zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Gerard Kleisterlee Topman van het Jaar 2004

11 januari 2005 - Philips-voorman Gerard Kleisterlee is gisteravond, 10 januari 2005, uitgeroepen tot Topman van het Jaar 2004. De deelnemers aan het Nationale Management Diner in Noordwijk aan Zee verkozen hem boven Peter Bakker (TPG), Jan Aalberts (Aalberts Industries), Bert Heemskerk (Rabobank) en Jaap Blokker (Blokker Holding). Kleisterlee kon zelf niet bij de uitverkiezing aanwezig zijn. De aan de uitverkiezing verbonden sculptuur werd gisteren in ontvangst genomen door Harry Hendriks, algemeen directeur van Philips Nederland. Hij roemde Kleisterlee om zijn standvastigheid en dienend leiderschap.

Drie etappes


De verkiezing Topman van het Jaar verloopt in drie etappes. In september en oktober konden lezers van de tijdschriften Management View en FEM Business en bezoekers van het internetmagazine Managersonline.nl hun favoriete topman voordragen. Uit de vijftien meest voorgedragen topmanagers koos een jury onder leiding van oud-staatssecretaris Yvonne van Rooij een top-vijf. De deelnemers aan het Nationale Management Diner in hotel Huis ter Duin in Noordwijk aan Zee hadden de definitieve, doorslaggevende stem.

Bescheiden
De jury droeg Kleisterlee onder meer voor omdat Philips na een grondige sanering over 2004 naar alle waarschijnlijkheid een "overdonderend" goed resultaaat zal presenteren. "Kleisterlee is bescheidener dan voorganger Cor Boonstra, maar ongetwijfeld succesvoller. Voor het eerst sinds lange tijd heeft Philips een overtuigende lange termijn-strategie. Nu is het iedereen duidelijk waarheen Philips gaat: weg van de lage marges van de consumentenelectronica, richting de medische technologie en hoogwaardige lifestyleproducten en op pad naar groeimarkten in Azië," aldus het juryrapport.

Voorgangers
De verkiezing Topman van het Jaar wordt georganiseerd door Managers Netwerk Nederland in samenwerking met Managersonline.nl en FEM Business. De eretitel kwam vorig jaar toe aan Jaap Blokker van Blokker Holding. Hij werd voorgegaan door Ad Scheepbouwer (2002, KPN), Karel Vuursteen (2001, Heineken), Cor Boonstra (2000, Philips), Cees van der Hoeven (1999, Ahold), Kees Storm (1998, Aegon) en Frits Goldschmeding (1997, Randstad).

 
 Doorsturen   Reageer  

 

Laatste nieuws

 Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid
 Gen-Z’ers en Millennials zouden van baan veranderen voor bedrijf dat beter aansluit bij waarden
 Duurzaamheidsmanagement steeds belangrijker voor moderne bedrijven
 
 
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10