zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Ruimbagage meenemen bijna twintig procent duurder in drie jaar

Koffer meenemen op vlucht steeds duurder

8 juli 2020 - Reizigers die deze zomer binnen Europa met het vliegtuig op vakantie gaan, moeten rekening houden met hogere tarieven voor het meenemen van een koffer. Sinds vorig jaar zijn de tarieven met gemiddeld negen  procent gestegen. Over de afgelopen drie jaar zijn de kosten voor ruimbagage zelfs met negentien procent toegenomen. Dit blijkt uit een inventarisatie van beslist.nl.

Het online winkelcentrum vergeleek hiervoor de tarieven van ruimbagage van tien luchtvaartmaatschappijen die vanuit Nederland vaak worden geboekt voor Europese vluchten.Meenemen kleine koffer kost gemiddeld 25 euro
De kosten voor het online inchecken van een kleine koffer van vijftien kilo zijn tussen 2017 en 2020 met zestien procent gestegen, naar gemiddeld €25,73. Voor een iets zwaardere koffer (23 kilo) moet gemiddeld €31,89 worden afgerekend - een toename van 22 procent.
In absolute zin werd de grootste stijging gemeten bij het in Eindhoven gestationeerde Wizzair. De lowcostairline verhoogde het (flexibele) tarief van een koffer van €21 tot €68, naar €30 tot €109. Dat komt neer op een gemiddelde stijging van 25 euro. Geen enkele van de onderzochte vliegtuigmaatschappijen heeft alle ruimbagagetarieven de afgelopen drie jaar ongemoeid gelaten.

‘Goedkope’ handbagagekoffer Ryanair in prijs verdubbeld
Niet alleen ruimbagage is duurder geworden. In november 2018 introduceerde Ryanair een nieuw rolkofferbeleid. Kleine tassen kunnen gratis mee aan boord, tegen bijbetaling kan een koffertje van maximaal tien kilo worden meegenomen. Ten tijde van de introductie was het tarief hiervan €6 tot €10. Anderhalf jaar later is dit echter al bijna verdubbeld, naar €10 tot €25.

Flexibele bagagetarieven
Steeds vaker maken vliegtuigmaatschappijen gebruik van flexibele tarieven voor het vervoeren van ruimbagage. Daarbij verschilt het tarief voor het vervoeren van een koffer per route, maar ook per reismoment. 
Dit bemoeilijkt het vergelijken voor consumenten echter aanzienlijk, omdat het exacte tarief pas tijdens het boekingsproces duidelijk wordt. Bij het in Eindhoven gestationeerde Wizzair loopt dit bijvoorbeeld uiteen van €30 tot maximaal €109 voor een koffer van 23 kilo.
 

 
 Doorsturen   Reageer  

 

Laatste nieuws

 Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid
 Gen-Z’ers en Millennials zouden van baan veranderen voor bedrijf dat beter aansluit bij waarden
 Duurzaamheidsmanagement steeds belangrijker voor moderne bedrijven
 

Gerelateerde nieuwsitems

 Volle bagagerekken zorgen voor stijging populariteit handbagage koffers
 Grote verschillen in tarieven bijzondere vliegtuigbagage
 Voorkom bijbetalen voor handbagage aan de gate
 Dure ruimbagage zorgt voor overvolle handbagagerekken
 
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10