zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Miljoenen euro’s weggegooid aan ongebruikte tech cadeaus door frustratie ouderen

Ouderen voorkomen eindeloze frustraties bij het instellen van hun tech-gerelateerde cadeaus door een reeks richtlijnen te volgen

27 december 2019 - Voor veel mensen is de feestmaand december een dure periode. Helaas wordt veel van het geld figuurlijk weggegooid, omdat ouderen niet weten hoe ze hun cadeaus moeten gebruiken. Hierdoor blijven cadeaus ongebruikt liggen. Kaspersky heeft ontdekt dat dit vaker voorkomt dan mensen durven toegeven.

Na een beleefd ‘dankjewel’ hebben veel ouders en senior familieleden geen idee wat ze aan moeten met hun nieuwe tech-gerelateerde cadeaus.


 
Moeite met gadgets
Een op de tien (dertien procent) ouders met kinderen van elf-plus zegt dat ze langer dan een maand bezig waren met het installeren van een tech-gerelateerd cadeau. Van de ondervraagde ouders met kinderen van zestien jaar en ouder, beschouwd 55 procent zichzelf als groentjes op tech-gebied. Meer dan een derde (36 procent) van deze ouders geeft toe dat ze het gebruik van technologie dagelijks als een uitdaging ervaren. Het rapport ‘The Rise of Can You Just…’ van Kaspersky laat zien dat ouders moeite hebben om optimaal gebruik te maken van gadgets.
"Technologie is niet meer weg te denken uit ons dagelijks leven en er worden ongetwijfeld heel wat mooie gadgets onder de kerstboom gelegd. Helaas zullen veel mensen die dergelijke cadeaus krijgen er weinig profijt van hebben, omdat ze niet weten hoe ze deze apparaten moeten instellen. Het is echt zonde dat ouders en senioren hier de aansluiting missen," vertelt Martijn van Lom, general manager Noord-Europa bij Kaspersky.
 
Voorkom frustraties
"Of het nu gaat om de nieuwste slimme luidspreker of om een nieuwe tablet, gadgets zijn steeds makkelijker direct vanuit de doos in gebruik te nemen. Met een beetje hulp van een dierbare of deskundig advies, kunnen oudere mensen net zo genieten van nieuwe producten en diensten als de jongere generatie," vervolgt Van Lon.
Ouderen voorkomen eindeloze frustraties bij het instellen van hun tech-gerelateerde cadeaus door een reeks richtlijnen te volgen. Zo kunnen ze de cadeaus die ze tijdens de feestdagen hebben ontvangen in gebruik nemen zonder al te veel tijd van hun dierbaren op te eisen.

 

 
 Doorsturen   Reageer  

 

Laatste nieuws

 Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid
 Gen-Z’ers en Millennials zouden van baan veranderen voor bedrijf dat beter aansluit bij waarden
 Duurzaamheidsmanagement steeds belangrijker voor moderne bedrijven
 

Gerelateerde nieuwsitems

 Nederlanders nemen liever hun smartphone mee op reis dan hun partner
 Toename data vergroot belang back-up
 Top vijf nieuwe gadgets die 2014 leuker en makkelijker maken
 Top vijf meest gewaardeerde gadgets voor de feestdagen
 
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10