zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Indiase bedrijven worden IT-universiteiten

3 augustus 2006 - Indiase IT-bedrijven toveren zichzelf om tot mini-TU's om een ernstig tekort aan gekwalificeerd personeel op te vangen. Naast eigen opleidingen oefenen de ondernemingen steeds meer druk uit op de overheid om het onderwijssysteem te hervormen. Dat meldt de Economic Times van India.

Capaciteit


Over een jaar beschikt het bedrijf Infosys alleen al over de capaciteit 14.000 mensen per jaar op te leiden in zijn opleidingscentrum in Mysore. Momenteel heeft de onderneming 4.500 plaatsen. Uiteindelijk zal het opleidingscentrum in Mysore bijna 40.000 mensen per jaar op kunnen leiden, waarmee het de grootste investering in opleidingsruimte van het land maakt. Maar Infosys staat niet alleen. Ook IT-bedrijf TCS reserveert vier procent van zijn jaarlijkse omzet voor research & development, opleiding en training. De onderneming heeft opleidingscentra in Thiruvananthapuram en Hyderabad en kleine faciliteiten in elke vestiging in het land. In totaal beschikt de onderneming over 170 vaste leraren en trainers die apart ingehuurd worden. Wipro Technologies kan op zijn beurt 7.000 mensen per dag trainen.

Investeren
Het totale aanbod van geschikte IT-krachten bedraagt slechts 20-25 procent van alle afgestudeerden van de technische universiteiten en hogescholen. Dit legt een enorme druk op de IT-bedrijven om deze afgestudeerden snel klaar te stomen voor de werkzaamheden. Reden genoeg voor de ondernemingen om zwaar te investeren in opleidingscentra, opleidingen en professoren. Door het tekort aan talent, zijn veel ondernemingen bovendien gedwongen afgestudeerden in andere studierichtingen, zoals natuurkunde, scheikunde en biologie aan te nemen. Ook zij hebben bijscholing nodig.

 
 Doorsturen   Reageer  

 

Laatste nieuws

 Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid
 Gen-Z’ers en Millennials zouden van baan veranderen voor bedrijf dat beter aansluit bij waarden
 Duurzaamheidsmanagement steeds belangrijker voor moderne bedrijven
 
 
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10