zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Werknemers willen geen voedsel in kerstpakket

25 juni 2006 - De Nederlandse werknemer wil graag een kerstpakket, maar dan liever zonder de levensmiddelen waar zes van de tien pakketten mee gevuld zijn. Slechts een derde van de werknemers eet etenswaren uit het pakket daadwerkelijk op. Twintig procent van alle werknemers heeft eten uit het vorige kerstpakket zelfs nog onaangeroerd in de kast staan.

Meer dan een kwart geeft een deel van zijn of haar pakket weg aan vrienden of familie. Dit blijkt uit een enquête van TNS Nipo.

Absoluut geen eten, liever geen drank


Bijna de helft van de 643 ondervraagden verklaarde 'absoluut geen levensmiddelen' te willen vinden in het pakket en dertien procent wil er ook geen drank in aantreffen. Zeven procent van alle ondervraagden zou het onacceptabel vinden wanneer de baas geen kerstpakket uitdeelt.

 
 Doorsturen   1 reactie  

 

Laatste nieuws

 Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid
 Gen-Z’ers en Millennials zouden van baan veranderen voor bedrijf dat beter aansluit bij waarden
 Duurzaamheidsmanagement steeds belangrijker voor moderne bedrijven
 
 
 
reacties
 
mevrouw R Chaleh  |   | 
26-06-2006
 | 
12:38 uur
Ik heb nu al bijna 4 jaar geen kerstpakket gekregen van mijn baas, wat ik overgens wel jammer vindt. Wat ik wel gemerkt heb in mijn omgeving, is dat veel mensen die een kerst pakket krijgen, maar niet altijd blij zijn met de inhoud, toch waarderen om zo'n pakket te ontvangen. Het gaat niet altijd om de inhoud, maar om het gebaar.
Jammer dat de wetgeving vanaf 2003 het lastiger heeft gemaakt voor de werkgevers om de pakketen te laten verrekenen via de eindheffing en op die manier de loonbelasting te laten heffen. Daarom kiezen de werkgvers toch vaak om geen kerstpakketen uit te geven.

Ik persoonlijk zou het wel leuk vinden om een pakket te krijgen, ik heb het hele jaar hard gewerkt en aan het eind van het jaar een klein gebaar in ontvangst te nemen, dat vind ik wel leuk.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Human Design op de werkvloer voor teameffectiviteit en bedrijfsgroei
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10