zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Tweede Kamer: bevries aandelenpakket topman bij overname

19 oktober 2007 - De Tweede Kamer wil de waarde van aandelen- en optiepakketten van topmannen bevriezen zodra een overnamestrijd rond hun onderneming ontbrandt. Op die manier moet worden voorkomen dat bestuurders zich in een overnameproces laten beïnvloeden door eigen financiële belangen.

Tang


Een voorstel hiervoor van PvdA-Tweede Kamerlid Paul Tang kan rekenen op steun van CDA en VVD. Ook minister Wouter Bos van Financiën staat niet onwelwillend tegenover het idee. Dat bleek woensdag tijdens een spoeddebat over de naar schatting 26 miljoen euro die Rijkman Groenink meekrijgt bij zijn vertrek als topman van de recent verkochte bank ABN Amro. 

Beloning

De voltallige Tweede Kamer sprak haar onbegrip uit over de beloning van Groenink, hoewel het CDA zich niet wilde uitlaten over dit specifieke geval. "Ik vind het niet uit te leggen dat werknemers moeten vrezen voor hun baan, terwijl de top miljoenen meekrijgt", zei VVD-Tweede Kamerlid Frans Weekers. De financieel woordvoerders van onder meer PvdA en GroenLinks kozen scherper bewoordingen. PvdA’er Tang sprak van "falende egotrippende bestuurders en passieve commissarissen". 

Cocktail
Bos toonde begrip voor de onvrede, die volgens hem voortkomt uit een cocktail van absurd hoge bedragen, het verlies van banen en gemengde gevoelens over de prestaties van bestuurders. Hij berispte evenwel de fracties die openlijk de integriteit van Groenink in twijfel trekken, omdat de topman persoonlijk financieel gewin zou hebben laten meespelen bij de overname van ABN Amro. "Er is geen enkele reden om te twijfelen aan de integriteit", zei ook de woordvoerder van Groenink na afloop van het debat. 

Perverse prikkels
De 26 miljoen euro waar de Kamer over sprak, bestaat uit opties en aandelen die Groenink in het verleden heeft verworven. De topman moet die verzilveren omdat de bank wordt verkocht en van de beurs verdwijnt. Groenink zal daarnaast een vertrekpremie krijgen, waarvan de hoogte nog niet is vastgesteld.
Minister Bos herhaalde tijdens het debat de plannen waar hij naar kijkt om exorbitante beloningen tegen te gaan, waaronder een maximum voor overnamepremies en de aanpak van "perverse prikkels" voor bestuurders.


Bron: Accountingweb
 
 Doorsturen   2 reacties  

 

Laatste nieuws

 Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid
 Gen-Z’ers en Millennials zouden van baan veranderen voor bedrijf dat beter aansluit bij waarden
 Duurzaamheidsmanagement steeds belangrijker voor moderne bedrijven
 

Gerelateerde nieuwsitems

 Managers blijven winsten beďnvloeden voor gunstige beurskoers
 Topbestuurders verdienen weer geld met opties
 Opties maken plaats voor aandelen als beloning top
 
 
reacties
 
heer Ad de Beer  |   | 
19-10-2007
 | 
07:24 uur
Het heeft er alle schijn van dat deze regering er op uit is om alle hoofdkantoren van grote ondernemingen het land uit te jagen. Ook zal al het management potentieel elders in de wereld business asiel gaan zoeken.
Het grote voordeel voor de regering is wel dat hun eigen incompetentie dan niet meer zo opvalt. Dat het land hierdoor economisch naar de knoppen gaat schijnt niet zo goed door te dringen in de wereldvreemde koppies van Balkenende en Bos.
Laat ze maar snel oprotten voordat er nog grotere puinhopen worden aangericht dan onder Kok.
Arnold van der Beek  |   | 
19-10-2007
 | 
11:55 uur
Zoals ik het voorstel lees blijft het belonen in elke hoogte mogelijk alleen de vrieskou treedt in en dan mag er niet meegedeeld worden in de bonus op de aandelenkoers! Zoiets kan alleen de politiek bedenken. Wie wint hier nu iets mee? De topman krijgt een soort financiële straf en de medewerkers toch zeker niets! Zo lijkt het alsof de koper of degene die in ieder geval het geld op tafel moet leggen een spaarbouns krijgt. Is het echt zo dat zodra je de politiek ingaat dat je dan totaal anders gaat functioneren, denken, je voelen en gedragen? Net zo bekrompen als de Balkenende norm.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Human Design op de werkvloer voor teameffectiviteit en bedrijfsgroei
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10