zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Middenmanager in de greep van ontevredenheid

17 januari 2007 - Een sluimerende ontevredenheid heeft zich meester gemaakt van middenmanagers overal ter wereld. Velen van hen zijn diep ongelukkig met hun huidige werkgever en een derde gaat zelfs zover zijn baas te beschuldigen van wanbeleid. Slechts 39 procent is tevreden tot zeer tevreden in het bedrijf waar hij werkt.

Dit concludeert Accenture na onderzoek onder meer dan 1.400 kadermanagers in negen landen in Europa, Noord Amerika en Azië. Wel zijn er grote verschillen tussen de landen. In de VS, Spanje, Duitsland en Australië zijn de managers over het algemeen meer tevreden dan hun collega's in andere landen. Toch is ook hier één op de vijf zo ontevreden dat de term 'wanbeleid' valt.

Redenen voor ontevredenheid


De ontevredenheid uit zich vooral in het feit dat bijna een kwart van de respondenten actief op zoek is naar een nieuwe baan. Een kwart van hen zegt dat de belangrijkste reden daarvoor gebrek aan vooruitzichten bij hun huidige baas is. Een even groot deel noemt betere voorwaarden elders een belangrijke motivatie. Ook het salaris blijkt een bron van frustratie: 44 procent klaagt dat hij te weinig betaald krijgt. 43 procent vindt dat hij te weinig erkenning krijgt voor zijn inzet. Voor 35 procent is een slechte balans tussen werk en privé reden tot ontevredenheid. Een even hoog percentage heeft genoeg van het gebrek aan doorgroeimogelijkheden.

Betrokken directie scoort
"Over het algemeen gaat de toekomst van hun onderneming en hun eigen rol daarin, de middenmanager erg aan het hart, maar tegelijkertijd hebben ze het gevoel muurvast te zitten," zegt Peter Cheese, algemeen directeur van Accenture Human Performance. "Een gevoel van zekerheid en de wetenschap dat hun leidinggevenden hun problemen begrijpen en daar adequaat op inspringen, is dan ook zeer belangrijk voor deze groep. Bedrijven met tevreden middenmanagers onderscheiden zich met een betrokken directie die effectief met de managers communiceert en goede prestaties beloont met bonussen of promoties." Want hoewel bijna de helft van de respondenten tevreden is over de werkomstandigheden en secundaire arbeidsvoorwaarden, scoren managementcompensatie, de mogelijkheid om flexibel te werken, ondersteuning bij slecht-nieuws-gesprekken en doorgroeimogelijkheden beduidend minder goed. "Pak die zaken aan, en bind je managers aan je," adviseert Cheese directies. "En dat zal nodig zijn nu de arbeidsmarkt krimpt en iedere goede manager goud waard is."

 
 Doorsturen   2 reacties  

 

Laatste nieuws

 Jongeren verdienen meer, maar als vrouw minder
 Ransomware schaadt mentale gezondheid IT-professionals
 Onbekwaam personeel veroorzaakt fouten en fysieke ongelukken
 
 
 
reacties
 
sjun  |   | 
25-01-2007
 | 
13:05 uur
Dit komt mij voor als een aanvalsreactie op een noodzakelijke paradigmaverandering tot ontmanagerisering om professionele werknemers meer bij het hen werkbiedende bedrijf te kunnen betrekken.
Hans van der Aar  |   | 
24-01-2007
 | 
19:58 uur
Is dit onderzoek verkijgbaar en tot wie kan ik mij dan wenden?

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
advertorial
Waar sta jij voor als leider?
Wat heb je als leider van vandaag en morgen nodig om jouw doelen te behalen? Het antwoord op deze en andere vragen, vind je in het boek ‘Leiderschap in Beeld’ door hoogleraar Jan de Vuijst. TIAS deelt de eerste 4 hoofdstukken in een gratis e-book.
Lees verder
Welke opleiding past bij jou
Hoe vind ik een goede advocaat
Wat kan ik allemaal met een mkb boekhouding
reacties
Een nieuwe taal leren, maar dan anders (1) 
Wat is er nodig voor échte duurzame en sociale impact? (1) 
De Metaverse: wat kan je er eigenlijk mee? (2) 
Helft Nederlandse werknemers last van mentale problemen, verergerd door kosten levensonderhoud (1) 
Data-savvy organisaties zijn winstgevender, veerkrachtiger en innovatiever (1) 
Hoe laat ik anderen zelf nadenken? (1) 
Zeven tips voor het omgaan met klagende medewerkers (4) 
top10
Slechts helft vacatureteksten bevat salarisinformatie
Europese finance- en IT-leiders onthullen pad naar digitale financiële transformatie
Inflatie en de werkplek: vier op de vijf Nederlanders gaan werklocaties niet wijzigingen
Werkgevers zien zich door economische onzekerheid genoodzaakt geboekte vooruitgang op arbeidsvoorwaarden terug te draaien
Voorspellingen voor 2023: toename Cybercrime-as-a-Service (CaaS) en Reconnaissance-as-a-Service
Werken waar je wil – ‘Het nieuwe werken is gewoon werk’
Betrokkenheid bij ESG en DEI daalt, maar stijgt op gebied van aantrekken van talent
Bij diversiteit en inclusie moet je verder kijken dan de groepssamenstelling
Trends voor de datacenterbranche
Helft van het topmanagement: SASE brengt hackers flinke slag toe
meer top 10