zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Nederlander wil meer vrij

20 mei 2008 - Nederlanders willen minder werken, hebben behoefte aan meer vrije tijd en willen minder in de file staan. Dat blijkt uit onderzoek van Multiscope in opdracht van TomTom.

Slechts 5,8 procent van de ondervraagden heeft genoeg tijd vanwege het ontbreken van een baan en heeft alleen gebrek aan geld. Vijftien procent vindt dat de werkgever teveel beslag legt op vrije tijd; met meer vrije tijd zou maar liefst 71,3 procent deze tijd met partner doorbrengen, slechts 7,4 procent zou een extra baan nemen. Een bedlegerig volkje lijkt de Nederlander niet; slechts 12,1 procent zou wat langer in bed blijven liggen. 



Minder file

Hoewel de gemiddelde Nederlander (67,3 procent) minder dan tien minuten per dag in de file staat, wil 61,1 procent toch minder tijd in de file doorbrengen. Veel mensen (18,3 procent) zullen wel het 'momentje voor zichzelf' missen, of het hard meezingen met de muziek (19,5 procent). Het gros van de respondenten (57,3 procent) is daarentegen blij de controle over de agenda terug te hebben zodat men niet meer te laat op kantoor of op een afspraak komt. Een klein percentage (4,9 procent) zal de fileflirt met de knappe dame of heer in de auto ernaast missen. 

Minder tijd

Andere zaken waar Nederlanders minder tijd aan willen besteden zijn onder andere bezoekjes aan schoonmoeder (14,2 procent) en toiletbezoek (13,1 procent). Een klein percentage (11,1 procent) wil minder tijd doorbrengen op de sportschool.

 
 Doorsturen   2 reacties  

 

Laatste nieuws

 Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid
 Gen-Z’ers en Millennials zouden van baan veranderen voor bedrijf dat beter aansluit bij waarden
 Duurzaamheidsmanagement steeds belangrijker voor moderne bedrijven
 

Gerelateerde nieuwsitems

 Vier goede gewoontes voor een gezonde werk-privé balans
 Nieuwe uitdaging: banen op maat
 Jonge werknemer heeft het maar zwaar
 Hoogopgeleide heeft het te druk voor zelfontwikkeling
 
 
reacties
 
J. Thiele  |   | 
21-05-2008
 | 
09:04 uur
Zouden de dames en heren van dit kabinet de fabeltjeskrant hebben gelezen met hun idee dat de nederlander langer wilt werken desnoods tot aan hun 65ste of nog langer?
Zouden ze mogelijkerwijs het verkeerde adviesbureau hebben ingeschakeld.
Ron Ladage  |   | 
27-05-2008
 | 
13:55 uur
Leuk die gemiddelde gebruiken voor o.a. de file.
Woon je op de Waddeneilanden dan druk je het gemiddelde goed, maar het is elke dag dezelfde groep die uren per week verliest aan fileleed! Dus stop met dat soort onzin, het werkt uitsluitend wanneer je mensen wilt manipuleren.
En het kabinet heeft geen feeling met wat mensen willen, sterker nog ze hebben er gewoon lak aan. Maar helaas ook ik wil niet meer werken en alleen leuke dingen doen, helaas ik krijg geen uitkering of andere inkomsten, dus maar weer aan het werk.

Willen we onze economie draaiende houden dan zijn daar arbeiders voor nodig en daar heeft zelfs het kabinet geen adviseurs voor nodig.
Het is de lafheid van de politiek en zeker de linkse kant, die jaren niets gedaan heeft aan onpopulaire besluiten en acties, want dat kost kiezers.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10