zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Van der Hoeven helpt MKB-ers bij kredietaanvraag

7 januari 2010 - Minister van der Hoeven heeft 745.000 euro uitgetrokken voor twee proefprojecten die er toe moeten leiden dat ongeveer 2.000 MKB-ondernemers makkelijker krediet krijgen. Zowel de CCQ Ondernemersdesk en de MKB’er Kredietintermediair moeten nagaan of niet- bancaire tussenschakels tussen ondernemers en banken leiden tot kostenbesparingen en efficiëntie bij kredietaanvragen tot 250.000 euro.


CCQ Ondernemersdesk


In de pilot CCQ Ondernemersdesk wordt een platform ingericht dat de aanvraag, administratie en het beheer van kredieten verzorgt. Het platform zorgt voor de compleetheid van de kredietaanvraag van de ondernemers, het opstellen van een concept offerte krediet en het ter fiattering aanbieden aan een financier. Na de kredietverlening door de financier zorgt het platform voor de monitoring van de kredietafspraken en de rapportage aan de bank. Het platform richt zich in eerste instantie op kredietaanvragen die onder de borgstellingsregeling kunnen worden gebracht (BMKB). Daardoor wordt het gebruik van deze regeling tevens gestimuleerd. De verwachting is dat het platform 1.000 kleinere kredietaanvragen kan helpen indienen bij financiers. De lancering van het platform is naar verwachting op 1 juli 2010.

MKB`er Kredietintermediair
In de pilot MKB`er Kredietintermediair zullen niet bancaire intermediaire partijen (met name adviseurs bij brancheorganisaties) worden opgeleid in de kredietaanvraag. Verder krijgen zij met tools en software in handen, zodat ze kleinere ondernemers op individueel niveau kunnen helpen bij het formuleren van een goede kredietaanvraag. Hierdoor wordt het kredietaanvraagproces voor de kleine ondernemer goedkoper en toegankelijker. De verwachting is dat ook via deze pilot 1.000 kleine kredietaanvragen worden begeleid . De lancering van deze pilot is naar verwachting op 1 april 2010. 

Praktische kant

Van der Hoeven vindt al langere tijd dat de kredietverlening aan bedrijven niet mag stokken vanwege de crisis. Sinds het uitbreken van de crisis heeft ze zich er hard voor gemaakt dat ondernemers die goede investeringsplannen hebben, voor krediet in aanmerking moeten kunnen blijven komen. "Ik heb daartoe niet alleen het beschikbare bedrag voor garantiestellingen vanuit de overheid opgerekt, maar ik heb ook de criteria verruimd zodat meer bedrijven in aanmerking kunnen komen. Deze pilots kijken vooral naar de praktische, administratieve kant. Die blijkt voor ondernemers soms lastig te zijn. Daarom moeten we ook de obstakels die op dit terrein liggen zoveel mogelijk uit de weg ruimen," aldus de minister.

 
 Doorsturen   1 reactie  

 

Laatste nieuws

 Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid
 Gen-Z’ers en Millennials zouden van baan veranderen voor bedrijf dat beter aansluit bij waarden
 Duurzaamheidsmanagement steeds belangrijker voor moderne bedrijven
 

Gerelateerde nieuwsitems

 Flexibiliteit en innovatie essentieel om uit recessiedal te klimmen
 MKB krijgt steeds moeilijker geld
 
 
reacties
 
H.A.  |   | 
7-01-2010
 | 
14:43 uur
In dit land verzinnen we voor elke handeling een advieslichaam.

Waarom niet een asdvieslichaam voor kredietverstrekkers annex banken om ze af te helpen van hun angst dingen kwijt te raken.

Om te leren hoe ze een zegen voor de mensen kunnen zijn.

En de overheid om te leren niet eerst blokkades op te richten om later te moeten adviseren ''de obstakels die op dit terrein liggen zoveel mogelijk uit de weg (te)ruimen,''

Wie wil hierbij adviseren? In de krant stond onlangs een artikel dat beschreef dat besturen niet meer toe kan met gezond verstand.

Ik lees het maar zo, dat gezond verstand door spreadsheets is verdrongen en dat we het juist weer moeten inzetten. Ook om allerlei sociale ellende zoals bij Culemborg en vanwege Al Qaida ( is dat far-fetched?? )om maar wat te noemen etc.. te voorkomen.

''Little thing, Big meaning'' zei mijn Japanse tourbegeleider toen hij even pauze nam om tot zich zelf te komen.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10