zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Hoogopgeleide starter steeds veeleisender

Werkgever creëert generatie verwende starters

12 juli 2007 - Door de vergrijzing doen werkgevers er alles aan om pas afgestudeerden te verleiden. Dientengevolge creëren ze echter een generatie veeleisende, slechtgemanierde, verwende werkzoekenden. Uit onderzoek van de Britse Association of Graduate Recruiters blijkt dat, ondanks het verwachte tekort aan afgestudeerden, tweederde van de PZ-managers verwacht alle startersfuncties te kunnen invullen.

Het aantal gezochte starters is voor het vierde jaar op rij toegenomen en hun gemiddelde salaris is met 2,4 procent gestegen.

Aanpassen


Sprekers op de jaarlijkse conferentie van de Association, schetsen echter ook het beeld van werkgevers die zich veel teveel aanpassen aan pas afgestudeerden. Een ontwikkeling die de relatie tussen werkgever/starter ernstig schaadt. Sophie Best, wervingsadviseur bij Watson Wyatt Worldwide, waarschuwt dat ten gevolge van steeds directere en informelere communicatie steeds meer starters ongepaste emails rondsturen of zelfs het hele sollicitatietraject op een weblog plaatsen. Ook komt het steeds vaker voor dat ze tijdens de sollicitatie gewoon zitten te bellen of te sms'en. Tevens vloeken ze steeds vaker en stellen ze steeds hogere eisen. Hoewel het nu nog een minderheid betreft, wijst Best erop dat als werkgevers hun jonge sollicitanten het idee blijven geven dat het hele sollicitatietraject om hen draait, ze het hen onbedoeld veel moeilijker maken zich aan te passen aan de harde realiteit van de werkvloer.

Toename
Positief nieuws is dat de gemiddelde vacature 29,2 reacties oplevert, een lichte toename ten opzichte van vorig jaar. Tweederde van de respondenten meldt bovendien dat 91 tot 100 procent van alle nieuwe werknemers een jaar later nog voor hen werkt.

 
 Doorsturen   Reageer  

 

Laatste nieuws

 Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid
 Gen-Z’ers en Millennials zouden van baan veranderen voor bedrijf dat beter aansluit bij waarden
 Duurzaamheidsmanagement steeds belangrijker voor moderne bedrijven
 
 
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Human Design op de werkvloer voor teameffectiviteit en bedrijfsgroei
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10