zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
reacties
 

Liever Rita of Rutte?

Amazon   |    |  14 mei 2008
Reactie: Ik heb helemaal niet eerder gestemd !
Dit klopt niet ! Analyse was goed (voor toen).
Dit is broddelwerk. Dat belooft wat voor het democratisch gehalte van de
T O N site.
BAH !
 

Motiverende manager cruciaal na ontslagronde

Marianne   |    |  14 mei 2008
Reactie: Absoluut waar dat motiverende managers ook na een ontslagronde van groot belang zijn. Daarbij is ook de manier waarop omgegaan wordt met verplicht vertrekkende medewerkers van zeer groot belang. Te vaak zie ik in mijn praktijk als coach van leidinggevenden en mediator voorbeelden hoe het verkeerd gaat. Zowel voor medewerker als leidinggevende is het moeten (doen) vertrekken uit een organisatie waar de medewerker wellicht al vele jaren werkzaam is geweest een zeer ingrijpende gebeurtenis. Zelfs als de intentie goed is, wordt een exit traject vaak onzorgvuldig uitgevoerd. Met enorme onnodige extra schade voor alle betrokkenen: allereerst natuurlijk de medewerker, waar een toch al pijnlijke periode extra veel pijn doet; maar ook voor de leidinggevende die wel goed wil, maar niet weet hoe. Ook voor de achterblijvende collega's die bij een onzorgvuldig ontslagproces vaak met het idee blijven zitten dat de organisatie wel op een heel onzorgvuldige manier met collega's omgaat. Het idee dat het hen ook kan overkomen kan een sfeer van angst doen ontstaan, die je als leidinggevende waarschijnlijk niet wil. En last but not least leidt een onzorgvuldig exit traject vaak tot imago schade voor het bedrijf. Op verjaardagen e.d. krijg je dan de verhalen die er toe leiden dat potentiële sollicitanten en/of klanten geen zaken meer met de organisatie willen doen.
Kortom, er is alle belang voor een organisatie om op een goede manier om te gaan met medewerkers die op de verkeerde plek zitten. Een zorgvuldig begeleid traject, levert heel veel winst op, ook als het een exit traject is.
 

Bent u altijd bereikbaar?

camelia   |    |  14 mei 2008
Reactie: En trouwens, altijd maar 24/7 bereikbaar zijn geeft ook enorm veel stress en dat lijkt me dus helemaal niet gezond. Ik ben alleen tijdens kantoortijd bereikbaar en wat er daarna gebeurt nou dat zoeken we dan weer morgen uit, zal ik maar zeggen. Zo kan ik voor mezelf prima de balans hebben tussen werk en privé, en het werkt ook nog eens verfrissend: als ik een hele avond alleen maar thuus ben en niet door het werk gestoord word, dan kan ik de volgende dag er weer helemaal tegenaan.
 

Breder inzetbaar met generieke competenties

Rene Civile   |    |  14 mei 2008
Reactie: M.I. kunnen we samen hier een lange lijst van pro's en contra's op elkaar vullen om elkaars van elkaars standpunten te overtuigen. Feit blijft dat het 'Management' blijft gebombardeerd worden met frasen, methodieken en 'nieuwe' inzichten zonder aan de basis iets te doen.

Dat gegeven is bijzonder jammer want wanneer je de boom op los zand plant zal die het niet alleen armoedig doen, ook wanneer de top te groot en te zwaar wordt zal die boom uiteindelijk omgaan.

Ik las een reactie over de kosten van coaching. Men heeft die kosten, uit marketing oogpunt, zo op laten lopen en verder is het weinig meer dan een goed verkoop verhaal op zoek naar de maakbare mens. Vrijwel alle coachings technieken zijn vrijwel gebaseerd vanuit de perseptie dat men het beste uit een persoon of groep haalt middels een 'opgedaan kunstje'.

Het artikel stelt het dusdanig helder dat de hoofdpersoon op andere gronden tot een conclusie komt en daar naar handeld en daar zelf gelukkiger van wordt. Er is bij mijn weten maar 1 methodiek die dit eveneens inzichtelijk kan maken en die dan ook direkt toepasbaar is voor de persoon in kwestie.

