zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

De drie meest voorkomende koopfouten bij SSD’s

Door te kopen via betrouwbare verkopers, is er vaak op ieder gewenst moment de nodige ondersteuning beschikbaar

14 mei 2021 - Het is geen geheim dat er volop SSD's op de markt beschikbaar zijn. Die variëren van goedkopere low-performance schijven tot de duurdere schijven met extreem lange levensduur en ultralage latentie. Met zo veel om uit te kiezen, worden datacenterbeheerders vaak geconfronteerd met verschillende uitdagingen tijdens het aankoopproces.

Denk aan de algemene beschikbaarheid, budgetten, prestatiespecificaties en de directe behoeften van datacenters. Maar het kiezen van de juiste schijf is niet zo eenvoudig als het vinden van de beste prijs of zien welke de hoogste snelheden heeft op papier. Over de jaren heen heeft Kingston met honderden klanten, resellers en OEM-fabrikanten gesproken over hoe ze een selectie maken, wat wel werkt en wat juist niet werkt. Op basis van deze ervaringen, volgt een lijst met de drie meest voorkomende fouten die mensen maken bij het kiezen van een schijf voor hun datacenter.1. Enterprise- versus consumentenkwaliteit
Het klinkt misschien simpel, maar de grootste fout is het kiezen van een consumentenproduct in plaats van een zakelijk product. Er liggen verschillende redenen aan ten grondslag zoals prijs, naamsbekendheid, algemene rip-and-replace-strategieën en de algemene beschikbaarheid. Producten van consumentenkwaliteit worden echter zelden gebouwd voor dezelfde intensieve, dag-in-dag-uit bewerkingen waar datacenters om vragen. Producten van enterprisekwaliteit zijn geoptimaliseerd om consistente workloads aan te kunnen en bieden een voorspelbare, lage latentie
Enterprise-schijven zijn te vinden op compatibiliteitslijsten van RAID/HBA-controllerleveranciers en omgekeerd. Als een schijf niet gekenmerkt is als compatibel met een enterprise-platform, kan deze nog steeds werken – zolang de schijf is gebouwd volgens de SATA- of NVMe-specificatie en voldoet aan de vereisten voor toepassingen op lange termijn voor ondernemingen of datacentra.
Een consumentenschijf kan ook werken en is misschien goedkoper, maar het is ongelooflijk riskant om ze massaal op zakelijke schaal te gebruiken. Deze schijven kunnen de consistente workload niet aan zonder verlies van prestatie tijdens achtergrondbewerkingen van de SSD-controller. Bovendien is het vrijwel onmogelijk om fabrikantondersteuning te krijgen voor problemen met een consumenten-SSD in een bedrijfstoepassing.

2. Het verkeerde uithoudingsvermogen kiezen
Tijdens het aankoopproces is het eenvoudig om schrijfbehoeften te overschatten. Het is daarom belangrijk om voorafgaand aan de aankoop, te weten welke kwaliteiten van een SSD nodig zijn om aan de vraag te voldoen. Denk hierbij aan de werkelijke lees- of schrijfintensiteit.
Als u een applicatie hebt, zoals een VOD-streamingsdienst of een databasemagazijn, die meer leest dan schrijft en u koopt een high-write uithoudingsvermogen, dan betaal u voor iets dat u simpelweg niet nodig hebt. Evenmin zou het ideaal zijn om te kiezen kiezen voor een leesintensieve schijf voor een databaselogging- of cachingservice vanwege de schrijfintensieve schijf die daarvoor nodig is.
Het uithoudingsvermogen van de schijf is ook van belang bij de selectie van een schijf met volledige capaciteit in plaats van een overprovision (OP)-schijf. Want zodra zulke schijven een capaciteit van 90 procent bereiken, moeten de gegevens volledig worden gewist en vervolgens overschreven. Dit heeft invloed op willekeurig lezen/schrijven en latentie, wat uiteindelijk resulteert in enorme afname in prestatie. Door een OP-schijf te gebruiken, kunnen veel van deze verwijderings-/herschrijfacties plaatsvinden in het overprovisioneerde gebied, wat geen effect heeft op de prestaties.

3. Geen SSD's kopen van betrouwbare merken
Door te kopen via betrouwbare verkopers, is er vaak op ieder gewenst moment de nodige ondersteuning beschikbaar. Zo kan het zijn dat er een op maat gemaakte oplossing nodig is of moeten technici direct met de ontwikkelaar spreken als er iets misgaat. De mogelijkheden zijn eindeloos – en de toegang tot de juiste hulp is via betrouwbare merken vrijwel altijd gegarandeerd.
Het kiezen van goedkope consumentenschijven als onderdeel van een ‘rip-and-replace’-strategie voor RAID-configuraties lijkt in eerste instantie een goede, betaalbare oplossing. Maar wanneer meerdere schijven binnen korte tijd verslijten en beginnen te falen, wordt het al snel onhoudbare en een dure investering.
 

 
 Doorsturen   Reageer  

 

Laatste nieuws

 Mening medewerkers te weinig gevraagd bij ontwikkeling zakelijke apps
 Internationale ondernemingen zien cybercriminaliteit en het lekken van informatie door werknemers als de grootste risico’s
 70 procent Europese organisaties zet al AI in
 

Gerelateerde nieuwsitems

 Stappenplan voor migratie naar de cloud
 Checklist voor veilig gebruik van opslagapparatuur
 Cloud-opslag wint terrein bij consument
 In vijf stappen naar een digitale organisatie
 
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
advertorial
De Nieuwsbrief Checklist: 49 punten voor een zorgeloze verzending
Bij het versturen van een nieuwsbrief kan veel fout gaan. Fouten maken is menselijk, maar natuurlijk maak je ze liever niet. Om fouten te voorkomen, heeft Spotler een allesomvattend document met 49 checkpoints gemaakt. Superhandig!
Download de gratis checklist
Lees verder
Dit is waarom de beveiliging van jouw domein zo belangrijk is
Het managen van jouw onderneming aan de hand van een sterk netwerk doe je zo
Een bedrijf kopen of verkopen, wat zijn de haken en ogen?
reacties
Saaie baan slecht voor het hart (1) 
HR-professional heeft hekel aan digitale sollicitatiegesprekken (2) 
Hervormingsplan voor woningmarkt goed ontvangen door makelaars (1) 
Logisch dat we zo vaak onlogisch denken (1) 
Hoogwaardige audio-oplossingen bepalend voor welzijn, efficiëntie en professionele uitstraling van hybride werkers (1) 
Vijf AI-lessen die COVID-19 ons leerde (1) 
Pandemie heeft grote impact op werkmotivatie jongeren  (1) 
top10
Futurizen. Het nieuwe werkwoord voor managers
HR-professional heeft hekel aan digitale sollicitatiegesprekken
Bedrijven tonen sterke weerstand tegen technologische transformatie
Kwart thuiswerkers zoekt andere baan bij terugkeer naar kantoor
Zieke medewerker bleef werken om financiële redenen
Managers worstelen 2,5 keer vaker met disrupties dan C-level
Crisiscommunicatie in een steeds complexere wereld
NBBU: SER-akkoord leent zich voor voortzetten gesprekken uitzend-cao
Cloud-native architectuur vereist andere applicatiebeveiliging
De gevaren van het lekken van persoonlijke gegevens en wat u ertegen kunt doen
meer top 10