zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Single vrouwen werken het meeste over – voor niks

25 februari 2008 - Single vrouwen werken vaker over zonder hier voor betaald te krijgen. Dit schrijft De Telegraaf. Gemiddeld werken 30-plussers 7,4 uren per week over, oftewel 43 dagen per jaar, zonder hier één cent extra voor te krijgen.

Dit betekent dat miljoenen vrouwen vroeger dan nodig op kantoor zijn, hun lunch overslaan en laat vertrekken.


Anderen werken door in het weekend. Ze beantwoorden dan mails of nemen zakelijke telefoontjes aan.
Expert zeggen dat veel vrouwen het gevoel hebben dat ze harder moeten werken om zich te bewijzen. Vooral omdat hun superieuren vaak mannen zijn en ze niet zo snel nee durven te zeggen uit angst dat dit hun carrière schaadt.


Bron: De Telegraaf
 
 Doorsturen   8 reacties  

 

Laatste nieuws

 Kennisontwikkeling IT’ers blijft achter door werkdruk
 VCP: onbegrijpelijk dat werknemers niet vaker vast contract krijgen
 Te weinig perspectief voor werknemer met psychische klachten
 

Gerelateerde nieuwsitems

 Overwerk is de normaalste zaak van de wereld
 Overwerkers en carrièreplanners komen niet aan de top
 Moderne, jonge vrouw is overwerkt
 Veel overwerk blijft onbetaald
 
 
reacties
 
M. Windrich  |   | 
25-02-2008
 | 
09:51 uur
Wat voor 'expert(s)' zijn dit? Misschien werken deze vrouwen wel langer en meer omdat ze loyaal zijn aan het bedrijf, of omdat ze niet willen stressen en haasten. Interessanter dan deze halve uurtjes tellen zou zijn om de werkelijke productiviteit en kwaliteit te meten en te vergelijken. En daarna te bezien hoe de beloningen zijn verdeeld.
Adam Ziolo  |   | 
25-02-2008
 | 
12:35 uur
De gevoelens, oftewel, het gevoel dat vrouwen in onze maatschappij, ons zakelijk leven, nog steeds hebben is niet alleen maar een gevoel, maar ten dele ook de werkelijkheid. Daarom is het jammer om te moeten constateren dat er nog arbeidsplaatsen, in dit geval in Nederland, bestaan waar ongelijkheid nog steeds bestaat, omdat subjectieve gevoelens, in dit geval, vinden hun oorsprong ten dele op de werkvloer.
Het accepteren van deze situatie zou zonde zijn, er niets aan doen ,,grievend'', in mijn perceptie.
Accepteren van elkaars verschillen, ongeacht hun aard, en belonen naar prestaties zou, in mijn perceptie, een bijdrage kunnen leveren aan een ,,gezondere'' arbeidsplaats en daarmee dus efficiëntere.
Martijn  |   | 
28-02-2008
 | 
08:28 uur
@Windrich,
Loyaliteit is leuk, maar hoort van twee kanten te komen. Het is niet goed om te druk bezich te zijn met het precies draaien van 40 uur, en af en toe een uurtje extra kan zeker geen kwaad, maar als je pauzes over gaat slaan en dagelijks 1 tot 2 uur langer (onbetaald!) werkt dan ben je niet goed bezig.
Als je denk dat het goed voor je carrière is dan zit je er in ieder geval naast. Het geeft aan dat tenminste één van onderstaande aspecten mist, en dat is mogelijk zelfs slecht voor je carrière:
* Voldoende assertiviteit om succesvol voor en belang op te komen (in dit geval je eigen)
* Planningsvaardigheden om werkzaamheden correct in te schatten en daaraan een doorlooptijd/inzet te verbinden.
* Timemanagement om je tijd zo te benutten dat je het gewenste resultaat in de gewenste tijd kunt bereiken.

TENZIJ:
je werkt voor een liefdadigheidsinstelling (bijvoorbeeld het onderwijs), en deze extra uren draait omdat je naar je hart luistert, en dat onbetaald doet omdat er eenvoudigweg niet meer geld is. Dit laatste is uiteraard bewonderenswaardig!