Verder wordt er niet zozeer naar opleiding en achtergrond gekeken maar meer met de persoonlijke eigenschappen en de persoonlijke softskills. Gelukkig is deze materie niet leeftijdsgebonden. Voor de rest blijft het een vorm van elkaar te overtuigen.
 

Salesblog: “Bedrieg me alsjeblieft!”

Ad de Beer   |    |  14 mei 2008
Reactie: Ethiek is een moeilijk begrip, maar gaat verder dan waarden en normen. Ethiek is de grondslag van ons zijn, onze maatschappij, de mensheid.
Onze maatschappij is een beetje schizofreen, geworteld op een aantal tegenstrijdige uitgangspunten. Aan de ene kant het christendom dat de naastenliefde predikt en een setje van slechts 10 geboden als uitgangspunt heeft, waarbij de eerste 4 slechts van toepassing zijn als je ook in God geloofd.
Maar de andere geboden zijn gewortelt in de collectieve waarden en normen van ons bestaan. Gij zult niet stelen, geen onkuisheid doen, niet begeren wat een ander toekomt, uw ouders eren, geen onwaarheden verkondigen, of andere levende wezens doodmaken.
Een andere basis is te vinden in het predestinatiebeginsel van het Calvinisme, als je het goed hebt op aarde dan heb je het ook goed in het hiernamaals.
Dat zet ons weer aan om anderen te laten zien hoe goed we het wel hebben. Een grote auto, mooi huis, platte breedbekbuis van meer dan een meter doorsnee. Om dat allemaal te kunnen bereiken wringen mensen zich in allerlei bochten, waarbij de eerder genoemde 10 regels vaak met voeten worden getreden. Het respect voor ouders en ouderen is bij de jeugd ver te vinden. Diefstallen zijn aan de orde van de dag, we gaan vreemd tegen 100 in het uur en we liegen iedere dag wel 100 keer.
Desondanks blijven de principes van onze maatschappij steeds van kracht. We weten dat stelen, liegen, doden, respectloos handelen en zo voorts gewoon slecht zijn.
De voorbeelden die ik in mijn gewraakte reactie op het eerdere blog geef zijn daar op gebaseerd en Michel geeft ook aan dat de MLM organisatie, de Politiek en het Consultancy bureau wat hem betreft bepaalde principes van het leven met voeten hebben getreden (en nog steeds doen).
De illusie. De CEO van, ik dacht, The BodyShop zei het zo mooi: ''In our factories we make cosmetics, in our shops we sell hope''.
Mag je een illusie verkopen, natuurlijk, waarom niet? Maar vergeet daarbij niet dat klant zich welliswaar graag met het bekende kluitje in het riet laat sturen, maar dat dat wel zijn grenzen heeft.
En juist daaraan moet marketing, en in latere instantie sales, denken.
Het gaat om het imago van een bedrijf en als je steeds de verwachtingen van de klant niet uit laat komen, dan keert de klant zich tegen je.
''let's make things better''. Philips had deze slogan jaren in al zijn uitingen staan. De klanten wister er na verloop van tijd ''Let's better make things'' van te maken.
''De ondernemende NS, we gaan er voor'' werd ''De ondernemende NS, we staan ervoor''.
''Leuker kunnen we het niet maken, wel makkelijker'', och je leest het dagelijks in de krant hoe de klant van de belastingdienst daar over denkt.
Een Grote Belgische bank maakte ooit een campagne met grote billboards met daarop een foto van hun CEO en daarbij de tekst ''ik maak graag tijd voor U''. Leuk als ze zijn gingen de dagen daarna tientalle Belgen naar het hoofdkantoor van de bank om de goede man te gaan spreken. Met als gevolg dat binnen enkele dagen de hele campagne stopgezet moest worden.
The things you say and the things you do must be equal. Daar is je imago op gevestigd en als je in je reklame uiting dingen beloofd die je niet nakomt, dan kan dat echt desatreuze gevolgen hebben.
Ga eens naar Eyewish en merk dat je meteen wordt aangesproken door een verkoper die je meldt dat zijn collega er zo aankomt......
