zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Nederlandse Finance Manager wil communicatieve vaardigheden verbeteren

23 oktober 2006 - Nederlandse Finance Managers willen hun communicatieve vaardigheden verbeteren om zichzelf waardevoller te maken op de arbeidsmarkt. Ondanks hun carrièredrift is hun doel op dit moment vooral om een goede balans tussen werk en privé te vinden.

Dit blijkt uit een internationaal onderzoek dat is uitgevoerd door financieel uitzend- en detacheringbureau Accountemps. Zij ondervroeg 2.578 Finance Managers in dertien landen.

Van de Nederlandse Finance Managers wil driekwart (65 procent) zijn communicatievaardigheden verbeteren. Internationaal gezien wil de helft van de managers (50 procent) zich in de toekomst vooral richten op het verbeteren van zijn "people management vaardigheden".Europese drijfveren
Bij de Nederlandse professionals staat dit met 35 procent op de derde plaats. In Engeland wordt vaak het bijschaven van de leiderschapsvaardigheden als antwoord gegeven (57 procent). Opmerkelijk is dat de Ierse ondervraagden strategisch leidinggeven en technische vaardigheden op specifieke gebieden als verbeterpunten noemden (beide 50 procent). Van de Nederlandse managers geeft 48 procent het vinden van een goede balans in werk en privé als belangrijkste doel met betrekking tot de carrière. Een derde van de internationale managers (31 procent) wil graag een interessante en motiverende baan vinden. In Frankrijk (55 procent) en Duitsland (57 procent) zijn de managers vooral bezig met het verhogen van hun salaris, terwijl de Nederlandse professionals dit als minst belangrijke doel zien (zeventien procent). De Duitse respondenten (50 procent) zijn vooral gericht op het behouden van hun baan. Dit komt doordat de economische malaise de Duitse economie het hardst getroffen heeft van alle landen in Europa.


Bron: Financieel Management
 
 Doorsturen   Reageer  

 

Laatste nieuws

 Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid
 Gen-Z’ers en Millennials zouden van baan veranderen voor bedrijf dat beter aansluit bij waarden
 Duurzaamheidsmanagement steeds belangrijker voor moderne bedrijven
 
 
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Human Design op de werkvloer voor teameffectiviteit en bedrijfsgroei
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10