zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Saaie baan slecht voor het hart

7 juni 2005 - Nederlandse werknemers behoren tot de minst gelukkige van Europa. Eenderde is ontevreden over zijn huidige baan en 45 procent zegt momenteel tevreden te zijn. Alleen de Belgische werknemers scoren slechter. Laat nu tegelijkertijd ook nog bekend zijn geworden dat mensen met een saaie baan sneller hartklachten krijgen. Dat belooft weinig goeds.

De cijfers over de ongelukkige werknemers komen uit onderzoek van uitzendconcern Kelly Services. Daarvoor zijn 14.000 Europese werknemers uit twaalf landen ondervraagd, waarvan circa vijfhonderd uit Nederland. Gemiddeld zegt 58 procent van de Europese werknemers tevreden te zijn over het werk.



Scholings- en ontwikkelingsmogelijkheden
Scandinavische werknemers blijken het gelukkigst. Ruim tweederde uit Denemarken, Noorwegen, Zweden en Finland is tevreden over het werk. Spanjaarden en Britten lijken met respectievelijk 46 en 47 procent het meest op de Nederlanders. In vergelijking met Europese collega's zijn Nederlanders vooral negatiever over scholings- en ontwikkelingsmogelijkheden. Positiever zijn ze over zorgvoorzieningen, de bedrijfscultuur en werkdruk.

Saai werk
Hopelijk hebben Nederlanders niet al te saaie banen. Door regelmatig en eentonig werk kan het hart namelijk in een onveranderlijk snel ritme gaan kloppen en dat kan weer leiden tot hartkwalen. Dat hebben Britse onderzoekers maandag gemeld. Mannen met laaggeschoold werk zonder veel invloed op hun dagelijkse werkzaamheden, blijken een snellere en minder variabele hartslag te hebben.

 
 Doorsturen   1 reactie  

 

Laatste nieuws

 Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid
 Gen-Z’ers en Millennials zouden van baan veranderen voor bedrijf dat beter aansluit bij waarden
 Duurzaamheidsmanagement steeds belangrijker voor moderne bedrijven
 
 
 
reacties
 
Peter  |   | 
15-06-2021
 | 
11:08 uur
Eentonig werk saai? Voor sommige mensen zal dit inderdaad het geval zijn. Ik heb jarenlang in het begin van mijn loopbaan achter een machine gestaan, dingetje erop gelegd. Die machine deed daar iets mee, en weer de volgende erop leggen. 2000 op een dag moesten ze er hebben. Dit was voor mij het meest leuke en ontspannende werk wat er bestond. Werd zelfs af en toe boos op mijn chef als die ''om mij even iets anders te laten doen'' mij iets liet halen in een ander afdeling. Gelukkig kon ik heb duidelijk maken dat ik daarvan juist gestrest raakte. Dat dat werk laag betaald was interesseerde mij niets, Dat was wel zo ontspannend werken
Had dat nog wel jaren langer willen doen.
maar helaas ging mijn werkgever zich meer
richten op oersaai kantoorwerk. Gelukkig kon ik mee verhuizen toen hij de productie verkocht aan een ander bedrijf.



REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Human Design op de werkvloer voor teameffectiviteit en bedrijfsgroei
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10