Er zijn mensen die het doen, die reklame uitingen testen, die iedereen gaan vertellen dat er echt geen donder van deugd.
@home wist enkele jaren geleden in een aantal komisch bedoelde commercials een perfect beeld neer te zetten van klantonvriendelijkheid, klanten van @Home herkenden ieder voorbeeld in de service van deze internetprovider, de website ''Troubles@home'' dikte het allemaal nog een beetje aan en de campagne werd gestaakt.
Van roken ga je dood, geen 10 jaar eerder, slechts 6 jaar eerder, dat weten we, maar sommige mensen nemen het risico graag. In het boekje ''Het beslissende moment'' wordt ook een heel treffende analyse gegeven van het gegeven dat 86% van de jeugd gaat roken, ook al weten ze dat het dodelijk kan zijn. De teksten op het pakje sigaretten moedigt hen zelfs aan, risico is toch ook leuk?
Van anti-rimpelcreme wordt je niet jonger, je ziet er wel jonger uit, althans, dat geloven veel vrouwen (en mannen), inderdaad ''we sell hope''.
Als ik in de winkel zeg dat ik het product elders goedkoper kan kopen, dan is het ofwel zo dat ik dat zeker weet omdat ik het op www.vergelijk.nl heb gezien, ofwel omdat ik graag een korting beding. Het feit dat ik in de winkel ben, bewijst wel dat ik tenminste de intentie heb om wat te kopen. Anders was ik er toch niet? Ik ga toch niet die winkel in omdat ik verder niks te doen heb? Een gouden kans voor een verkoper toch? De echte verkoper weet me wel zo ver te krijgen dat ik het product mee naar huis neem, nadat ik heb afgerekend. De echte verkoper neemt me mee naar de PC achter in de zaak en laat me zien op www.vergelijk.nl wat het produkt elders kost en weet me ook nog eens uit te leggen waarom het bij hem wat duurder is. De echte verkoper weet me te coachen naar die aankoop, niet vanwege het product, maar omdat ik hem die verkoop gun.
Een beetje spelen met de waarheid is leuk, maar het is wat anders dan gewetenloos liegen. En daar ligt de grens voor mij. Verkoop mensen iets wat ze willen hebben, wat ze nodig hebben, wat voldoet aan de verwachting die ze hebben. Mensen een paar euro lichter naar huis sturen met een hoop rommel waar ze niks aan hebben, dat zorgt er alleen maar voor dat het imago van je bedrijf naar een bedenkelijk niveau daalt met een roemloos einde als gevolg. Daar zijn talloze voorbeelden van te noemen.
Tot slot, in een eerder blog heb ik de drie kenmerken van mensen genoemd. Mensen zoeken een betekenis, mensen reageren in de tijd en mensen hebben een ziel. Voor alle beroepen waarbij interactie met mensen belangrijk is, zijn dit regels die steeds meegenomen dienen te worden om mensen met succes aan te zetten tot acties die we graag willen. Op korte termijn, maar zeker op langere termijn. Want moet je als verkoper blij zijn met een grote order van een klant die later nooit meer terugkomt omdat hij zich bekocht voelt? Of is het beter een langdurige relatie te bouwen met mensen die steeds opnieuw komen? Het gaat om totale kwaliteit, dingen die niet terugkomen verkopen aan klanten die wel terugkomen.
Soms heb ik de indruk dat verkopers te veel op de verkoop zijn gericht en te weinig op een langdurige relatie met een klant. Vertrouwen is de basis van een langdurige relatie, iemand die zich bedrogen voelt zal nooit een langdurige relatie aangaan of laten voortbestaan.
Tot slot, de klant heeft U als leverancier meestal niet nodig, het omgekeerde gaat slechts zelden op.
 

Bent u altijd bereikbaar?

A.Levendig   |    |  14 mei 2008
Reactie: Een op de drie ''managers'' die aangeeft 24/7 bereikbaar te zijn?

Ik ben ze in bijna 10 jaar carriere nog niet tegengekomen en doe er zelf beslist niet aan mee. Er is een flink verschil tussen wat langer bereikbaar zijn tijdens werkdagen en je GSM of blackberry 24/7 bij je te houden...

