zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Jorritsma: 'Energiebedrijven hebben vals gespeeld'

15 januari 2002 - Volgens Minister Jorritsma van Economische Zaken hebben de gevestigde bedrijven nieuwkomers op de energiemarkt op een oneerlijke manier gedwarsboomd. Ze noemde als voorbeeld de ervaring van een klant die wilde overstappen op een goedkopere leverancier van stroom.

Hij kreeg van zijn elektriciteitsmaatschappij te horen vast te zitten aan een overgangstermijn van zes maanden. Vervolgens kreeg de klant een aanbod van zijn oude leverancier om tegen veel gunstiger voorwaarden de elektriciteitsmaatschappij trouw te blijven. Zij zei dit dinsdag in Utrecht bij een congres over energie in de toekomst.De bewindsvrouw erkent dat er 'schoonheidsfoutjes' zijn gemaakt met het vrijmaken van de elektriciteitsmarkt voor middelgrote bedrijven. Ze wil met deze ervaringen haar voordeel doen als de markt ook voor de kleinverbuikers geliberaliseerd wordt. Jorritsma hoopt dat dit volgend jaar al mogelijk zal zijn.

Niet alleen de opzegtermijn, maar ook de aanpassing van de elektriciteitsmeter bij het overstappen naar een andere leverancier heeft voor nogal wat verwarring gezorgd, aldus Jorritsma. Ze is daar niet gelukkig mee en wil herhaling voorkomen als ook de kleinverbruikers een vrije markt krijgen.

Ook wil de minister zich nog eens buigen over maatregelen die moeten voorkomen dat de klanten in een vrije markt zonder stroom komen te zitten. Ze verwees naar het omvallen van het Amerikaanse energiebedrijf Enron. Een goede vangnetconstructie moet voorkomen dat klanten last hebben van een faillissement.

 
 Doorsturen   Reageer  

 

Laatste nieuws

 Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid
 Gen-Z’ers en Millennials zouden van baan veranderen voor bedrijf dat beter aansluit bij waarden
 Duurzaamheidsmanagement steeds belangrijker voor moderne bedrijven
 
 
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Human Design op de werkvloer voor teameffectiviteit en bedrijfsgroei
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10