zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Zuchtende collega's meest irritant

Zeggen wat u stoort voorkomt veel irritatie

16 juli 2007 - Luid telefoneren op de werkvloer. Bemoeizuchtige collega's die de rol van je baas overnemen. Collega's die de luidsprekerfunctie aan laten staan of persoonlijke zaken regelen met de telefoon op hun werk, terwijl u geconcentreerd probeert te werken. Zomaar een greep van onze grootste ergernissen op de werkvloer. Maar ze halen het niet bij de allergrootste irritatie: zuchtende collega's.

In een onderzoek van de Amerikaanse tak van uitzendbureau Randstad onder 2100 werknemers eindigt zuchten nipt boven publieke berispingen als de grootste irritatie op de werkvloer. En dan vooral minachtend zuchten, telkens wanneer u iets verkeerd doet. Het advies van arbeidspsycholoog Karel de Witte: "Zeg gewoon dat het gedrag van je collega je stoort."

Do's en don'ts


Randstad hanteert in de VS zelf ook een strikte etiquette. Elke nieuwe werknemer krijgt de do's en don'ts voorgeschoteld op een seminarie. Zo ver gaat Randstad in België en Nederland niet. Aan een aantal basisprincipes, zoals het stilzetten van de GSM tijdens vergaderingen, houdt iedereen zich. Volgens Karel de Witte helpen geschreven regels hier niet, ongeschreven regels des te meer. "Bepaalde gewoonten worden aangenomen, en worden doorgegeven aan nieuwe werknemers. Meestal zijn deze regels niet afhankelijk van de sector, maar eerder van elk bedrijf apart."


Bron: De Telegraaf
 
 Doorsturen   5 reacties  

 

Laatste nieuws

 Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid
 Gen-Z’ers en Millennials zouden van baan veranderen voor bedrijf dat beter aansluit bij waarden
 Duurzaamheidsmanagement steeds belangrijker voor moderne bedrijven
 
 
 
reacties
 
heer Ralph Baumgarte  |   | 
16-07-2007
 | 
07:44 uur
stilzetten van de GSM tijdens vergaderingen, niet bepaald! Dit is mijn persoonlijke irritatie nr.1
Paula  |   | 
16-07-2007
 | 
10:31 uur
Geachte heer/mevrouw,

Het meeste erger ik me aan collgea s die parttime werken en op de dagen die ze werken hun prive zaken regelen, telefoneren hele feestjes worden gepland, de hele dag door bellen en smsen met partner,dokter e.d de leidinggevende staat erbij zegt er niets van de betreffende collega wordt nog het beste gewaardeerd ook door onze leidinggevende dus het schijnt toch geen probleem te zijn voor de werkgever alleen ik snap het niet. Dit kost toch alleen maar geld
mevrouw Caroline Heymans  |   | 
17-07-2007
 | 
14:18 uur
Zuchten uit minachting? Klagerig zuchten, dat is pas vervelend!
Anti Paula  |   | 
11-12-2009
 | 
09:52 uur
Ja Paula,
wat erg dat jij de baas niet bent. Als het allemaal zo'n probleem zou zijn is je baas toch de aangewezen persoon om hier wat mee te doen. Je hebt last van een wernemer van de maand syndroom!
paul  |   | 
3-08-2010
 | 
14:37 uur
het meest erger ik mee aan mijn collega, die compleet van de wereld lijkt te zijn. hij snapt niks, weet nooit iets en doet niks. Er lijkt serieus iets compleet mis met hem te zijn. Hij probeert daarnaast mij verantwoordelijkheid in de schoenen te schuiven zodat hij niet alleen verantwoordelijk is voor het werk dat hij niet kan. Als je er wat van zegt, herhaalt hij alleen maar 10 keer dat we SAMEN moeten werken. hij maakt de meest bizar domme opmerkingen... T

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Human Design op de werkvloer voor teameffectiviteit en bedrijfsgroei
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10