zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Managers vergaderen veel te lang

17 november 2006 - Een zorgwekkende zeventien procent van de Nederlandse managers zit meer dan twintig uur per week in vergadering. Toch is een meerderheid tevreden met de kwaliteit van het overleg. Dat blijkt uit een enquête onder het lezerspanel van Management Team.

Meer dan de helft van de ondervraagden (54 procent) ervaart vergaderingen als productief, 46 procent vindt ze verhelderend. Daarentegen onderschrijft 26 de stelling 'door het vergaderen kom ik niet meer toe aan werk dat er echt toe doet'. Een grote groep (46 procent) zit met tien tot twintig uur vergadertijd per week boven het gemiddelde.

Vergaderingen duren te lang


Zeventien procent van de managers zit zelfs meer dan 20 uur per week in overleg. Ruim 67 procent vindt dat vergaderingen doorgaans te lang duren. Iets meer dan 64 procent zou korter vergaderen als beleidsmaatregel op het werk willen invoeren. Andere genoemde oplossingen zijn het verkorten van de spreektijd (38 procent ziet dat wil zitten) en vergaderen met minder deelnemers (36 procent).


Bron: Management Team
 
 Doorsturen   5 reacties  

 

Laatste nieuws

 Werkzoekenden geloven in meerwaarde van video bij solliciteren
 Hoe werkt dat eigenlijk, het structureren van ongestructureerde data?
  Ontslagen? Liever een baan dichtbij dan hoger loon
 
 
 
reacties
 
Paul F. Brouwer  |   | 
17-11-2006
 | 
21:33 uur
Juist, lekker bakkie erbij. Bij voldoende resultaat is de "verloren" tijd gauw terugverdiend. OK, ik ga door de drukte ook wel eens onvoorbereid het slagveld op ... of wordt door de big boss voor deze ene keer ernaar toe gestuurd (nagenoeg onvoorbereid natuurlijk), en in bijna alle gevallen verloopt het allemaal heel keurig. Afspraken worden veelal nagekomen. Zulke lekker verlopende vergaderingen maken een stress-dag weer goed.

Naast het zakelijk deel is het meestal ook nog eens gezellig, je bent er tenslotte ook zelf bij en ... met een bakkie erbij!
Freek Donders  |   | 
19-11-2006
 | 
21:43 uur
Vergadering: Gezellige bijeenkomst of geplande ontmoeting met specifieke doelen?

Meestal is het een mix en daar gaat het mis!

Vergaderen is een communicatieactiviteit die je pas moet toepassen als andere vormen van communicatie niet voldoende (zullen) zijn. Heel veel zaken kunnen zonder vergadering worden afgestemd, wanneer iedereen zich aan eerder vastgestelde verantwoordelijkheden houdt: gewoon de plicht nakomen om je bevoegdheden ook te gebruiken. Heel veel overleg of afstemming kan ook één-op-één in plaats van het 'via de band van de vergadering' te spelen.

Toch kan vergaderen wel degelijk nuttig zijn, al is het alleen maar omdat commitment sterker wordt door persoonlijk ontmoeten. Het wordt echter zo snel tot een vergaarbaak van doelstellingen, overgoten met een saus van 'gezelligheid'. De praktijk leert dat we té vaak vergeten onderscheid te maken tussen de doelstellingen van de vergadering en de kwaliteiten van de deelnemers. Vooral wanneer je besluitvormend wilt vergaderen, moet het deelnemertal laag zijn (hooguit 5 à 6) en de kwaliteit hoog (functionele deskundigheid). Bij Brainstorming kan dit aantal worden opgerekt naar 10 deelnemers: meer leidt tot vermindering van individuele bijdrages. Bij pure instructies kan het aantal deelnemers nog hoger zijn, hoewel je dan steeds beperktere feedback kunt hebben.

De kwaliteit kent nog een ander aspect: op iedere deelnemer rust de verantwoording van maximale bijdrage aan de doelstellingen van de vergadering. Dus voorbereiding en nazorg. Bij de voorzitter rust daarboven nog het leiden van het geheel binnen de gegeven doelstellingen, agenda en timing.

Vergaderen moet weer terug naar een heel bijzonder en kostbaar moment, om het weer de oorspronkelijke kracht in effectiviteit en efficiëntie te gunnen: van VERGAARBAK naar BIJZONDER MOMENT.

Freek Donders
Be-Ware.nl


harry vorenkamp  |   | 
17-11-2006
 | 
09:12 uur
Vergaderen verwordt ook te veel tot een promotievoorwaarde. Om belangrijk te zijn vinden mensen dat zij bij vergaderingen aanwezig moeten zijn. Anders zouden we eens iets kunnen missen.

Effectief vergaderen houdt tenminste twee basisvragen in. Welke toegevoegde waarde heb ik als vergaderdeelnemer? Wat moet ik voobereiden?

Een betere voorbereiding van deelnemers en hieraan ook motiverende aandacht geven verkort de vergadertijd aanzienlijk. Gewoon proberen!
heer A Stuijt  |   | 
17-11-2006
 | 
15:02 uur
Dat komt natuurlijk door die werklust bevoderende koffie dat 't vergaderen zo toeneemt!
Michael Meijer  |   | 
6-12-2007
 | 
09:27 uur
Naar mijn mening zou ook de wijze waarop vergaderingen plaatsvinden eens onder de loep genomen mogen worden.
Ik ben werkzaam op een grote scholengemeenschap in Amsterdam en wij maken sinds kort gebruik van een audio- en videoconference systeem.
Dit bespaart ons veel reistijtijd (en kosten) en wij merken dat de vergaderingen een stuk korter duren zonder verlies van efficiency.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
advertorial
Leer in 2 dagen ontspannen en overtuigend te presenteren
Spreekangst wordt ontrafeld en geëlimineerd. Ruim 14.000 professionals volgden eerder de 'Sneltraining ‘Spreken in het openbaar’ van Pieter Frijters. Rebels, open en ‘out of the box’. Kijk op Spreek.nl of bel 0182 631 232.
Lees verder
Meer dan 100 gratis checklists voor ondernemers. Op Brisk Magazine, internetmagazine voor ondernemers.
Succesvol je geld beleggen? Doe het online!
reacties
Shell meest favoriete werkgever in 2018 (1) 
Vijf tips voor de inrichting van de werkplek van de toekomst (1) 
Gebrek aan digivaardigheid op de werkvloer staat vooruitgang in de weg (3) 
Rente omhoog, lenen wordt duurder (1) 
Europese banken blind voor impact fintechs (1) 
50 procent Nederlanders heeft wel eens collega gedatet (1) 
Werkgever wil rol spelen bij ongezonde levensstijl medewerker  (3) 
top10
Rente omhoog, lenen wordt duurder
Hoe bouwt u aan een succesvolle bedrijfscultuur?
Tips om uw kantoortuin optimaal te benutten
Uitrol 5G onzeker door gaten in glasvezelinfrastructuur
De belangrijkste technologietrends voor 2019
Pensioenfondsen maken goede start in 2019
Shell meest favoriete werkgever in 2018
Banken hebben online gegevenstransport onvoldoende beveiligd
Ontslagen? Liever een baan dichtbij dan hoger loon
Smart home markt groeit tot 1,7 miljard euro
meer top 10