Diverse onderzoeken hebben al uitgewezen dat dit geen bevoorderlijke ontwikkeling is: werk is werk maar privetijd=privetijd zijn.
60% van de managers die hier aan mee doet vind het zelf een ongewenste ontwikkeling waarbij 20% hier daadwerkelijk stress door ervaart.

Gezien de -mogelijke-impact op lange termijn zou ik het als leidinggevende niet reeel vinden en niet verwachten van mijn medewerkers.
 

Beperking pensioenopbouw nodig op gespannen arbeidsmarkt

Ad de Beer   |    |  14 mei 2008
Reactie: Leuk, maar de meeste mensen denken alleen maar aan hun pensioen als het bijna zo ver is.
Hoe kun je mensen ervan overtuigen dat ze maar moeten gaan sparen voor een eventueel ontslag? Ga het maar vertellen, dan heb je in ieder geval bereikt dat er een hoge mate van onzekerheid door de organisatie gaat onstaan en de geruchten over de nakende onstlagronde zijn er al voordat je de mededeling goed en wel gedaan hebt.
Het betoog van Conneman an sich is niet slecht, maar ik denk niet dat veel mensen bij verdere flexibilisering van hun arbeidsvoorwaarden gaan kiezen voor een reserverpotje voor later of ''voor het geval dat''. Nee, dat vinden ze een taak van de organisatie zelf, die moet maar zorgen dat ze in geval van onverhoopt ontslag niet al te diep in de financiele zorgen komen.
Uiteraard is het wel zo dat de sloop van de welvaarststaat, waardoor de overheid haar taak als hoeder van de welvaart van zich heeft afgeschud, er een ander sociaal vangnet moet komen, maar om dat dan maar op de schouders van de medewerkers te leggen lijkt me een utopische gedachte.
dat dan de overheid maar moet zorgen voor een wettelijke verplichting is het paard achter de wagen spannen en de bekende sigaan uit eigen doos.
 

Motiverende manager cruciaal na ontslagronde

Ad   |    |  14 mei 2008
Reactie: Goed stuk en graag verwijs ik naar een eerder blog van mij ergens op deze website.
Medewerkers moeten niet alleen ná een reorganisatie gemotiveerd worden, vóór en gedurende de reorganisatie de medewerkers betrokken en gemotiveerd houden is vele malen belangrijker.
Communicatie over de reorganisatie is daarbij een ''conditio sine qua non''.
Betrek je de medewerkers niet dan is er een groot risico dat ''de ratten het zinkende schip gaan verlaten''. Makkelijk denken veel managers, dat scheelt in de ontslag premies, maar vergeten daarbij dat de ratten die het beste kunnen zwemmen het eerste gaan. Aandacht voor de medewerkers die je persé wilt behouden is belangrijk, want de organisatie drijft vaak op deze mensen.
Toen ik enkele jaren geleden een grote reorganisatie moest doorvoeren hebben we vanaf het moment dat duidelijk werd dat er een downsizing aan zat te komen, de medewerkers vrijwel wekelijks op de hoogte gehouden van de voortgang door middel van collectieve bijeenkomsten. Daarnaast waren er speciale publicatieborden met de voortgang en werden dagelijks bij de aanvang van de werkzaamheden de laatste ontwikkelingen gecommuniceerd.
Op de dag van de aanzeggingen trof ik een medewerker die op het bericht dat ook hij zijn baan zou verliezen mij aankeek en zei: ''als het het beste is voor het bedrijf dat ook ik vertrek ben ik blij dat ik kan helpen''.
Maak mensen trots op het bedrijf, dan zullen ze in voor een tegenspoed het bedrijf trouw blijven, ook als dat betekent dat ze hun baan verliezen.
 

