooral, irritant persoon. Iemand bij wie uw haren in uw nek rechtovereind gaan staan, zodra u zijn stem hoort.

Hoe gaat u hiermee om? Vermijdt u de persoon zo veel mogelijk? En wat doet u als het om uw baas gaat? Of de collega met wie u veel samenwerkt? Of uw grootste klant? Deze Draak kunt u niet vermijden.

Er is dan nog maar een oplossing: u moet de Draak temmen. En daar gaat dit praktische boek over: wat u kunt doen als u een niet-tevermijden-Draak in uw omgeving hebt.

 

Stress- en burnoutklachten: nachtmerrie of groeimoment?

Ans   |    |  30 september 2013
Reactie: weerslag van deze economie of maatschappelijk gewenst gedrag.. Beide iets om over na te denken. Voor de regering een duidelijk signaal dat de voorwaarden voor een gezond arbeidsleven er niet zijn.
 

Stress- en burnoutklachten: nachtmerrie of groeimoment?

marja tinga   |    |  30 september 2013
Reactie: Als manager en geďntegreerde leefstijlcoach ben ik mij meer gaan verdiepen in deze problematiek. De meeste managers weten eigenlijk best wel hoe ze deze problemen kunnen signaleren en kunnen voorkomen want een goede manager heeft dit onderwerp uitvoerig behandeld gekregen in zijn ziekteverzuim trainingen. Maar dan ben je er nog niet want je moet je ook echt daadwerkelijk kunnen verplaatsen in je medewerkers en welke manager kan dit of heeft dit geleerd? Als GLI coach trainen de Mark Professionals waar ik onderdeel van uitmaak medewerkers en managers zowel individueel als in groepsverband.
 

Dreigend ontslag? Zeven tips om uw toekomst te regelen

mirjam   |    |  30 september 2013
Reactie: Tip 10:
Kijk naar de toekomst, wat kan wel. Waar kan ik mijn talenten inzetten?
 

Ondanks herstel groeiende kloof tussen Noord en Zuid

B   |    |  30 september 2013
Reactie: OMG wat een negativiteit weer NumoQuest.

Het is misschien allemaal nog niet zo rooskleurig met de economie maar het enige wat jij doet is iedereen en alles de afgrond in praten. Beetje jammer wel.

Je kunt het namelijk ook omdraaien. Crisis zorgt voor de noodzaak om te veranderen, innovatief zijn. Nieuwe oplossingen zoeken in een andere hoek. Lees het boek ''Blauwe Economie'' van Gunter Pauli eens. Draai die negatieve spiraal van je eens om in een positieve.

Hoor graag weer van je als je het allemaal niet zo zwart meer ziet. Sterkte de komende tijd...
 

Markt voor biologische zuivel blijft groeien

Jedidja   |    |  28 september 2013
Reactie: Goed te zien dat de groei nog steeds toeneemt. Ook steeds meer gezinnen kiezen voor een gezonder bio levensstijl en gaan over op biologische producten!
 
< vorige 367 368 369 370 2480 volgende >
Human Design op de werkvloer voor teameffectiviteit en bedrijfsgroei
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10