zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Hoe behoudt u medewerkers voor de organisatie?

De combinatie van doorgroeimogelijkheden, een passend salaris en inspirerende collega’s essentieel voor werkgeluk

4 december 2019 - In dit artikel vertelt Wieneke Brandt, Product Director bij XpertHR, waarom werkgeluk van medewerkers zo belangrijk is. Zelfs als werknemers namelijk tevreden zijn, geeft 54 procent namelijk aan open te staan voor een andere baan.

Dit blijkt uit onderzoek van XpertHR onder 1038 werknemers. Ook schrijft 48 procent weleens een sollicitatiebrief onder werktijd, of passen ze hun LinkedIn-profiel aan. Hoewel enig verloop niet meteen problematisch hoeft te zijn, is het voor managers wel interessant om te weten waarom werknemers overwegen van baan te wisselen. 


 
Genoeg uitdaging nog steeds het belangrijkst
De meest genoemde reden voor het zoeken naar een nieuwe baan is de drang naar ontwikkeling. Meer uitdaging in het werk staat daarom nog steeds op de eerste plaats (64 procent). Het binnenhalen van nieuwe werknemers is één ding, ervoor zorgen dat ze gemotiveerd blijven is een tweede. Om dat te bewerkstelligen is een doordacht ontwikkelingsplan essentieel. Zo’n plan omvat bijvoorbeeld concrete doelstellingen en doorgroeimogelijkheden binnen de organisatie. Het aanbieden van trainingen, een functie verder uitbreiden of de werknemer meer verantwoordelijkheid geven zijn ook onderdeel van het proces. Brandt: "Op deze manier zorgt u er als manager voor dat een werknemer altijd voldoende uitdaging heeft en daardoor minder geneigd is om te vertrekken."
 
Onderschat het salaris niet
Dat medewerkers de meeste waarde hechten aan voldoende uitdaging, betekent niet dat het salaris er niet langer toe doet. Het is namelijk nog steeds de tweede reden (60 procent) waarom werknemers willen verkassen. Wanneer zij met vrijwel dezelfde functie ergens anders meer kunnen verdienen, is de keus snel gemaakt. Onderschat daarom het belang van een rechtvaardig en passend salaris niet. Wanneer het salaris meegroeit met de ontwikkeling, zal de werknemer niet het gevoel hebben onderbetaald te worden. De behoefte om buiten de deur te kijken is dan minder aanwezig.
 
Liever een goede collega dan een verre vriend
Naast uitdaging en een goed salaris, maakt de werksfeer het plaatje compleet. Het niet overweg kunnen met de leidinggevende (veertien procent) of met collega’s (twaalf procent) is voor werknemers namelijk de derde reden om hun huidige baan vaarwel te zeggen. Werknemers vinden een goede band met collega’s zelfs essentieel voor hun werkgeluk. Logisch, aangezien men vaak 40 uur in de week met hen te maken heeft. Een fijne onderlinge samenwerking komt de bedrijfsvoering ook altijd ten goede. Het is daarom zaak voor de manager om het teamverband te versterken.
 
Een gouden combinatie
In tijden waarin jobhoppen eerder regel is dan uitzondering en LinkedIn een bron van verleiding is voor werknemers, is het van belang voor managers om hun personeel binnenboord te houden. De combinatie van doorgroeimogelijkheden, een passend salaris en inspirerende collega’s is daarbij goud waard. Op deze manier blijven werknemers tevreden. Brandt: "Gelukkige werknemers zijn niet alleen minder geneigd om van baan te wisselen maar ook productiever, minder vaak ziek en ze werken beter samen. Reden genoeg voor managers om het werkgeluk altijd hoog op de agenda te hebben staan."
 

 
 Doorsturen   Reageer  

 

Laatste nieuws

  Tweederde van bedrijven is niet op de hoogte van de risico’s bij gebruik van SaaS-oplossingen
 70 procent financiële professionals is al bezig met blockchain en kunstmatige intelligentie
 Kerstpakket populairste extraatje onder werknemers
 
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
advertorial
Leer in 2 dagen ontspannen en overtuigend te presenteren
Spreekangst wordt ontrafeld en geëlimineerd. Ruim 14.000 professionals volgden eerder de 'Sneltraining ‘Spreken in het openbaar’ van Pieter Frijters. Rebels, open en ‘out of the box’. Kijk op Spreek.nl of bel 0182 631 232.
Lees verder
Meer dan 100 gratis checklists voor ondernemers. Op Brisk Magazine, internetmagazine voor ondernemers.
Collectieve zorgverzekering voor uw werknemers
Zakelijke telefoon snel laten repareren: zo ondervind je hier zo min mogelijk last van
Bijdragen aan een beter milieu als ondernemer
reacties
Nog weinig oog voor nieuwe technologie in vacatures financieel specialisten (1) 
Hoeveel tijd verlies je door 100 km/h te rijden? Wij zochten het uit (1) 
Nuttig of tijdsverspilling: wat vindt Nederland van vergaderen? (1) 
Vriendschappen op het werk belangrijker dan salaris (1) 
Zo voorkomt u keuzestress (1) 
5G in de logistiek: voorbereiden op de toekomst (1) 
Vrouwen voorop in de rum-sector (1) 
top10
Drie voorbeelden van CEO-fraude in Nederland
Hoe behoudt u medewerkers voor de organisatie?
Niet-lerende organisatie bestaat over tien jaar niet meer
Tips voor 50-plussers: zo komt u snel aan een baan!
Wat is As-a-Service nu ècht?
Werkende Nederlander: 'Alleen kans op loonsverhoging door van baan te veranderen'
Risico cyberaanvallen grotere kopzorg voor bedrijven dan krappe arbeidsmarkt
Werkgever trekt personeel over streep met ‘borrels’ en ‘pingpongen’
Een op vijf luncht het liefst alleen
Amsterdam wereldwijd op nummer twee wat betreft stedelijke mobiliteit
meer top 10