zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Linschoten weigert WAO-akkoord te ondertekenen

20 januari 2002 - Kroonlid Robin Linschoten van de Sociaal-Economische Raad (SER) weigert zijn handtekening onder het huidige akkoord op hoofdlijnen over herziening van de WAO te zetten. De voormalig VVD-staatssecretaris van Sociale Zaken vindt het een slechts voorstel, zo liet hij in het tv-programma Buitenhof weten.

Zonder een meer concrete en praktische invulling zal het WAO-akkoord klauwen met geld kosten, aldus Linschoten.Volgens de liberaal hebben de werkgevers en werknemers elkaar met de overeenkomst een leuk cadeautje gegeven. De werkgevers krijgen dat door de boetes voor bedrijven voor het aantal zieke personeelsleden af te schaffen en de werknemers door hogere uitkeringen voor volledige WAO'ers.

Volgens het SER-voorstel komen werknemers alleen in de WAO als ze 'duurzaam en volledig' (minimaal 80 procent) arbeidsongeschikt zijn, waarbij het aannemelijk is dat iemand niet binnen vijf jaar weer aan het werk kan. SER-voorzitter H. Wijffels verwacht dat op deze manier daadwerkelijk 25.000 tot 30.000 nieuwe WAO'ers per jaar instromen tegen 100.000 arbeidsongeschikten nu.

Linschoten gelooft daar met het huidige akkoord niets van. Volgens hem zullen keuringsartsen concessies doen en ook mensen die minder arbeidsongeschikt zijn tot de WAO toelaten. Het spookbeeld van een miljoen WAO'ers komt volgens de oud-politicus dan ook steeds dichterbij. Linschoten riep op om alsnog met een helder plan van aanpak te komen.

 
 Doorsturen   Reageer  

 

Laatste nieuws

 Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid
 Gen-Z’ers en Millennials zouden van baan veranderen voor bedrijf dat beter aansluit bij waarden
 Duurzaamheidsmanagement steeds belangrijker voor moderne bedrijven
 
 
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Human Design op de werkvloer voor teameffectiviteit en bedrijfsgroei
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10