zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Hoge werkdruk voor Europese ceo's

10 januari 2002 - Europese (top)managers gaan gebukt onder een steeds zwaardere werklast. Van de meeste topmannen en -vrouwen van grotere ondernemingen in Europa wordt verwacht dat ze vrije tijd (zoals de avonduren of het weekend) opofferen om te voldoen aan de eisen die het moderne zakenleven aan hen stelt.

Dat blijkt uit de eind vorig jaar gepubliceerde studie Time, your life, your business. Het onderzoeksrapport geeft inzicht in de Europese werkcultuur en de actuele werkdruk bij managers.Verschillen
Er bestaan binnen Europa grote verschillen in werkdruk onder topmanagers. Zo is de helft van de ceo's in Engeland door de week nooit op tijd thuis, tegenover slechts 12 procent in Spanje. In Frankrijk betreft het zelfs meer dan de helft van de CEO's, namelijk 54 procent.

Weekend
Hoewel de werkdag van de gemiddelde Europese CEO 9,8 uur bedraagt, werkt eenderde van de respondenten in Engeland het weekend door. In Duitsland is de situatie ongeveer dezelfde. Ook hier steekt Spanje in positieve zin af: daar werkt slechts 18 procent in het weekend.

Werkdag
De Duitse CEO's houden er met gemiddeld 10,7 uur de langste werkdag op na, tegenover 9,5 uur in Engeland en Scandinavië. Veel CEO's gunnen zichzelf niet de tijd om regelmatig en rustig te eten. Vaak komt het neer op een snelle boterham aan hun bureau. Daarbij lijdt niet alleen de gezondheid van de topmanagers onder de werkdruk, maar ook de kwaliteit van hun werk. Driekwart is daarmee niet tevreden.

 
 Doorsturen   Reageer  

 

Laatste nieuws

 Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid
 Gen-Z’ers en Millennials zouden van baan veranderen voor bedrijf dat beter aansluit bij waarden
 Duurzaamheidsmanagement steeds belangrijker voor moderne bedrijven
 
 
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10