zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Juridische privézaken worden veelal tijdens werktijd geregeld

22 mei 2009 - Op maandagochtend, tussen half negen en één uur komen de meeste vragen binnen bij JuroFoon, één van de grootste juridische dienstverleners van Nederland. Bijna driekwart (73 procent) van de vragen betreffen privézaken die onder werktijd worden gesteld.

In het weekend lopen conflicten zowel in relationele als arbeidsrechtelijke sfeer vaak op omdat ze bespreekbaar worden gemaakt met de partner, vrienden of familie. "Het eerste dat mensen doen is maandagochtend direct juridisch advies inwinnen. De lijnen staan dan roodgloeiend," aldus oprichter Koert Adriaans van JuroFoon. Jaarlijks krijgt de juridisch dienstverlener meer dan 40.000 vragen binnen. 



Arbeidsrecht

Meer dan een kwart van alle juridische vragen op de maandagochtend (27 procent) betreffen arbeidsrechtelijke vragen. Adriaans: "Opmerkelijk is dat werknemers vanaf hun werk arbeidsrechtelijke geschillen bespreken. Ook het mailen van vragen gebeurt in veel gevallen vanaf het werkadres." Naast vragen over arbeidsrecht is personen- en familierecht (24 procent), verbintenissenrecht (20 procent) en straf- aansprakelijkheids- en huurrecht populair. 

Rechten en plichten

JuroFoon constateert verder dat consumenten steeds beter weten wat hun rechten en plichten zijn. Adriaans: "Vaak wordt in een zeer vroeg stadium al advies ingewonnen. Hierdoor vergroten consumenten hun kansen en kunnen conflicten zonder tussenkomst van de rechter worden opgelost."

 
 Doorsturen   2 reacties  

 

Laatste nieuws

 Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid
 Gen-Z’ers en Millennials zouden van baan veranderen voor bedrijf dat beter aansluit bij waarden
 Duurzaamheidsmanagement steeds belangrijker voor moderne bedrijven
 

Gerelateerde nieuwsitems

 Zeven tips om geen vermogen kwijt te zijn aan advocaten
 Webwinkels hebben het druk tijdens kantooruren
 Werk wordt vooral gezocht onder werktijd
 Manager vindt inspiratie vooral buiten kantoormuren
 
 
reacties
 
Jan Boeren / Koenders & Partners  |   | 
22-05-2009
 | 
09:24 uur
Ja, da's logisch toch: wanneer moet je anders juridisch advies inwinnen? Tijdens kantooruren is toch het enig logische antwoord? Maar onder dit artikel (en vele andere artikelen die gaan over werknemers die onder werktijd dingen doen die niets met hun werk te maken hebben)gaat een ander probleem schuil: veel bazen hebben daar moeite mee! Veel bazen hanteren merkwaardige prestatie-indicatoren zoals 'iedereen moet stipt om 09:00 uur aan het werk zijn'of 'geen privé telefoontjes op het werk'. Maar daar gaat het helemaal niet om; het gaat om medewerkers die met veel plezier 'de kar helpen trekken' en daar mooie resultaten mee behalen. Als dat zo is is er geen vuiltje aan de lucht; als dat (nog) niet zo is heeft de manager nog wat te doen! Dus ophouden met geneuzel over dat privé gedoe maar focus op soepel samenwerken en resultaten laten zien.
kees  |   | 
22-05-2009
 | 
12:52 uur
ik wil hier ook wat op zeggen, zelf heb ik ook nogal wat aan de hand. maar als ik de advocaten wil bereiken moet ik dat wel onder werktijd doen zo ook met accountants en verzerraras en ga zo maar door. dit is wel steeds een doorn in het oog van mijn baas en ergens ook terecht. het probleem is ook steeds wanneer krijg je iemand te pakken. hou ik er een dag voor vrij alles te regelen dan zijn we weer niet bereikbaar en bellen ze wel terug ja altijd wanneer je weer aan het werk bent en de baas zie je er al om zuchten.makkelijker zou zijn als je advocaten ook 's avonds zou kunnen bereiken

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10