zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Acht tips voor het inhuren van consultants

26 juni 2002 - Bent u ooit gedupeerd door een consultant of kreeg u niet de hulp die u verwachtte? Wij hebben acht tips voor het inhuren van consultants voor u verzameld.

Kortom: meer effect uit uw consultant.Gouden regels
1. Analyseer en beschrijf eerst op een duidelijke wijze de problemen waarmee uw bedrijf te kampen heeft. Aan de hand van een duidelijke probleemstelling kan een consultant gericht aan de slag, of u bemerkt dat u het probleem zonder hulp kunt oplossen.

2. Vraag de consultant om referenties en controleer deze ook! Ga niet uitsluitend af op het verkoopverhaal of een aanbeveling van slechts één bevriende relatie.

3. Maak gezamenlijk een plan van aanpak. Soms blijven consultants langer rondhangen dan nodig is. U kunt dit voorkomen door duidelijk te maken wat u van de consultant verwacht en wanneer zijn werk is gedaan.

4. Betrek uw personeel in het proces. Consultants worden soms zonder enige aankondiging geparachuteerd in een organisatie. Uw personeelsleden vragen zich af wat deze vreemdeling komt doen en gooien niet zelden de kont tegen de krib.

5. Controleer of de consultant wel voldoende moeite doet om uw bedrijf te begrijpen, anders kan hij nooit goede adviezen geven.

6. Wat gaat het werk van de consultant opleveren? Consultants werken niet voor niks. U moet dus een helder beeld hebben van de ROI op uw investering.

7. Blijf te allen tijde betrokken bij het proces. Zorg dat alle communicatiekanalen wijd open staan! Laat de consultant nooit zomaar, ongecontroleerd, zijn gang gaan.

8. Het project is zelden klaar nadat de consultant uit uw organisatie is verdwenen. Zorg dus altijd voor een goede follow up.


Bron: Salesandmarketing.com
 
 Doorsturen   Reageer  

 

Laatste nieuws

 Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid
 Gen-Z’ers en Millennials zouden van baan veranderen voor bedrijf dat beter aansluit bij waarden
 Duurzaamheidsmanagement steeds belangrijker voor moderne bedrijven
 
 
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10