Breder inzetbaar met generieke competenties

mevrouw FJM Schophuizen   |    |  14 mei 2008
Reactie: In het stuk wordt gesproken over generieke competenties.
Dhr J Dokter kan misschien zijn licht opsteken bij managementboek of een andere winkel om een andere definitie te vinden, dan die in het stuk staat. (Zoek op competenties)

Arvel schrijft:
''Wellicht is het niet zozeer het onderwijs, als wel een misselijk makend (groot) deel van het onderwijzend personeel dat voor problemen zorgt.''

generieke competenties zijn niet gelijk aan generaliserende competenties

 

Hoe krijg ik lbo-medewerkers zover dat ze zelf oplossingen aanreiken?

ilse de vries   |    |  14 mei 2008
Reactie: Asha's antwoord gaat totaal voorbij aan de doelgroep 'operators'.

Weerstand dooorbreken
Deze mensen zijn weinig theoretisch en zeer pragmatisch. Ga vooraf een dag of dagdeel meedraaien. Als je een half uurtje bij ieder station gaat zitten (ik ben hier voor jullie!) en meekijkt krijgen de operators het gevoel dat je je betrokken voelt bij hun werk en dat je bij de training snapt waar men het over heeft.

Tot nu toe zijn 'oplossingen' opgelegd vanaf engineers, managers en onderhoudstechnici.
Van de operators kan je niet verwachten dat ze opeens de hand in eigen boezem steken. Het meer betrekken van operators bij de productie waardoor zij meer betrokkenheid en verantwoordelijkheid gaan voelen, is een proces dat tenminste zes of twaalf maanden begeleid moet worden.

Gal spuien
Zeg vooral niet meteen 'jullie mogen alleen punten noemen waar je zelf invloed op hebt'. Laat in een eerste sessie iedereen zijn gal spuien, wat kan beter en wat zijn de oorzaken, noteer alle punten op het whiteboard. Leg daarna uit dat je binnen de groep alleen gaat werken aan zaken waarop zij zelf invloed hebben en waarom. Vraag om nieuwe punten en punten uit de lijst aan te wijzen waar ze zelf invloed op hebben.
Verdeel eventueel in categorieën: Productieverhogend, minder afkeur, sfeer verbeterend, betere ploegenoverdracht et cetera.

Praktijkvoorbeeld: stilstand door storingen verlagen
Neem als voorbeeld stilstand door technische storingen. De leiding wordt geroepen, die belt engineering of de technische dienst, de operator wordt niets gevraagd. Onderhoudstechnici en engineers maakten over het algemeen weinig gebruik van de kennis en ervaring van productiepersoneel. Door dat nu juist wel te doen kunnen we heel veel kleinere storingen voorkomen worden. Productiemedewerkers kennen de machines door en door. Zij weten exact wat de reden van een stilstand of vertraging is. Betrek operators bij het herschrijven van onderhoudstaken en bedieningsinstructies. Laat het productiepersoneel samen met de technische dienst bedenken wat zij zelf dagelijks/wekelijks aan klein preventief onderhoud kunnen uitvoeren. Laat de effecten zien op grafieken, hang deze op op de productievloer en bespreek de storingscijfers wekelijks met de operators. Waak ervoor dat men niet op eigen houtje gaat sleutelen en instellen!

Resultaat belonen
Een deel van de operators zal dit leuk oppakken en een deel zal het echt aan hun reed roesten. Trakteer op taart bij resultaat en beloon met insentives, cadeaubonnen, maak de beste groepsleider, geef ze een kwaliteitscursus, of een EHBO/BHV training, een rondleiding in een voorbeeldbedrijf, bloemen op hun verjaardag.
 

Salesblog: Hoe ga je om met prijsbezwaren?

Mark Lecleir   |    |  13 mei 2008
Reactie: Of creëer gewoon een unique selling proposal. Dat kan door te luisteren, te luisteren en nog eens te luisteren naar de klanten en hun behoefte perfect in te vullen. Onze klanten voeren het woord in onze verkoopgesprekken en wij groeien echt hard...
 

Vijf kanttekeningen bij de affaire-Verdonk

E.J.Buur   |    |  13 mei 2008
Reactie: Beste Rita Verdonk,
Laat u niet verleiden tot uitspraken, die u later kunnen opbreken.
Zorg in de eerste plaats voor een gedegen programma van uw partij, gebaseerd op harde cijfers. Een programma, die niet iedereen zal waarderen, maar waaruit wel blijkt dat het op de korte en lange termijn uitvoerbaar is.Laat men er geen gaten doorheen kunnen schieten.
Wij wensen u succes toe! M.vr.groet.
 

