zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Foutief versiegebruik groot probleem

2 november 2007 - 67 procent van alle medewerkers op midden en lager niveau heeft het vermoeden dat collega's onbewust wel eens een verkeerde versie van documenten hebben gepresenteerd. Tien procent verwacht dat de onjuiste informatie vervolgens elders opnieuw is gebruikt. Dat blijkt uit onderzoek van Tower Software in het Verenigd Koninkrijk en Ierland. Sommige medewerkers houden zich stil als ze er achter komen dat ze foutieve informatie hebben verstrekt. Ook al kan de misinformatie grote gevolgen hebben voor het bedrijf.

Grote gevolgen


Een op de zes medewerkers liegt over fouten die zijn ontstaan door verkeerd versiegebruik bij presentaties aan collega's, het management, leveranciers of klanten. Mannen doen dit vaker uit schaamte dan hun vrouwelijke collega's. "De schaamte verbleekt als je kijkt wat de gevolgen kunnen zijn voor het bedrijf op zich", vertelt Paul Brenchley van Tower Software. De onderneming kan er klanten door verliezen, voor het gerecht worden gesleept, personeel verliezen, slechte publiciteit halen en zelfs bepaalde complianceregels niet halen. Brenchley wijst er op dat het onderzoek alleen de gevallen toont die aan het licht zijn gekomen. "Het probleem is waarschijnlijk veel groter, zeker als de fouten zich verder opstapelen door hergebruik van incorrecte of verouderde computerbestanden, documenten en e-mails." 

Gevolgen
63 procent van de ondervraagde medewerkers heeft inderdaad gevolgen gemerkt nadat ze incorrecte informatie hadden gebruikt. Volgens acht procent van hen werden juridische stappen genomen tegen hun bedrijf, zeven procent kwam slecht in het nieuws en zes procent verloor er zelfs klanten door.


Bron: Computable
 
 Doorsturen   1 reactie  

 

Laatste nieuws

 Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid
 Gen-Z’ers en Millennials zouden van baan veranderen voor bedrijf dat beter aansluit bij waarden
 Duurzaamheidsmanagement steeds belangrijker voor moderne bedrijven
 

Gerelateerde nieuwsitems

 Middenmanager zit klem tussen werkvloer en top
 Zoeken naar informatie kost manager uur per dag
 IT'er kan de verleiding niet weerstaan
 
 
reacties
 
Gerbrand Dieijen  |   | 
11-11-2007
 | 
19:10 uur
Bijzonder ergelijk, document-templates met een 'Versie', 'Gemaakt door' tabel. Of bestandsnamen met 'versie XX' erin. Terwijl er fraaie en makkelijk te gebruiken software voor is, waaronder MS Office.

Tip als je versiebeheer wilt gebruiken, zonder geld uit te geven: GoogleDoc en soortgelijke webapplicaties als Zoho ondersteunen versiebeheer en samenwerken aan een document.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10