zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Goede vooruitzichten leveren honkvaste werknemers op

15 januari 2007 - Niet geld en bonussen maar vooral ontwikkelingsmogelijkheden zorgen voor trouwe werknemers. Jong talent verkiest groei- en opleidingsmogelijkheden boven beloningen. Dit blijkt uit de internationale onderzoeken van CRF naar arbeidswensen.

Door de aantrekkende wereldeconomie en de steeds verder intredende individualisering is de strijd onder werkgevers om de beste werknemers te bemachtigen wereldwijd losgebarsten. Jong talent bepaald zelf waar zij het beste tot hun recht komen. Lukt dit niet bij hun huidige werkgever dan zoeken ze een nieuwe werkgever. Een honkvast talent is dan ook niet makkelijk binnen te halen en te houden.

Toename diensttijdverband


Werkgevers die voldoende opleidingsmogelijkheden bieden en aandacht besteden aan werkomgeving houden werknemers langer in dienst. Nederlandse bedrijven spelen hier steeds meer op in door deze voorwaarden te creëren. In China waar werkgevers hier al een paar jaar actief mee bezig zijn is al een grote toename in diensttijdverband geboekt.

Verschuiving arbeidswensen
De onderzoeken van CRF worden jaarlijks verricht in acht landen in vier verschillende werelddelen. CRF, specialist op het gebied van onderzoek naar arbeidsmarktontwikkeling en uitgever van 'Topwerkgevers van Nederland 2007' signaleert een duidelijke verschuiving in arbeidswensen bij werknemers. Bedrijven die in Nederland als topwerkgever worden beschouwd scoren in het onderzoek het hoogst op het gebied van opleidingsmogelijkheden, werksfeer en doorgroeimogelijkheden. 'Om talent aan je te binden is het belangrijk te investeren in hun vooruitzichten. Een topwerkgever is altijd op de hoogte van de arbeidswensen van zijn personeel' aldus Patricia van der Linden van CRF.

 
 Doorsturen   Reageer  

 

Laatste nieuws

 Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid
 Gen-Z’ers en Millennials zouden van baan veranderen voor bedrijf dat beter aansluit bij waarden
 Duurzaamheidsmanagement steeds belangrijker voor moderne bedrijven
 
 
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Human Design op de werkvloer voor teameffectiviteit en bedrijfsgroei
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10