zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Flexibiliteit en meer begrip zijn hard nodig voor de werkende mantelzorger

Werkende mantelzorger staat flink onder druk

31 december 2021 - Een op de vier werknemers combineert zijn werk met zorg voor een familielid, partner of andere naaste. En die zorgbehoefte zal de komende jaren alleen maar toenemen. Hoe houden we als samenleving de economie draaiende, maar zorgen we wel goed voor elkaar?

Op de dag van de Mantelzorg gingen onder leiding van Sander Schimmelpenninck kopstukken uit de mantelzorg, overheid en vakbonden in gesprek over kansen en dilemma’s.


Mantelzorg bestaat al zolang er mensen zijn, maar eind jaren zeventig deed het begrip pas officieel zijn intrede. Door een veranderende samenleving, zoals de vergrijzing in combinatie met stijgende zorgkosten en de verwachting dat iedereen langer doorwerkt en tot op hoge leeftijd zelfstandig blijft wonen, zal de vraag naar mantelzorg de komende tien á twintig jaar toenemen. En dat zet met name werkende mantelzorgers flink onder druk. Volgens Liesbeth Hoogendijk, van Werk&Mantelzorg, gaat het de meeste werkende mantelzorgers goed af, maar gaat het mis wanneer ze langdurige zorg met een veeleisende of fulltimebaan moeten combineren. Als het begint te wringen, hoe vertel je dit op het werk? "Het kan lastig zijn om dit te bespreken, maar het is wel belangrijk. In zo’n gesprek kunnen de werknemer en werkgever samen naar oplossingen kijken, zoals meer flexibiliteit om het werk anders in te delen. Vooral begrip van de leidinggevend en collega’s helpt. En de bereidheid van collega’s om het werk op bepaalde momenten over te nemen is ook heel prettig."
 
Opgeladen batterij
Ook Jurriaan Penders, bedrijfsarts en directeur medische zaken HumanTotalCare, is van mening dat het belangrijk is om op tijd aan de bel te trekken om overspannenheid of zelfs een burn-out te voorkomen. ‘Hoe eerder je als werkgever ingrijpt, des te makkelijker de oplossing meestal is. We zien wel dat werkgevers die investeren in een goede werkprivébalans vaak gelukkigere werknemers hebben, die minder verzuimen en minder vaak psychische klachten hebben. En als werkgevers zo’n klimaat creëren dan ontstaat er op een natuurlijke manier een setting waarin dit soort zaken bespreekbaar zijn.’ Volgens Penders heeft ook de werkgever er belang bij dat de werknemer goed functioneert. "Alle vormen van stress kosten energie. Als de werknemer met een minder goed opgeladen batterij naar het werk gaat, kan het zijn dat hij zijn werkzaamheden misschien minder goed doet."
Uit onderzoek dat MantelzorgNL liet uitvoeren blijkt dat mantelzorgers samen twee miljard euro uit eigen zak betalen om de mantelzorg mogelijk te maken, zoals bijvoorbeeld reiskosten. Ook besparen ze de samenleving twintig miljard euro aan zorg. "Mantelzorg kost geld en ik vind dat we ons dat moeten gaan realiseren, het is een brede verantwoordelijkheid," legt Hoogendijk uit. "Daarom ben ik van mening dat de mantelzorger beter geholpen moet worden en dat de overheid zich er meer mee moet gaat bemoeien. Het moet ergens gecompenseerd worden, maar dat kan ook met de mogelijkheid om zorg tijdelijk over te dragen aan anderen, bijvoorbeeld via laagdrempelige wijkvoorzieningen."
 
