zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Nieuw bakmeel laat bakkers langer slapen

6 september 2001 - Koopmans Meelfabrieken uit Leeuwarden heeft een nieuwe bakmeel ontwikkeld waardoor bakkers 's ochtends drie uur langer in bed kunnen blijven liggen. Een nieuw soort deeg kan de middag ervoor gerezen de koelcel in.

De volgende morgen is het brood na een half uurtje in de oven al klaar. Een woordvoerder van de Nederlandse bakkersvereniging NBOV is enthousiast over het bakproces 'gekoeld gerezen'. 'Warme bakkers kunnen de consument nu op elk moment van de dag vers brood bieden en de lege schappen bijvullen. Want het meel kan gerezen en gekoeld bewaard worden.'



Bakkers moeten nu nog in alle vroegte uit de veren om het deeg eerst te laten rijzen. Het duurt zo'n drie uur voordat het brood de oven in kan. Met 'gekoeld gerezen' kunnen ze op elk moment van de dag het meel laten rijzen en daarna in de koeling leggen. Het bakkersvak wordt hierdoor aantrekkelijker.

De ontwikkeling van het nieuwe bakmeel heeft een jaar geduurd. Volgende week presenteert Koopmans en het Nederlands Bakkerij Centrum het product op een landelijk bakkerscongres.

 
 Doorsturen   2 reacties  

 

Laatste nieuws

 Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid
 Gen-Z’ers en Millennials zouden van baan veranderen voor bedrijf dat beter aansluit bij waarden
 Duurzaamheidsmanagement steeds belangrijker voor moderne bedrijven
 
 
 
reacties
 
Eva  |   | 
3-03-2009
 | 
14:12 uur
Ik ben geen bakker, bakkersvrouw of zoetebroodjesbakker (al doe je als tekstschrijver natuurlijk wel eens een poging tot dat laatste), en toch snap ik niet dat dit geen voorpaginanieuws is! Dit zet toch de hele bakkerswereld op z'n kop? Ik vind het nogal een verschil of je om 3.30u of 6.30u je bed uit moet voor je werk! Het door mij zeer gewaardeerde bakkersvak (waar, of misschien nog existentiëler, wie ben ik zonder een heerlijk vers broodje?) wordt bijna een 9 tot 5 baan in plaats van een roeping, dat schept toch mogelijkheden voor de arbeidsmarkt? Heel bijzonder deze innovatie, verdient veel meer aandacht!
Food processing equipment  |   | 
5-05-2020
 | 
12:42 uur
Ik vraag mij af in hoeverre we dit nieuwe bakmeel nu gebruikt zien worden bijna 20 jaar later. Een bakker kan tegenwoordig ook kiezen voor op maat gemaakte food processing equipment waardoor het werk ook een stuk makkelijker wordt gemaakt.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10