Werven via vacaturesite niet effectief genoeg

Ad   |    |  13 mei 2008
Reactie: @Wouter,

Helemaal mee eens.
Maar mijn bezwaar richt zich dan ook meer tegen het headhunten, dat momenteel tot volkssport nummer 1 onder de recruiters is uitgegroeid.
Mensen die niet zoeken, niet openstaan voor welke aanbieding dan ook, worden ook bestookt met allerlei mails en zelfs telefonades met het verzoek de kandidatuur voor een openstaande functie te overwegen.
Ik krijg ook met enige regelmaat aanbiedingen in de virtuele mailbox en erger me soms dood aan de onnauwkeurigheid waarmee gesearcht is. Zo ben ik benaderd als intercedent voor een uitzendburo en voor assistent PZ bij een ziekenhuis. Een beetje headhunter had toch wat verder kunnen zoeken denk ik dan. Zeker omdat op www.net-werk.biz ik nadrukkelijk heb aangegeven niet beschikbaar te zijn en zeker niet voor een startersjob.

Wat betreft de ICT. Men moet daar niet zo kieskeurig zijn, er is aanbod genoeg, alleen overvraagt men. Voor het runnen van een tankstation vraag je toch ook geen monteur met ervaring bij een formule 1 renstal?
Daarbij zijn bij de ICT en het lokvoer en het schepnet niet echt door professionals ontworpen. Laat de ICT eerst eens vissen naar een paar echte HR professionals om de vijver in kaart te brengen en schepnet en aas te professionaliseren.
 

Salesblog: Hoe ga je om met prijsbezwaren?

Ad   |    |  13 mei 2008
Reactie: Ik kan begrijpen dat mijn reactie onplezierig overkomt, misschien zijn de voorbeelden wat al te dominant. Al geven ze wel aan dat, naar mijn idee, de traditionele manier van verkopen, de klant overhalen een product te kopen, ook al heeft de klant dat helemaal niet nodig, bij de klant van vandaag niet meer past.
Michel is een verkoper, een verkooptrainer, ik benader de wereld vanuit de klant en dat leidt tot een tegenstelling.
Ik, de klant, wil een oplossing voor een probleem, ''zij'' de verkopers, willen afzet realiseren.
In mijn boek ''klantgericht veranderen'' ga ik daar op in en geef ik het advies om alle processen in een bedrijf of organisatie te richten op klanttevredenheid. Klanten zijn actieve referenten, ze vertellen graag verhalen over hun ervaringen met bedrijven en organisaties. Het meeste plezier beleven mensen aan het vertellen van negatieve verhalen. Uit onderzoek is gebleken dat men 9 mensen bereikt met een negatief verhaal, tegen slechts 2 met een positief verhaal. En toch is dat positieve verhaal de beste reklame die je maar kunt hebben. Helaas maken ''bedrijven'' in de MLM sector misbruik van dit gegeven, wat mijn weerzin tegen deze verkoopmethode alleen maar vergroot. Maar dit terzijde.

Ben ik een goede verkoper? Binnen mijn vakgebied wel, zit ik eenmaal aan tafel dan ga ik 9 van de 10 keer als vervolgstap een offerte of plan van aanpak dichten. Ik luister naar de prospect, analyseer zijn probleem en stel een oplossing voor. Maatwerk met garantie.

Ik kan het antwoord van de heer / mevrouw schijf overigens niet plaatsen.
Kom ik gefrustreerd over? Kan zijn door mijn wat agressieve voorbeelden? Mijn oprechte excuses in dat geval.

Laten we het debat klant-verkoper maar eens stevig doorzetten. Ik denk dat de wereld best toe is aan nieuwe inzichten.
 
< vorige 1640 1641 1642 1643 2480 volgende >
Human Design op de werkvloer voor teameffectiviteit en bedrijfsgroei
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10