zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Kwart werknemers wordt wel eens gepest

3 mei 2006 - Een op de vier mensen wordt wel eens gepest op het werk. Dat blijkt uit een opiniepeiling van Monsterboard.nl onder ruim 3000 bezoekers van zijn site. Mannen (28 procent) is dit iets vaker overkomen dan  vrouwen (26 procent).

Pesten op het werk is een serieus probleem. Recent onderzoek wijst uit dat pestgedrag tot een stijging van het ziekteverzuim kan leiden van 50 procent. Niet alleen het slachtoffer meldt zich ziek; waar pesten veel voorkomt, zijn ook de getuigen vaker ziek. Tot op heden was niet goed duidelijk hoeveel werknemers in Nederland wel eens worden gepest.

Prettige werkomgeving


Marc de Vries, Managing Director van Monsterboard.nl, vindt de cijfers aan de hoge kant: "Werk neemt een groot deel van je leven in, dus dan is het van belang dat je in een prettige werkomgeving zit. Collega's zijn hierbij erg belangrijk. Uit eerder onderzoek van Monsterboard.nl bleek overigens al dat 12 procent van de medewerkers zich op zijn werk het meest ergert aan zijn collega's. Niet iedereen in Nederland zit dus echt lekker op zijn plek."

 
 Doorsturen   3 reacties  

 

Laatste nieuws

 Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid
 Gen-Z’ers en Millennials zouden van baan veranderen voor bedrijf dat beter aansluit bij waarden
 Duurzaamheidsmanagement steeds belangrijker voor moderne bedrijven
 
 
 
reacties
 
heer e schoumans  |   | 
11-10-2007
 | 
19:56 uur
Ik werk als manager in een bedrijf met voornamelijk mannen van diverse leeftijden en culturen, binnen ons bedrijf werden nieuwe jonge werknemers weleens ''ontgroend''gewoon gepest en getest.Door als management een duidelijk beleid uit te zetten een''zero tolerance'' wat goed onderbouwd is en helder en duidelijk is, was dit probleem snel opgelost.
We hebben dit uitgebreid met een gedragscode regeling.
Door dit in alle openheid naar buiten te brengen is de sfeer met sprongen voorruit gegaan en is dit niet meer voorgekomen.
Johan Wieles  |   | 
12-10-2007
 | 
07:52 uur
Wat ik weet is dat mannen onderelkaar ook vaker pesten .Vrouwen onderelkaar ook .
Mannen concureren onderelkaar en vrouwen ook en dat verhoogt ook het pesten bleek uit een Belgisch onderzoek.
Waar ik eigenlijk nieuwsgierig naar ben hoe is het gesteld bij bedrijven waar een evenredigaantal vrouwen werkt op een afdeling pest men daar ook vaker???

Tegen DHr Schouwmans toppie dat jullie bedrijf een gedragscode heeft en er openheid bstaat bij jullie bedrijf over pesten cq ongewenst gedrag:-)
Zulke bedrijven zijn echt goed bezig omdat ze aandacht hebben voor problematiek die de maatschappij veel kost en veel ellende kan veroorzaken ....
Ik zou haast denken hoe heet dat bedrijf vermeldt het zulke bedrijven wil iedreeen werken vooral met een krapte op de arbeidsmarkt is een goed beleid een pre bij veel solicitanten..
Gisteren was ik toevallig nog bij een bedrijf waar ik solliciteerde,ze hebben daar ook goede regels en openheid over pesten het viel me op er was een goede sfeer..

Groetjes Johan
mevrouw M.J. Ooyen  |   | 
12-10-2007
 | 
10:51 uur
Dat is goed de heer Schoumans.
Maar eigenlijk is het toch te gek voor worden dat men zoiets moet toepassen. Pesten moet beter worden aangepakt in het bedrijfleven. Teveel wordt dan voor de pesters gekozen en het slachtoffer moet in therapie. Zou het niet andersom moeten zijn. Zou het niet moeten zijn dat die mensen die pesten een probleem hebben,niet de mensen die gepest worden. Het gaat vaak om macht. Zelf ben ik een tijdje door mijn manager gepest en seksueel geintimideerd. Toen ik hulp vroeg kreeg ik die niet,moest het zelf maar met hem oplossen.
Ik als slachtoffer moest maar weg en hij mocht blijven. Idioot voor woorden,maar het was zo. Totdat hij de fout maakte om een collega aan te randen. Daar had ik dus op moeten wachten tot het mij was overkomen,dan was er wel hulp geweest. Toen de politie op de stoep stond,kon meneer opeens wel vertrekken. Wat ik het ergst vind is dat ik geen referentie kan geven,omdat mijn baas me helemaal zwart maakt. Ik heb via een detacheringbureau gewerkt die had ik opgegeven als referentie en de nieuwe werkgever is achter mijn rug mijn oude werkgever gaan bellen. Zo'n bedrijf zou ik nooit willen werken.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10