zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Dieren op de werkvloer goed tegen stress

23 oktober 2006 - Uit recent onderzoek in de VS blijkt dat het meenemen van dieren naar het werk een aantal bijzonder positieve effecten heeft. Klanten ervaren de omgeving als prettiger, meer ontspannen en er vindt meer sociale interactie plaats. Bovendien worden de medewerkers als minder druk ervaren waardoor het mogelijk is makkelijker contact te leggen.

De medewerkers zelf ervaren het hebben van dieren op de werkvloer als heel positief en hebben minder last van stress.

Dit onderzoek ondersteunt de eerdere resultaten van wetenschappelijke studies waaruit bleek dat de arbeidsproductiviteit stijgt als medewerkers hun dier mee naar hun werk mogen nemen. Men gaat dan met meer plezier naar het werk en men kan beter met eventuele stresssituaties omgaan.Blij
Bovendien zorgen de dieren dat de medewerkers blijer en optimistischer zijn. Ander onderzoek toonde ook al aan dat winkeleigenaren die een hond mee naar hun winkel namen een hogere omzet hebben dan als ze de hond thuis lieten.

Zwarte kat
Ook is onderzocht of het uitmaakt of het honden of katten zijn die men mee neemt. En of er bepaalde rassen zijn die voor nog positievere resultaten zorgen. Zowel in de beleving van de klant als die van de medewerker blijkt dit niet uit te maken. Wel werd door beide groepen de kortharige zwarte kat als minst positief ervaren.

Goede verzorging
Bij al deze positieve resultaten moet natuurlijk wel aan het welzijn van het dier gedacht worden, want niet iedere hond of kat is geschikt om mee te nemen naar het werk. Maar als de dieren het ook leuk vinden kan het zowel positief naar het dier als naar de baas uitwerken. Wel is van belang dat de dieren goed opgevoed zijn en men zorgt dat de omgeving waarin het dier verblijft goed schoon gehouden wordt.

 
 Doorsturen   11 reacties  

 

Laatste nieuws

 Arbeidsongeschikten melden vaakst slaapproblemen
 Helft Nederland overgestapt naar slimme meter
 Bedrijven lopen talent mis door taalgebruik in vacatures
 
 
 
reacties
 
Maarten Kwak  |   | 
23-10-2006
 | 
12:51 uur
Volgens mij is het allemaal onzin en geen wetenschappelijk onderzoek. Ik zou het als klant niet prettig vinden als er een hond in de winkel is, maar dat komt omdat ik er een hekel aan heb en dat voelt zo'n beest aan.
Bij welke beroepen kun je nou je huisdieren meenemen? Het lijkt mij knap irritant als een collega zijn hond meeneemt terwijl ik een hekel heb aan honden. Weet jij veel wat voor hobbykippen er door medewerkers thuis gehouden worden? Of giftige slangen enzo. Een goudvis zou wel kunnen maar word je daar zo vrolijk van?
En voorwat betreft die hogere omzet als je je hond in de winkel hebt? Zou een dierenwinkel dan een extreem hoge omzet hebben? :)
Laat de dieren maar thuis. Het zijn dan ook huisdieren en geen kantoordieren, want dat zijn wij!
Borgd  |   | 
24-10-2006
 | 
11:38 uur
Mijn man is leidinggevend (manager) op een bouwplaats en neemt onze Duitse herder mee naar zijn werk.
De werknemers ervaren het als plezierig. Terwijl er anders een peuk opgestoken zou worden, gooien ze nu een stok naar de hond en zijn een minuutje aan het apporteren met hem. Daarna gaan ze vrolijk verder met hun werk. De hond loopt los, is niemand tot last, weet precies waar hij mag komen. Steeds op een nieuwe bouwplaats. Daarnaast heeft het een ander voordeel. Op de bouw wordt nog al eens gestolen. Als de hond er los loopt, blijven dergelijke lieden van de bouwplaats weg. Als er een vergadering is gaat hij rustig onder tafel liggen. Omdat hij erg betrouwbaar is, zijn ook mensen die bang zijn voor honden overstag. Dus alleen maar voordelen.
Ewald  |   | 
23-10-2006
 | 
18:27 uur
Recent Amerikaans onderzoek??
Bron aub!
Jan Maasland  |   | 
23-10-2006
 | 
19:31 uur
Ik vermoed dat ze hier vandaan hebben: (Klik hier)
heer r varvik  |   | 
26-10-2006
 | 
07:14 uur
dan mag ik m,n pony mee nemen

