zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Goed printbeleid bespaart geld en papier

18 oktober 2007 - Kostenreductie en een groen beleid zijn voor veel bedrijven van belang. Toch heeft een groot deel van de bedrijven in het midden- en kleinbedrijf geen zicht op hun printerinfrastructuur en wordt er meer geprint dan twee jaar geleden. Dat blijkt uit onderzoek van Lexmark.

Evaluatie


Een kwart van de midden- en kleinbedrijven in Nederland voert geen evaluatie uit van de printerinfrastructuur. Dat is meer dan in de meeste Europese landen. Gemiddeld voert 22 procent van de bedrijven in het midden - en kleinbedrijf nooit een review uit. Lexmark denkt dat dit tot een verspilling van technologie, papier en geld leidt. 

Traditioneel gebruik
Van de Nederlandse bedrijven is 65 procent uitgerust met een multifunctionele printer. Bij tien procent van de ondervraagde bedrijven heeft iedere medewerker één printer. Het grootste deel, 56 procent, heeft per 2 tot 4 werknemers één printer. De multifunctionele printers worden hoofdzakelijk gebruikt om te printen, kopiëren en faxen. De andere functies, zoals fotoprinten en archiveren zijn slechts voor zeven procent van belang.


Bron: Computable
 
 Doorsturen   1 reactie  

 

Laatste nieuws

 Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid
 Gen-Z’ers en Millennials zouden van baan veranderen voor bedrijf dat beter aansluit bij waarden
 Duurzaamheidsmanagement steeds belangrijker voor moderne bedrijven
 

Gerelateerde nieuwsitems

 Stroomverbruik printers kost meer dan toners
 Printer broeinest van gevoelige informatie
 Goedkope printers zijn peperduur
 
 
reacties
 
R. Civile  |   | 
18-10-2007
 | 
20:29 uur
Allereerst even een opmerking betreffende het artikel. Lexmark is één van de marktleiders in printers. Grappig dat je dit initiatief dan net van een dergelijke organisatie leest.

Wanneer Lexmark werkelijk werk zou willen maken van een goed printbeleid zouden ze ook heel duidelijk een verwijzing maken naar de 'Paperles Office'. Dit hebbende gezegd blijkt dit natuurlijk helemaal niet in het belang van een printergigant zoals Lexmark is.

Wanneer organisaties de 'Paperles Office' werkelijk zouden omarmen en ten uitvoer brengen op de werkvloer, dan voorspel ik u dat printer producenten zoals Lexmark een aanzienlijke reductie in verkopen en onderhoud tegemoet zien.

Graag verwijs ik u dan ook naar een uiteenzetting op www.numoquest.paperles_office.htm . Wanneer men deze weg zou inslaan en adopteren binnen de organisatie kan wel eens blijken dat men juist een besparing kan bewerkstelligen van meer dan 50%. Free of charge wel te verstaan.

Je kunt je bij dit artikel werkelijk afvragen wat Lexmark beoogt ons te vertellen. Immers, een besparing van meer dan 50% op uw papier en print kosten is niet in het belang van Lexmark.

Wanneer ik dit artikel lees zie ik er alleen maar een verkapte reclame in. Dus Lexmark, wil je er werkelijk toe doen, promoot dan de ´Paperles Office´. Jullie zouden de eerste zijn en wie weet waar dat dan weer op reclame gebied voor Lxmark toe kan gaan leiden.
RC PM

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10