zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Traineeschap leidt bijna zeker tot management

20 oktober 2006 - Werknemers die beginnen als trainee en dat traject ook afronden verdienen uiteindelijk meer dan anderen en hebben meer kans in het management te belanden. Dit blijkt uit Brits onderzoek van het Learning and Skills Network. Het verschil is het grootst bij mensen tussen de 36 en 41 jaar.

Bijna een op de drie voormalig trainees is nu manager en nog eens vijftien procent heeft een ander soort leidinggevende positie. Dit in vergelijking met een kwart respectievelijk elf procent van degenen die nooit trainee zijn geweest.

De reden waarom trainees meer kans op promotie hebben is het feit dat ondernemingen de personen waarin ze zoveel geïnvesteerd hebben niet kwijt willen en hen extra willen belonen.



Win-win
Mensen die een traineeschap afronden staat meestal een lucratieve carrière, volop promotiekansen en aanhoudende betrokkenheid van hun werkgever te wachten. De onderneming krijgt er een loyale werknemer voor terug die bovendien precies weet hoe het bedrijf in elkaar steekt en wat er van hem verwacht wordt. Daarnaast is het aanbieden van traineeschappen ook economisch voordelig voor de onderneming: ex-trainees blijven over het algemeen langer bij dezelfde werkgever dan anderen.

 
 Doorsturen   1 reactie  

 

Laatste nieuws

 Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid
 Gen-Z’ers en Millennials zouden van baan veranderen voor bedrijf dat beter aansluit bij waarden
 Duurzaamheidsmanagement steeds belangrijker voor moderne bedrijven
 
 
 
reacties
 
mevrouw Yamuna Teunissen  |   | 
20-10-2006
 | 
10:33 uur
Trainee blijkt trainer te zijn! In dit geval moet de baas openminded genoeg zijn om de trainee de leidinggevend functie te geven. Waneer de baas het niet doet om de trainee zo goedkoop mogelijk te houden (trainee is niet altijd duur geinvesteerd en ze zijn niet altijd goed betaald), dan raakt de trainee niet gemotiveerd.
Waarschuwing hierbij: Traineeschap is een trainerschap voor de baas. Niet elke baas/bedrijf is geslaagd voor de trainerschap!
Ik zal nieuwe trainee willen aanmoedigen om voor zelf op te komen en trainer te worden van zijn eigen traineeschap! Bescheiden?! Wel met maat!

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10