zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Rel rond Belgische premier en reclame voor Audi

7 september 2001 - Guy Verhofstadt, de minister-president van BelgiŽ, is de hoofdpersoon in een Belgische reclamecampagne van Audi. Op de advertentiefoto is te zien hoe de premier de sleutel van een Audi in ontvangst neemt.

Onderaan de foto staat 'Voor zijn EU-voorzitterschap heeft BelgiŽ niets aan het toeval overgelaten.'Met de advertentie wou de Duitse autobouwer de wereld laten weten dat Audi en Volkswagen ter gelegenheid van het EU-voorzitterschap 150 auto's ter beschikking stellen van de overheid. Politieke tegenstanders van Verhofstadt haastten zich de verschijning van de premier in strijd met de wet op de partijfinanciering. Later op de dag reageerde ook premier Verhofstadt verrast. Hij had geen toestemming gegeven voor de advertentie, zo zei hij.

Volgens Audi berust de zaak op een misverstand. Het bedrijf heeft alvast zijn verontschuldigingen aangeboden aan Verhofstadt. 'Wij hadden de mondelinge toestemming gekregen van het kabinet van Verhofstadt om de auto's te mogen leveren, maar hebben dit verkeerdelijk geÔnterpreteerd en de promotiefoto die gemaakt was bij de levering gebruikt voor reclamedoeleinden,' aldus een woordvoerder van het bedrijf.

Al eerder kwam een minister in BelgiŽ in opspraak wegens de aankoop van een auto. De Vlaamse minister van Welzijn Mieke Vogels was vorig jaar te zien in een nieuwsbrief van een lokale Volvo-dealer.

 
 Doorsturen   2 reacties  

 

Laatste nieuws

  Werkgevers zetten onvoldoende in op behoud van personeel
 Studenten zoeken banen met goede financiŽle toekomst in onzekere economische omstandigheden
 Meeste cyberaanvallen gericht op back-ups om betaling van losgeld af te dwingen
 
 
 
reacties
 
Ingeatmove  |   | 
29-02-2008
 | 
16:42 uur
Mensen wat is dit een leuke site! Ik kende hem niet en agv opzoekingen mbt CEO, ben ik heel toevallig hier bij jullie terecht gekomen!

Schitterend, zeer eenvoudig, met weinig woorden, blijkt maar weer eens te meer hoe zij die met onze centen het land dienen te bestieren, dit sinds mensen heugenis, en de huidige regeringsfunctionaris het bijna amper kwalijk nemende, gezien zij het rechtstreekse resultaat zijn van hun voorouders, een groepje vd broekzak tot de borstzak vullende ''ondernemers'' zijn!
Echt, het is maanden geleden dat ik nog zo breed glimlachend achter mijn pc heb gezeten.