Verlof
Is mantelzorg niet eigenlijk gewoon werk? En moet het niet net zoals kinderopvang uit de vrijwillige hoek worden gehaald? Of is de mantelzorger op een andere manier geholpen, bijvoorbeeld met verlofregels vanuit de overheid? Annemiek Wortman, van het ministerie van Sociale Zaken & werkgelegenheid, voelt weinig voor een nieuwe verlofregeling. "Er is al zorgverlof voor de korte duur met zeventig procent doorbetaling van loon en onbetaald langer verlof. Nog een regeling erbij maakt het ingewikkeld. Bovendien komt verlof voor de meeste mantelzorgers niet op de eerste plaats. Zij zijn geholpen met een luisterend oor, de mogelijkheid om hun werk anders in te delen en het begrip vanuit collega’s dat je soms even niet kunt leveren of er op een bepaald moment niet bij kunt zijn."
 Vanuit brancheorganisaties worden handreikingen gedaan en tools ontwikkeld hoe werkgevers het gesprek over mantelzorg kunnen voeren, speciale stickers en social media-hashtags zetten mantelzorgvriendelijke werkgevers in het zonnetje en ook in cao’s worden er steeds vaker voorwaarden over mantelzorg opgenomen. "Ik denk niet dat dit probleem via een wet of regeling opgelost kan worden’, legt Piet Fortuin, CNV, uit. ‘Maar het is een issue en het is goed dat hier steeds meer aandacht voor is. Inmiddels is in honderd cao’s iets over mantelzorg vastgelegd en dat is een hoopvol signaal, maar het kan natuurlijk altijd beter en scherper. Er zijn namelijk nog 400 á 500 cao’s waar nog niks over mantelzorg is vastgelegd, dus er is in die zin nog een lange weg te gaan, maar er worden gelukkig door verschillende organisaties nu tenminste wel meters gemaakt."
 

 
 Doorsturen   Reageer  

 

Laatste nieuws

 Betere balans tussen werk en privé is goed voornemen nummer één
 Global Networking Trends report: NaaS steeds populairder
 Werkend Nederland gaat er minimaal op vooruit
 

Gerelateerde nieuwsitems

 Begrip leidinggevende vermindert uitval mantelzorger
 Mannelijke mantelzorgers vaker ondersteund dan vrouwelijke
 Een mantelzorger in dienst: welke rol speelt de werkgever?
 Overbelasting mantelzorger bij dementie neemt toe
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
advertorial
White paper: E-mail Marketing Automation Trends 2022
Wat kun je in 2022 verwachten op het gebied van e‑mail marketing automation? Welke trends en ontwikkelingen ziet Spotler? En welke thema’s moet je dit jaar in de gaten houden om zoveel mogelijk succes te behalen met je organisatie?
Download het white paper
Lees verder
Kies als MT voor duurzame oplossingen; juist in de bouw
De kracht van buitenreclame blijft bestaan
reacties
Traditioneel kerstpakket populairste extra beloning  (1) 
Thuiswerkers klagen het meest over hoofdpijn, stijve nek en vermoeide ogen  (1) 
Bedrijven verwachten tweedeling kantoorwerkers en thuiswerkers (2) 
Laptop veel milieuvriendelijker dan desktop  (1) 
Om veerkrachtiger te zijn, moeten bedrijven zich op snelheid en schaal richten (1) 
25 procent meer omzet verwacht door face-to-face zakendoen (2) 
Agile werken: een fundamentele cultuurverandering (1) 
top10
De top tien snelst stijgende functies voor afgestudeerden
Hybride werken: werknemers vragen om andere leiderschapsstijl in het nieuwe normaal
Drie redenen waarom sporten met collega's een goed idee is
Cardano kan een interessante keuze zijn voor assetmanagers
Wat verandert er straks door de ‘Wet betaald ouderschapsverlof’?
De cryptosector smacht naar managers, accountants en engineers
Parkeren in de toekomst: behoefte aan meer laadpalen en sneller vinden parkeerplek
Bedrijven gaan cyberslag aan in 2022
Vijf strategieën om de leertijd van je medewerkers te maximaliseren
Duurzaamheidsmanagers hebben een boeiende baan met toekomstperspectief
meer top 10