zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Karel Vuursteen Topman van het Jaar 2001

15 januari 2002 - Heineken-baas Vuursteen Topman van het Jaar 2001Karel Vuursteen is uitgeroepen tot Topman van het Jaar 2001. De bestuursvoorzitter van Heineken kreeg gisteravond tijdens het Nationaal Management Diner uit handen van Aegon-topman Kees Storm de sculptuur, die aan de uitverkiezing verbonden is, uitgereikt.

Vuursteen won na een nek-aan-nek-race met Ahold-bestuursvoorzitter Cees van der Hoeven. Die won de verkiezing twee jaar geleden wel.Kei van een vent
Heineken-baas Vuursteen Topman van het Jaar 2001In de nominatierondes voorafgaand aan de uitverkiezing wordt Vuursteen omschreven als 'een kei van een vent' die 'het niet gemakkelijk had na een markante en dominante Freddy, maar die bewees even karaktervol te kunnen zijn zonder openlijk te botsen met zijn voorganger'. Ook werd Vuursteen omschreven als een gedreven manager, met een uitstekende PR die jarelang een stabiel bestuurder en boegbeeld van Heineken is.

Verliezers
Voor de 'verliezende' topmannen en -vrouwen wachtte een plaquette. Alle topmanagers die drie keer of vaker zijn genomineerd ontvingen een gouden plaquette, te weten: Cees van der Hoeven, Kees Storm en Karel Vuursteen. Een zilveren plaquette (voor topmanagers die twee keer zijn genomineerd) ging naar: Jaap Blokker (Blokker), Gerlach Cerfontaine (Schiphol), Rijkman Groenink (ABN Amro), Hans Smits (Rabobank) en Hans van der Wielen (Numico). Een bronzen plaquette (voor topmanagers die voor de eerste keer zijn genomineerd) ging naar: Joop Jansen (Heijmans), Ewald Kist (ING), Peter Legro (Transavia), Cor Stutterheim (CMG), Jeroen van der Veer (Shell).

Persoonlijke verdiensten
De verkiezing Topman van het Jaar beoogt die topmanager, die zich in het voorgaande jaar positief heeft onderscheiden, in het zonnetje te zetten. Daarbij worden vooral persoonlijke verdiensten belicht. Ook beoogt de verkeizng een hommage te zijn aan alle Nederlandse managers die zich hebben ingespannen om een meer dan gemiddelde performance te leveren. De verkiezing wordt georganiseerd door Managers Netwerk Nederland in samenwerking met het tijdschrift Management View, Managersonline.nl en de banensite Jobdata.nl.

Drie etappes
De verkiezing verloopt in drie etappes. Vanaf augustus tot eind oktober konden managers en medewerkers topmannen en -vrouwen nomineren via de website van Managersonline.nl en via het managementtijdschrift Management View. Op basis van deze nominatieronde kwam een top-30 tot stand. Deze top-30 is voorgelegd aan een groep van vijftig aselect gekozen directeuren, die hieruit de top-5 van genomineerden samenstellen. Deze top-5 bestond dit jaar uit: Gerlach Cerfontaine (Schiphol), Cees van der Hoeven (Ahold), Kees Storm (Aegon), Mariëtte Doornekamp (Damen Shipyards) en Karel Vuursteen (Heineken). De aanwezigen bij het Nationaal Management Diner hebben de laatste en doorslaggevende stem.

Nationaal Management Diner
Het Nationaal Management Diner, een initiatief van Managers Netwerk Nederland, vond dit jaar voor de zevende keer plaats. Ruim 300 managers en directeuren waren aanwezig in hotel Huis ter Duin in Noordwijk aan Zee. De avond werd onder meer opgeluisterd door inleidingen van John Fentener van Vlissingen en ABN Amro-directeur Floris Deckers. Omstreeks 23.00 uur werd de uitslag van de Verkiezing Topman van het Jaar bekend gemaakt.

 
 Doorsturen   Reageer  

 

Laatste nieuws

 Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid
 Gen-Z’ers en Millennials zouden van baan veranderen voor bedrijf dat beter aansluit bij waarden
 Duurzaamheidsmanagement steeds belangrijker voor moderne bedrijven
 
 
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10