Waar het toch helemaal de ''waanzin'' is, dat een landje, amper een voorschoot groot, klakkeloos een verkiezings uitslag naast zich neerlegt! Waar wij Belgen VERPLICHT, op straffe van boete, en nog niet zo'n kleintjes ook, MOETEN gaan stemmen
Als we dan allemaal, tegen onze zin, die zondagochtend in 't rijtje hebben gestaan, om vaak nog met een rood en blauw potlood bolletjes te kleuren,we tot op de dag van heden nog altijd geen regering hebben. Om dan nog maar te zwijgen vd vele regeringen, parlementen, ea die wij hebben! Ik begrijp er al lang niets meer van en stem telkens weer op de grootste rebel. Toen was het Van Quickenborge, die doodleuk publiekelijk verklaart jointen te roken en nog de daad bij 't woord voert. Spijtig genoeg de laatste tijd al wat meer op de ''echte'' politieker begint te lijken. Nu weer op JM de Dekker, a) neemt hij geen blad voor de mond, b) steekt hij het niet onder stoelen of banken dat aan politiek doen in BelgiŽ het beste pesioenspaarplan is dat er bestaat en c) tenslotte de man dmv zijn bereikte resultaten als judocoach 1 vd weinige binnen heel ons ''systeem'' is die over leidinggevende en management kwaliteiten beschikt. Onze Guy, super intelligent zijnde, onderschat hem niet, goe bezig is. Je moet het maar doen, op je donder krijgen, boe geroep over heel de lijn naar je hoofd geslingerd krijgen en dan toch doodleuk premier blijven. Slissen slangen ook niet,ssssssssssssss. Soms vraag ik me af in hoeverre BelgiŽ eigenlijk nog een democratie kan genoemd worden, maar heb er ook niet direct een andere benaming voor de bestuursvorm die hier heerst. Kan misschien eens een wedstrijdje rond georganiseerd worden. Hij /Zij die de winnende tittel creŽert, mag dan een kwartaal lang premier zijn.Inclusief de te genereren voordelen, beter dan lotto spelen!
Om af te sluiten, vroeger waren het de vlees schandalen met Van Den Boeynans, het beruchte opcentimen monopolie,via zijn eigen slachterijen en vleeshandels, maar pas op hť, de man op de handen gedragen wordt door de Belg, Roze Balleten, zedig onder de mantel der liefde verstopt werden.
Wel, nu rijden al onze regeringsfunctionarissen in ''gekregen'' BUITENLANDS GEPRODUCEERDE,wagens. Terwijl elke auto producent in BelgiŽ wekelijks in 't nieuws komt agv afvloeiingen, stakingen, productie inkrimpingen.Geven onze ''akela 's'' geheid toestemming voor die reclamespotjes, er goed aan verdienden bovenop, waar ik zelfs durf te vermoeden dat het niet stopt bij die auto alleen!? Oei oei per ongeluk gepubliceerd reclame spotje,maar dit is juist ''de'' afspraak dat de producent misbruik maakt. Waar de functionaris in ce dan afziet van vervolging want tenslotte werd er publiekelijk excuus aangeboden en is hij/zij in ere herstelt! Dit volledig geŽnsceneerd, het Belgische vlees is nu eenmaal zwak en sjachelen zit ons in het bloed! Wees nu eerlijk, geen 100 spotjes met al dan niet Guy of Mieke hadden zoveel inpakt gehad, noch besproken geworden dan die eenmalige ''verboden'' spot. Zelfs jullie tijdschrift besteed er aandacht aan en Audi zowel als Volvo worden weer maar eens vernoemd.Dank je wel, u gaat wel naar af, maar passeert langs de kassa! Reizen zij de wereld rond op uitnodiging van BUITENLANDSE bedrijven, onder het mom vd handelscontacten te onderhouden, worden woningen ea andere in gericht en ga zo maar door. Blijft het mij verbazen dat menig belg kwaad wordt als hij dom genoemd wordt,GILLER, zo lang men ons maar als ''dom'' blijft afschilderen is het pad der verrukkingen en vervullingen gevrijwaard. Den Duits zij, anno '45;, Ich hab das nicht gewust! Bij deze mij excuserende indien dit volledig fout is geschreven, maar ik ontwerp en begeleid avontuurlijke reizen, op maat en voor wie maar wil, leeftijd van geen belang zijnde, dus heb geen secretariaat opleiding en Duits behoorde slecht enkel in een ver verleden tot verplicht vak. Terug naar de essentie, als dom zijnde bestempeld worden is super handig, altijd een geldig excuus voorhandig, ik wist het niet, ik kon het niet, ik ben blond en kan er niet aan doen(dit laatste mbt tot mezelf voor ik de totale hoogblonde Nederlandse Natie over me heen krijg), sorry mensen ik ben Belg! HAHA!
Enfin, tot daar gelaten, ik ga gewoon jullie site dicht doen, anders zit ik binnen 2 a 3 artikels weer te pennen, en krijgen jullie alsnog er de buik van vol.

Toedeloe, hou jullie goe. Een Belg die Nederland en de Nederlandse onderneming hoog in 't vaandel draagt!
Inge atmove

Koos Lukkesen  |   | 
8-09-2008
 | 
18:53 uur

Inzake een nieuw product op de markt hadden wij graag het prive adres van de heer Guy Verhofstadt.

Mvrgr.

Koos Lukkesen.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Innovaties in de houthandel: welke nieuwe technologieën en trends zijn er in de houtindustrie en wat betekenen ze voor bedrijven?
Zakelijk financial leasen om verschillende redenen interessant
Softwareontwikkeling goedkoper en in hogere versnelling met ontwikkeling door ílekení
reacties
De beste banen van Nederland voor 2023 vind je in de financiŽle sector en ICT (1) 
Kleine consultancybedrijven niet opgewassen tegen digitale slagkracht grote spelers  (1) 
Nederlander shopt evenveel of meer online in 2023 (1) 
Gestreste Nederlander flink aan de koffie (4) 
25 procent jongeren werkt buiten kantoortijd om niet gestoord te worden  (1) 
IT-beslisser verkiest low-code boven high-code applicatieontwikkeling (2) 
Business-IT alignment in complexe organisaties is mensenwerk (1) 
top10
Waarom R&D een formule kan zijn voor blijvend zakelijk succes
Duidelijke doelen, collegaís en ondersteuning van management belangrijkst voor werknemerservaring
Vier manieren - en twee pizza's - om innovatie in de bedrijfscultuur te bouwen
30 procent HR-professionals verdenkt thuiswerkende medewerkers van liegen sinds hogere kosten kinderopvang
Beslisser wil weer 100 procent naar kantoor, werknemer wil hybride werken
Vier op de tien Gen Zís kampen met burn-outklachten door hoge werkdruk
Leren en ontwikkelen in de zorg gaat flink op de schop
Drie op tien organisaties weet niet hoe groene arbeidsvoorwaarden rechtelijk in te voeren
Krapte steeds hoger op agenda bij corporates en bureaus
Psychische klachten bom onder arbeidsmarkt
meer top 10