zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Nieuw bakmeel laat bakkers langer slapen

6 september 2001 - Koopmans Meelfabrieken uit Leeuwarden heeft een nieuwe bakmeel ontwikkeld waardoor bakkers 's ochtends drie uur langer in bed kunnen blijven liggen. Een nieuw soort deeg kan de middag ervoor gerezen de koelcel in.

De volgende morgen is het brood na een half uurtje in de oven al klaar. Een woordvoerder van de Nederlandse bakkersvereniging NBOV is enthousiast over het bakproces 'gekoeld gerezen'. 'Warme bakkers kunnen de consument nu op elk moment van de dag vers brood bieden en de lege schappen bijvullen. Want het meel kan gerezen en gekoeld bewaard worden.'



Bakkers moeten nu nog in alle vroegte uit de veren om het deeg eerst te laten rijzen. Het duurt zo'n drie uur voordat het brood de oven in kan. Met 'gekoeld gerezen' kunnen ze op elk moment van de dag het meel laten rijzen en daarna in de koeling leggen. Het bakkersvak wordt hierdoor aantrekkelijker.

De ontwikkeling van het nieuwe bakmeel heeft een jaar geduurd. Volgende week presenteert Koopmans en het Nederlands Bakkerij Centrum het product op een landelijk bakkerscongres.

 
 Doorsturen   2 reacties  

 

Laatste nieuws

 Koffie op kantoor: dit komt er allemaal bij kijken
 Risicofactoren voor bedrijfssucces in een wereld na de pandemie
 Een inclusieve werkplek: vier tips om de volgende stappen te zetten
 
 
 
reacties
 
Eva  |   | 
3-03-2009
 | 
14:12 uur
Ik ben geen bakker, bakkersvrouw of zoetebroodjesbakker (al doe je als tekstschrijver natuurlijk wel eens een poging tot dat laatste), en toch snap ik niet dat dit geen voorpaginanieuws is! Dit zet toch de hele bakkerswereld op z'n kop? Ik vind het nogal een verschil of je om 3.30u of 6.30u je bed uit moet voor je werk! Het door mij zeer gewaardeerde bakkersvak (waar, of misschien nog existentiëler, wie ben ik zonder een heerlijk vers broodje?) wordt bijna een 9 tot 5 baan in plaats van een roeping, dat schept toch mogelijkheden voor de arbeidsmarkt? Heel bijzonder deze innovatie, verdient veel meer aandacht!
Food processing equipment  |   | 
5-05-2020
 | 
12:42 uur
Ik vraag mij af in hoeverre we dit nieuwe bakmeel nu gebruikt zien worden bijna 20 jaar later. Een bakker kan tegenwoordig ook kiezen voor op maat gemaakte food processing equipment waardoor het werk ook een stuk makkelijker wordt gemaakt.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
In welke gevallen moet je aan de slag met een BAV
reacties
Nederlanders willen vooral buiten kantoor kunnen werken (1) 
Drie eenvoudige tips tegen SIM-swapping (1) 
Nederlander bang voor misleidende online reviews (1) 
Werknemer wil fiets in arbeidsvoorwaardenpakket (1) 
Nederland positieve uitschieter: 62 procent vertrouwt op huidige pensioenstelsel (1) 
Het grote verschil tussen weten en kunnen (1) 
Onderweg naar meer bevlogenheid  (1) 
top10
Tips voor een veilige werkplek, ook tijdens de vakantieperiode
Vier tips voor meer werknemersbetrokkenheid in de zorg in tijden van hybride werken
Bedrijven worstelen met innoveren omdat ze data niet effectief kunnen gebruiken
Toptalent aantrekken en behouden met een ‘employee first’ bedrijfscultuur
Wekelijkse aantal cyberaanvallen wereldwijd gestegen met 32 procent
De grootste frustraties en uitdagingen voor IT-systeembeheerders
Dit is hoe je cybersecurity op de kaart zet bij het management
Ongetrainde medewerkers vormen gapend gat in cybersecurity
Cybercriminelen bereiden zich voor op een wereld zonder macro's
Wantrouwen over data-uitwisseling remt technologische vooruitgang af
meer top 10