ook leuk toch
Annelies Bos-Oolders  |   | 
25-10-2006
 | 
13:21 uur
Mijn man en ik hebben een Franse Bulldog. Een ontzettende lieve en goed opgevoede hond. Ook een hond die bij uitstek zeer geschikt is om mee te nemen naar het werk. Ik vind het dan ook erg jammer dat dit over het algemeen niet kan. Ik zou het fantastisch vinden om Bram, zo hebben we hem genoemd, mee te nemen en meer onderdeel uit te laten maken van mijn dagelijkse bezigheden. Ik ben er dus groot voorstander van. Men moet zich bedenken dat men 8 uur per dag op het werk zit. Dit is meer dan men wakker in zijn eigen huis doorbrengt. Je werk is dus als het ware je thuis. Waarom zou een huisdier daar dan geen onderdeel van mogen zijn? Nu snap ik wel dat je ook rekening moet houden met de niet dierenliefhebbers onder ons en de mensen die allergisch zijn voor honden en katten. Maar volgens mij is er overleg heel veel mogelijk.
Mitchel Nicholson  |   | 
26-10-2006
 | 
11:43 uur
Erg jammer al die onvolwassen en zwart wit reacties. Denk dat er zeker een kern van waarheid in zit, die we serieus moeten nemen.
Hoe stom een goudvis in een kom ook kan worden gevonden. Als je er naar kijkt geeft het een vorm van rust en gaan je gedachten altijd even weg van hetgeen je op dat moment aan het (stressen) doen bent............
Edwin  |   | 
23-10-2008
 | 
09:08 uur
Maarten Kwak,

Ik denk dat jij iemand bent die geen begrip hebt voor mensen die van huisdieren houden.

Niet iedereen loopt in een D&G pak, armini schoentjes en rijdt een BMW X6.

Er bestaan ook mensen die van dieren houden en niet alleen van zichzelf.


Mw. Anoniem  |   | 
24-10-2008
 | 
12:47 uur
Ben ik de enige die nu ''er staat een paard in de gang'' aan het neurien is?
L  |   | 
24-10-2008
 | 
15:05 uur
Ik wil mijn honden ook wel meenemen, ik werk vlak bij een mooi uitgestrekt bos en daar kan ik dan lekker wandelen in de pauze...in ieder geval minder stress.
Ceciel  |   | 
27-10-2008
 | 
09:59 uur
Ik heb jarenlang gewerkt als vestigingsmanager in de uitzendbranche en nam mijn hond (soort kleine labrador) altijd mee naar het werk. Mijn ervaringen zijn positief: uitzendkrachten en klanten vonden het leuk, je hebt vaak een ijsbreker bij gesprekken. Daarnaast moet je wel naar buiten om de hond uit te laten en ben je even van de werkplek weg. Als iemand gestresst terugkwam na een moeilijk gesprek met een klant was er altijd even de hond om af te reageren etc etc. Voorwaarde is wel dat de hond opgevoed is en niet continu aandacht vraagt en tegen mensen opspringt.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
advertorial
De éénjarige opleiding tot Qualified Bedrijfskundige
Leer bedrijfskundige kennis integraal toe passen in complexe en continu veranderende situaties. Een unieke opleiding waar aandacht is voor kennis, vaardigheden én jouw persoonlijke ontwikkeling! Start 29 oktober, download nu de brochure!
Lees verder
Meer dan 100 gratis checklists voor ondernemers. Op Brisk Magazine, internetmagazine voor ondernemers.
Stuur je medewerkers veilig en voordelig de weg op
Belang van een goede werkgeversverklaring
Waar voldoet een goede website voor jouw bedrijf aan?
De juiste planning voor een feilloze bedrijfsverhuizing
reacties
Hoe kunt u slaaptekort van uw medewerkers oplossen? (1) 
De klant is koning, maar is uw medewerker dat ook?  (1) 
Ultieme teambuilding: met het team op vakantie (1) 
HR-beslisser: starters met traineeship mogen meer verdienen dan starters zonder (1) 
De hoge werkdruk grootste probleem in organisaties (1) 
Luieroorlog lijkt voorbij (1) 
Autovakantie: spannendste situaties en grootste irritaties (1) 
top10
Zeven tips voor sneller burn-out herstel (video)
Ruim 220. 000 mensen werken niet vanwege zorgtaken
Hoe weet u of iemand over de juiste mindset beschikt?
Het recept voor de ideale vacature
Bijna net zoveel vacatures als werklozen
Economisch beeld fractie minder gunstig
Duitse graadmeter: wereldwijde recessie zet door
Keuze tips voor de smartphone van de zaak
Digitale-competentiekloof schaadt internationale bedrijven
Verschil levensverwachting hoog- en laagopgeleid groeit
meer top 10