zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Directie Koop Tjuchem vindt rechtzaak niet eerlijk

28 februari 2005 - De topman van Koop Tjuchem en twee directeuren van het Groningse aannemingsbedrijf komen niet opdagen bij de behandeling van de bouwfraudezaak. Ook het bedrijf stuurt geen vertegenwoordiger uit eigen gelederen naar de rechtbank in Rotterdam.

Dat hebben hun advocaten maandag laten weten tijdens de eerste zittingsdag. De drie verdachten en het bedrijf laten het afweten, omdat zij het niet eens zijn met het hele proces. Zij voelen zich al veroordeeld door de kartelautoriteit NMa en de parlementaire enquêtecommissie. Ook zorgt klokkenluider Ad Bos, voormalig directeur bij Koop, voor aanhoudende negatieve aandacht, stellen zij.



Principiële keuze
De advocaten noemen het wegblijven van hun cliënten een principële keuze. Daarmee protesteren zij ook tegen de selectie van Justitie om juist vier bedrijven - naast Koop BAM, Heijmans en KWS - en hun twaalf directeuren te vervolgen, terwijl 'duizenden in de bouwwereld vrijuit gaan'. Honderden bouwbedrijven kunnen hun fraudezaken afdoen met boetes van de NMa. Ook Koop Tjuchem kreeg boetes opgelegd, maar moet zich desondanks nog eens verantwoorden. Volgens Koop laat het Openbaar Ministerie zaken liggen die veel omvangrijker en van recenter datum zijn. Topman Henk Koop voelt zich al 'maatschappelijk veroordeeld' voor zijn rol in de bouwfraude. Hij verwacht niets positiefs van een gang naar de rechtbank.

Aanwezig
Van Heijmans zullen de verdachten wel aanwezig zijn en eventuele vragen beantwoorden. De gedaagden namens BAM zullen ook opdagen, maar zich beroepen op hun zwijgrecht. De verdediging van KWS heeft zich hierover nog niet uitgesproken.

 
 Doorsturen   Reageer  

 

Laatste nieuws

 Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid
 Gen-Z’ers en Millennials zouden van baan veranderen voor bedrijf dat beter aansluit bij waarden
 Duurzaamheidsmanagement steeds belangrijker voor moderne bedrijven
 
 
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10