zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Jonge professionals voor duurzaamheid

30 december 2009 - Jonge professionals hebben de afgelopen maanden hard gewerkt aan het  genereren en ontwikkelen van nieuwe duurzame businessideeën. Als intrapreneurs hebben zij met een flinke dosis creativiteit, inspiratie en out of the box denken hun collega’s weten te mobiliseren om vernieuwende concepten te ontwikkelen die tegelijkertijd een positieve bijdrage leveren aan milieu en maatschappij.

Duurzaamheid is een hot item, maar het realiseren van daadwerkelijk duurzame impact blijft voor veel bedrijven nog steeds een uitdaging. Om duurzaamheid te verankeren in de organisatie en daarnaast nieuwe duurzame markten aan te boren, hebben bedrijven koplopers nodig die duurzaamheid stimuleren en op de kaart zetten. Belangstelling
De afgelopen jaren is de belangstelling voor duurzaamheid toegenomen bij overheid, consumenten, en het bedrijfsleven. Daarnaast realiseren bedrijven zich steeds meer dat duurzaamheid en een (financieel) goed lopend bedrijf geen tegenstrijdige concepten zijn, en dat de integratie daarvan steeds crucialer wordt. Dat jonge professionals hier een belangrijke rol in kunnen spelen wordt steeds breder erkend. Voor deze nieuwe generatie werknemers is duurzaamheid vaak meer een vanzelfsprekendheid, en daarnaast is juist deze groep in staat om kansen te identificeren en vorm te geven door middel van het genereren en ontwikkelen van innovatieve duurzame business concepten. 

Energie en ambitie
Enviu, een netwerkorganisatie die zich inzet om duurzame business start-ups te realiseren ziet een groeiende aandacht voor jongeren om met duurzaamheid aan de slag te gaan, juist binnen de bedrijven waar zij werkzaam zijn. In de visie van Enviu hebben jonge professionals de energie, ambitie om verandering in gang te zetten en daar ook anderen voor te enthousiasmeren zodat ze de potentie die binnen het bedrijf aanwezig is te benutten.
In 2009 heeft Enviu daarom jonge professionals van drie bedrijven gefaciliteerd om binnen hun bedrijven duurzame business ideeën te genereren en te ontwikkelen. Met als doel om duurzaamheid van binnenuit aan te jagen en te komen tot haalbare duurzame business concepten. Gedurende een intensief traject vol trainingen, workshops, creatieve sessies, ludieke acties, netwerk activiteiten hebben de jonge professionals intern tientallen duurzame business ideeën verzameld. De beste ideeën zijn met behulp van studenten en duurzaamheidexperts uitgewerkt. Uiteindelijk hebben de bedrijven de beste ideeën uitgekozen die in 2010 zullen worden geïmplementeerd.

 
 Doorsturen   1 reactie  

 

Laatste nieuws

 Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid
 Gen-Z’ers en Millennials zouden van baan veranderen voor bedrijf dat beter aansluit bij waarden
 Duurzaamheidsmanagement steeds belangrijker voor moderne bedrijven
 

Gerelateerde nieuwsitems

 ‘Bedrijfsleven moet leiding nemen in duurzaamheid’
 Inzet MVO-ondernemers onmisbaar voor duurzaam Nederlands bedrijfsleven
 Crisis staat optimisme over duurzaamheid niet in de weg
 Crisis of niet, MKB heeft volop aandacht voor duurzaamheid
 
 
reacties
 
Danny  |   | 
30-12-2009
 | 
11:17 uur
Heel goed dat de nieuwe generatie hiermee bezig is. Er zit zeker toekomst in duurzaamheid niet alleen vanwege het milieu, maar ook omdat de grondstoffen aan het opraken zijn.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10