Ik heb ooit geloofd dat mannen en vrouwen gelijk waren, maar ik ben er inmiddels uit dat dat niet het geval is (wél gelijkwaardig, maar dat is heel wat anders).
Alledrie de punten die ik noemde zie ik veelvuldig in mindere mate aanwezig bij vrouwen.
Door de nederlandse knuffelopvoeding het gemak waarmee met name vrouwen het stempeltje 'slachtoffer' opgedrukt krijgen laat de assertiviteit (initiatief / zelfvertrouwen / zelfstandigheid) nog wel eens te wensen over (regel en uitzonderingen enzo, maar ik denk bijvoorbeeld dat jij meer vrouwen op je site krijgt dan mannen).
Ik heb nog geen verklaring gevonden voor het matige plannen en time-management.
rana  |   | 
27-03-2008
 | 
14:37 uur
Helemaal mee eens dat vrouwen zich assertiever en zelfverzekerder op kunnen en moeten stellen. Kennelijk hebben veel vrouwen het beeld voor ogen dat ze de wereld over zich heen krijgen als ze nee zeggen. Het tegendeel is waar, je dwingt er respect mee af. Een simpel nee (of een nee, tenzij er onderhandeld kan worden over beloning want door de gemiste uren eigen tijd moet ik zelf werk uitbesteden) heeft een vele malen hogere status dan alle goed bedoelde zelfopoffering.

De analyse dat vrouwen matige planners zijn en time-management niet beheersen komt me vreemd voor. Ik zou het tegendeel willen beweren. Het zijn vaak de secretaresses en in gezinnen de moeders die de agenda bewaken en erop letten dat alles op tijd gebeurd en in logische volgorde en combinaties. Maar misschien bestaat de categorie single vrouw uit warhoofden? Ik ben niet op de hoogte van onderzoek die deze conclussie onderschrijft.
EL  |   | 
28-03-2008
 | 
23:04 uur
Als er overgewerkt wordt, moet een wg ook uitbetalen.Maar daar voelen velen niets voor.Single vrouwen zijn bang hun baan te verliezen die ze soms keihard nodig hebben en daar maakt een wg misbruik van dus!!Als de relatie en werkverdeling tussen partijen eens duidelijk gesteld zou worden,dan hoeven deze vrouwen niet uit angst te handelen en de wg niet te manipuleren!!
relatiegeschenken kerst  |   | 
11-11-2011
 | 
09:38 uur
Zo nu en dan een uurtje onbetaald overwerken hoort valt onder je loyaliteit. Maar 7 uur per week is te veel. Een goede baas merkt dat op en laat die uren later opnemen.
Prijszoeken.nl  |   | 
30-08-2012
 | 
15:23 uur
^, ben ik het helemaal mee eens. Meer dan één uur gaat naar mijn mening al te ver. Gewoon betalen!
Kortingscode  |   | 
16-12-2012
 | 
21:04 uur
Voor niks werken, dat dit überhaupt kan, belachelijk. Inderdaad, één uur gaat al te ver, de werkgevers moeten gewoon dokken. Nu is het natuurlijk ook zo dat de werknemer gewoon voor zichzelf moet opkomen.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
advertorial
'Sneltraining' Spreken in het openbaar
Een unieke sneltraining, anders dan andere en met stip de beste op dit gebied in Nederland. De methode Mind Tuning van Pieter Frijters is vernieuwend en staat garant voor succes. Bel voor meer informatie 0182 631 232 of surf naar www.spreek.nl.
Lees verder
Succesvol je geld beleggen? Doe het online!
reacties
Te weinig perspectief voor werknemer met psychische klachten  (2) 
VCP: onbegrijpelijk dat werknemers niet vaker vast contract krijgen (1) 
Smart home markt groeit tot 1,7 miljard euro (1) 
Shell meest favoriete werkgever in 2018 (1) 
Vijf tips voor de inrichting van de werkplek van de toekomst (1) 
Gebrek aan digivaardigheid op de werkvloer staat vooruitgang in de weg (3) 
Rente omhoog, lenen wordt duurder (1) 
top10
Te weinig perspectief voor werknemer met psychische klachten
VCP: onbegrijpelijk dat werknemers niet vaker vast contract krijgen
Werkzoekenden geloven in meerwaarde van video bij solliciteren
Hoe werkt dat eigenlijk, het structureren van ongestructureerde data?
Ontslagen? Liever een baan dichtbij dan hoger loon
Tips om uw kantoortuin optimaal te benutten
Shell meest favoriete werkgever in 2018
Pensioenfondsen maken goede start in 2019
Banken hebben online gegevenstransport onvoldoende beveiligd
De belangrijkste technologietrends voor 2019
meer top 10