zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Nationale Vacaturebank Populairste Carrièresite van Nederland 2019

Steeds minder Nederlands zoeken online naar vacatures

26 november 2019 - Nationale Vacaturebank is dit jaar voor de tiende keer op rij uitgeroepen tot ‘Populairste Carrièresite van het Jaar'. De winst lag wederom in handen van het publiek. Nationale Vacaturebank is verkozen tot favoriet in de categorie ‘Carrière’.

Dit werd woensdag 20 november bekend gemaakt tijdens de ‘Website van het Jaar’ Award Night.


 
Website van het jaar
De ‘Website van het Jaar’-verkiezing is een van de grootste publieksverkiezingen van Nederland. Dit jaar zijn er 511.141 stemmen uitgebracht via websitevanhetjaar.nl binnen 37 categorieën. Andere genomineerden voor de prijs van Populairste Carrièresite waren ondere andere Indeed.nl, Werk.nl, Monsterboard.nl en deBanenSite.nl. Dennis van Allemeersch, directeur DPG Recruitment (w.o. Nationale Vacaturebank): "We vinden het een eer dat wij ons al tien jaar lang de populairste carrièresite van Nederland mogen noemen. Om dit te bereiken onderscheiden we ons als carrièreplatform bewust van de rest. We zijn een Nederlandse partij en onze focus leggen we op de Nederlandse markt. En naast simpelweg een breed banenaanbod, brengen we werkzoekenden gemakkelijk via allerlei kanalen in persoonlijk contact met Nederlandse experts. Bijvoorbeeld via onze service Carrière Mentors. Zij hebben de nodige ervaring met onze cultuur, in onze markt. Ik geloof erin dat onze lokale meerwaarde en de waardering hiervoor resulteren in de bereidheid om te stemmen."

Vijftien procent meer traffic naar Nationale Vacaturebank ondanks dalende trend zoekopdrachten
Steeds minder Nederlands zoeken online naar vacatures. In Google Trends is een licht dalende trend te signaleren in het zoekgedrag. De afgelopen jaren is het aantal zoekopdrachten naar vacatures gedaald met zo"n drie procent tot zeven procent per jaar. Dit is ook terug te zien in SemRush, waar andere vacatureplatforms het afgelopen jaar soms een daling in traffic naar de website van meer dan vijftien procent laten zien. Nationale Vacaturebank gaat geheel tegen deze trend in en laat in 2019 juist een traffic-ontwikkeling zien van ruim vijftien procent ten opzichte van vorig jaar (bron: Google Analytics). Van Allemeersch: "Aan de aantallen en het gedrag van bezoekers kunnen we zien dat het loont dat Nationale Vacaturebank zich als Nederlands platform focust op de Nederlandse gebruiker, in plaats van de internationale markt. Naast de bredere marketinginspanningen van afgelopen jaren, kijken we vooral hoe we iets kunnen toevoegen aan het leven van werkzoekenden op de plaatsen waar zij actief zijn. Dit doen we door onze regionale expertise in te zetten via nieuwe samenwerkingen met bijvoorbeeld AD Werkt en het platform Indebuurt. In de komende jaren willen we dit nog veel verder uitbreiden."
 

 
 Doorsturen   Reageer  

 

Laatste nieuws

 Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid
 Gen-Z’ers en Millennials zouden van baan veranderen voor bedrijf dat beter aansluit bij waarden
 Duurzaamheidsmanagement steeds belangrijker voor moderne bedrijven
 

Gerelateerde nieuwsitems

 Nationale Vacaturebank weer populairste carrièresite
 NationaleVacaturebank weer populairste carrièresite
 NationaleVacaturebank verkozen tot populairste carrièresite
 NationaleVacaturebank.nl beste carrièresite van 2010
 
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10